Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Az alapítvány távozásra bírná a roma diákokat

Győr - Az önkormányzat tudomására jutott, hogy a közpénzeket is felhasználó "Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek" Alapítvány arra biztatja a Kossuth Lajos Általános Iskolába járó diákok szüleit, hogy kérjék gyermekük felvételét más iskolába - jelentette be Ottófi Rudolf győri alpolgármester sajtótájékoztatón szerdán a városházán, aki ezt alátámasztó, általa "bűnjelnek" nevezett papírokat is bemutatott.

Az eset pikantériája, hogy éppen ez az alapítvány indított pert a város ellen nemrégiben, mondván: az önkormányzat jogellenesen elkülöníti a cigány és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket a többi diáktól, és számukra a Kossuth-iskolában alacsonyabb színvonalú oktatást biztosít.

A politikus hozzátette: úgy tudják, hogy a civil szervezet elnöke, Mohácsi Erzsébet nevében eljáró hölgy egyenesen azt mondta több szülőnek, hogy az iskolát bezárják, és jobb, ha már most gondolkodnak másik intézmény kereséséről. Ennek hatására néhányan aláírták a kérelmet, végül azonban egyetlen tanulót sem vittek el az újvárosi alma materből. Ottófi Rudolf szerint blöffről van szó. Ő a bírósági eljárásnak két kimenetelét tudja elképzelni: vagy az alapítvány visszavonja keresetét, vagy a bíróság az önkormányzatnak ad igazat. "Ez az iskola nem szegregál " – Ottófi Rudolf jelentette ki az alpolgármester, aki szerint az ügy miatt összehívott múlt heti rendkívüli szülői értekezleten is kiderült, hogy a szülők elégedettek az intézményben folyó munkával.

Németh Zoltán iskolaigazgató arról beszélt, hogy nem kell védekezniük, mert nincs miért. Hozzáfűzte, hogy jó együttműködésük van a városi önkormányzattal és a győri roma kisebbségi önkormányzattal egyaránt. "A romák erőszakos integrációja tévút" – szögezte le a pedagógus.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. FrameSet 2009. március 14. 19:21
  „#27-et egyszer már beírtam ide, de kitörölték. Vajon miért?”
 • 26. FrameSet 2009. március 14. 19:20
  „Ahol felmerül a cigánykérdés, a Magyar Gárda, ott előbb-utóbb beszüntetik a hozzászólásokat.
  Hogy ne a levegőbe írjak:

  "Eldurvult, személyeskedő hangnem miatt átmenetileg felfüggesztettük a kommentezési lehetőséget."

  Ezeket már bezárták:

  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/45_ezres_szamlat_kapott_a_mentesrol_a_fertobe_szakadt_ferfi/2084889/

  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/ivan_rendbontas_nelkul_ert_veget_a_garda_demonstracioja/2085123/

  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/nyomozas_a_concorde-ugyben/2088655/

  http://www.kisalfold.hu/kitekinto/brutalis_3-an_egy_ellen_nyald_meg_mert_fejberuglak_video/2090621/

  http://www.kisalfold.hu/kitekinto/fenyegetik_a_zalalovoi_ciganyokat_a_megalazo_video_miatt/2090621/

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/az_alapitvany_tavozasra_birna_a_roma_diakokat/2090895/”
 • 25. antilibsi 2009. március 14. 08:43
  „Nyilatkozik a zalai diákverő! - Nem vagyok cigány! De igen, az vagy! Persze ehhez a cikkhez sem lehet hozzászólni.”
 • 24. Hombre 2009. március 12. 07:04
  „Ha nem is engedik leírni az igazságot,attól az még igazság marad!! Szomorú,hogy ehhez a sok mocskossághoz asszisztálnak a médiák is!

