Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Az `Anconai szerelmesek´ visszatérése a Kultúrpincébe

A győri Komédiás Étteremben a művészetkedvelő fiatalok számára megnyílt a Színhely – Kultúrpince. Legutoljára az Anconai szerelmesek c. darabból adták elő a Győri Nemzeti Színház művészei a legismertebb darabokat.

2007. március 24-én mutatta be a Győri Nemzeti Színház az Anconai szerelmesek című zenés komédiát. Már akkor belopta magát a közönség szívébe, mind a történet, mind pedig a benne szereplő művészek.

Az utolsó előadás után 2008. május 25-én legördült a függöny. A közönség és a színészek is könnyek között búcsúztak a darabtól. Most a vidámság visszatért egy rövid időre.


Az `Anconai szerelmesek´ visszatérése a Kultúrpincébe

Évtizedekkel ezelőtt Salakta Tibor nem véletlenül adta éttermének a Komédiás nevet.

Nem csak remek vendéglős, hanem színházpártoló is volt. Biztos nagyon örülne, ha tudhatná, hogy ismét színészek vették birtokba vendéglőjét.
Január 6-án a művészetkedvelő fiatalok számára megnyílt a Színhely – Kultúrpince.

Létrehozásában a Győri Nemzeti Színház munkatársai: Bedi Eszter súgó, rendezőasszisztens és Venczel-Kovács Zoltán, színész is segített, szerintük ugyanis fontos az ambiciózus palánták felkarolása és ehhez szerettek volna helyet biztosítani.

Mindenki várta a nagy pillanatot, hogy elérkezzen január 20. 19 óra . Az 50 fő befogadására alkalmas helyszínt megtöltötték a rajongók. Elnézők voltak a késéssel érkező Nagy Balázzsal, aki egyenesen a Győr Kultúrájáért díj ünnepélyes átadásáról érkezett.


Nagy Balázs a Győr Művészetéért díjjal

A boldog díjazott hamar elfoglalta helyét a pódiumon Bátyai Évával, Rádler Judittal és Venczel- Kovács Zoltánnal. Ez az este különleges volt.

Újra felcsendültek a színdarabból ismert slágerek, előkerültek a szövegkönyvek. Interaktív beszélgetés zajlott, a történeteket visszaidézve nevetett együtt a közönséggel a négy fiatal színész, mintha csak tegnap történt volna minden.

Mindenki jól szórakozott. Nagyon közvetlen, baráti hangulatban telt ez az este. Úgy gondolom, aki ellátogatott az eseményre- fiatal, idősebb egyaránt- jól érezte magát.

Érdemes figyelni a Színhely - Kultúrpince további programját, ahol a szervezők havi rendszerességgel ígérnek hasonló találkozókat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 82-esen: Árokba hajtott egy autó

Információink szerint baleset történt Nyúlnál, 82-es főúton pénteken késő este. Tovább olvasom