Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Az angol királynővel teázhat egy győri pár

Nem mindennapi levelet hozott a posta a minap a Skóciában tanuló győri Kotek Szabolcsnak: a brit királynő teadélutánjára kapott meghívót.

A győri egyetemista lassan hat éve él Edinburghban, ahol barátnőjével együtt a Queen Margaret Egyetemen tanul. Szabolcs éppen a szakdolgozatát írja a gazdálkodás és menedzsment szakon, miközben a Skót Oktatási Minisztérium egyik hivatalának dolgozik, immár harmadik éve. A többhetes projektekben főiskolai ellenőrzésekben vesz részt, kollégáival együtt ő informálja a skót kormányt a felsőoktatási intézmények működéséről, eredményeiről, a hallgatók véleményéről. Miután párjával nemrég hazalátogattak Győrbe, visszatérve Nagy-Britanniába meglepve vette észre, hogy a lakásban felhalmozódott posta között ott figyel egy, a skót kormánytól érkezett küldemény.

A győri pár a királynő rezidenciájára, a Holyrood Palace-ba hivatalos. Szabolcs és Vivien együtt készül a nagy eseményre.
A győri pár a királynő rezidenciájára, a Holyrood Palace-ba hivatalos. Szabolcs és Vivien együtt készül a nagy eseményre.

– Amikor felbontottam a levelet, azt hittem, hogy a hivataltól szokásos értesítés a következő munkámról vagy valami új információ az idei feladatokról. Amikor azonban kibontottuk, láttam, hogy ez nem más, mint egy meghívás az idei Royal Garden Partyra, amit a királynő rezidenciáján, a Holyrood Palace-ban rendeznek meg – meséli Szabolcs.
Évente négy ilyen eseményt rendeznek, de csak egyet a skóciai rezidencián, idén júliusban. A rangos eseményen, amelyre mindenki csak egyszer kaphat meghívást életében, több száz vendég van jelen. Köztük sokan a közszférából érkeznek, vannak köztük diplomaták, lordok, a fegyveres erők tagjai.

A partit egy teadélután keretében rendezik meg, s természetesen maga a királyi család is részt vesz rajta; a brit himnusz a királynő bevonulása alatt csendül fel. Őt követik sorban a királyi család tagjai, akik később a tömegben elvegyülve társalognak a vendégekkel.

A 23 éves egyetemista elárulta, hogy egyenesen a Buckingham-palota titkárságának kell visszajelezni a részvétellel kapcsolatban, ő a barátnőjét, Vivient viszi magával a nagy eseményre, ahol valószínűleg jóval magasabb lesz az átlagéletkor, mint az övék... Az előírást a megjelenésre, az illendő öltözékre – azaz a dress code-ot – később küldik ki a meghívottaknak; a férfiak általában öltönyt, a nők elegáns kosztümöt viselnek kalappal, míg a köztisztviselők és katonák gyakran az egyenruhájukat viselik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserélik az üveggyűjtőket Győrben

A napokban a közszolgáltató közel negyven szelektív hulladékgyűjtő szigeten helyez el új, korszerűbb… Tovább olvasom