  Kezd az online oldal hasonlítani az SMS rovatra. Ha valami bődületes felesleges baromságot írsz az bekerül,de ha olyat ami nem tetszik a szerkesztőnek az nem. Volt amikor az SMS-nek csak a fele került be az újságba. Persze csak az a fele,ami tetszett nekik.”
 • 23. PaPa 2009. március 12. 06:48
  „Sajnos az igazságot nem tudom leírni mert a szerkesztő letiltott....
  Mert csak annyit akartam leírni ami a valoság.....
  Csak sajnos ugynéz ki a mszp és szdsz szemü szerkesztőnek nem tetszet, hogy más is tudja, hogy mesterségesen úszítanak össze a cigányokkal.”
 • 22. kisróka 2009. március 11. 22:07
  „<moderálva, törölve>”
 • 21. 666.hu 2009. március 11. 20:07
  „Pinky, Kisróka... ezt egy másik "cikKhez" ÍRTAM, "Na, nagyszájú magyaróváriak... six666@mailbox.hu a címem, ki jelentkezik a környék rendbe-rakására ? Függetlenül a helyi Karikáék, -egyéb nevelhető/nevelést nem igénylő romáktól, a kapuvári, csornai, -győri, "svédből..és egyéb" származású romák RENDBE-HOZATALÁRA, -identitás/mentalitás -"helyre-rakására" alkalmas vállalkozókat, magánszemélyeket várok..... Jogi, egyéb háttér ADOTT. Na ? Mi van nagyszájúak ?" ............gondoljátok BÁRKI is írt ? Én ütöm a barnát, ha nem tud viselkedni, sőt... MINDEN hivatalnál, ahol járnak, -bármelyik....megmutatom, miben- MIT, hogyan hazudoznak... NEM lehet IGAZ, hogy a sima-átlag-normál magyar ember, akinek ezek már a szemét is zavarják, nem áll össze... NEM gárdista "marhaság", mert nekik is igazuk van jórészt...., sima "POLGÁROK" sem állnak össze.”
 • 20. kalle11 2009. március 11. 19:48
  „Itt a zalalövői videó:http://www.kuruc.info/r/34/36674/”
 • 19. kisróka 2009. március 11. 19:36
  „Ezt is bezárta a Kisalföld!!???


  http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/nyomozas_a_concorde-ugyben/2088655/”
 • 18. kisróka 2009. március 11. 19:34
  „Már megint bezártak egy topicot.

  http://www.kisalfold.hu/kitekinto/fenyegetik_a_zalalovoi_ciganyokat_a_megalazo_video_miatt/2090621/


  Nem lehet hozzászólni, pedig már vagy 100-nál tartottunk.”
 • 17. Pinky 2009. március 11. 19:08
  „666.hu IGAZAD van! Aki ragaszkodik meg véd, ugyanmár költözzön velük össze, aztán majd ha megy a cáládi veszekedés meg a non-stop üvöltés, látogató "rokonok" hada, akkor majd ő is elöveszi a "fa-testápolót" De addig úgyse fogja fel egyik sem, meddig nincs benne...”
 • 16. 666.hu 2009. március 11. 18:39
  „Ja, még egy... AZOKNAK akik ragaszkodnak a romákhoz... KÖTÖZZETEK már össze velük, vagy melléjük. A QRVA életbe a nagy pofátoknak, mag a fajvédő fajtátoknak.... ! EZEKET (a 90%-ukat !!!!!!!!! nem a normális romákat, de ezek szerencsétlenek, hogyan tagadják meg a SZENNYET???? TI ÖKRÖK cseszitek ezt EL hülye, ügyet "csináló" , TAKARGATÓ magyar tahók !!! Irtani kell a cigányok MENATLITÁSTÁT, ez nem kérdés. MOST rajtad röhögnek a cigányok, TEEEE magyar-cseh-szlovák-MINDEN cigány-bűnözőt-tahót-ökröt védő "fajvédő-hülye, hogy a MOST ÁLLATKÉNT viselkedő cigányt/állatokat véded... FELFOGTÁTOK TI ökrök ?????”
 • 15. 666.hu 2009. március 11. 18:21
  „borzimorzi... Ecsééém... hogy a kölyköd hova iratod, TE dolgod. Remélem az ilyen szuper-magyar-hülyéknek a kölykei a roma-szuper-primitív hülye-(90%-ban VALÓS debil !!!) roma-kölykökkel fog együtt tanulni, majd jól elruházzák a "védett állatfaj" - ÖRÖKÖSÖK a pöcében az uzsi-pénzért...) Részemről, ha csak a kutyámra is az utcán rosszul néz egy roma, és szerencsétlen balek még szól is, ütöm amíg mozog. TEHÁT ne ugrálj pancserka (van egy ilyen hülye-fajtád itt, aki ezen a néven ír ... nem vagytok rokonok ?) Ne javasold, hogy egy normális (vannak cigányok is !!!) család gyerekei állatokkal legyenek napi 7-8 órát...OK ? Szerencsétlen hülye... a fajtád,aki 20 méterről, vagy TV-ből látott cigányt, miatt játszátok a FAJVÉDŐ-magyar-parasztot. Kussoljatok már, akkor a cigány NEM FOG röhögni 2 éven belül. Szerencsétlen "cigáy-szoc.érzékeny", magyar-ellenes magyar hülyék. EZ MINDEGYIKŐTÖKRE vonatkozik ! Okos-barmok... Anyám most Pesten a fél lábával "nekitolatott" egy cigánynak, és "LE AKARTÁK HÚZNI, -MEGFENYEGETVE", hogy nekik tolatott, és megsérült az AUTÓJUK (!!!!) Egy rokkant 65 éves NAGYMAMÁT ! Ugye NEM haragszotok magyar szoc.érzékeny feco-PARASZTOK, hogy kissé szétrúgtam a fejüket ? Remélem sutyik, a jó édes szoc.-fajvédő anyátokat is megtalálják előbb-utóbb. Szerencsétlen bele-pofázó "értelmiségit" játszó hülyéknek írtam ezt. Fizetsz TE MÉG, hogy a kölyköd suliba járjon mint GYEREK.”
 • 14. Stewe 2009. március 11. 17:31
  „Hú de jól dolgozik a moderátor, ezekszerint volt alapja az eőző hozzászólásomnak, mely szőrén szálán eltűnt. Semmi rasszista nem volt benne, csupán a főszerkesztő nem tud szembenézni önmagával. Önkritika , valami ?
  Biztos a megfelelő pozícióban tetszik tevékenykedni? ....”
 • 13. katalinka 2009. március 11. 17:31
  „Erdész!rajtunk mulik hogy minél több jobbik képviselö legyen, csak az a baj még sok a jol fizetett "piros szemü" sajna át festeni nehéz. de a cjobbik sem tud jobbat nagyon mert kiraboltak már minket is.”
 • 12. zhall 2009. március 11. 17:19
  „Há Tezsvírek!Ha nincs rásszizmus,csinálunk magunknak,me elapad a segílyke!”
 • 11. Hombre 2009. március 11. 17:12
  „Azért mert itt csak a magyarokat kehet le parasztozni,de a barazilokat nem lehet le mocskos cigányozni!!!!”
 • 10. antilibsi 2009. március 11. 16:52
  „A zalalövői cigányterrorról szóló cikkhez miért nem lehet hozzászólni?”
 • 9. erdész 2009. március 11. 15:09
  „Szemét mocskos szdsz-es mszp-s fajvédők!Olvassátok el ONEM levelét!!!!!!!!!A Jobbiknak minél több képviselővel BE KELL jutnia a parlamentbe!!!!!!!!!!”
 • 8. gyugyu1 2009. március 11. 13:52
  „Nemigaz, hogy az önkormányzat nem jelenti fel ezt a nőt, és nem kéri a biroságtól,hogy tiltsák el a foglalkozásától /alaptalan vádaskodás/ és hitelrontás miatt kérjenek elégtételt tőle. Egész európát körbekiabálja a kitalált vádjaival,rossz hirünket kelti. Miért nem ölelik keblükre a romákat ,világszerte?Ahová elmentek mindenhonnan elzavarták őket, /canada,svédország,olaszország/ csak mi türjük,hogy élösködjenek rajtunk! Munkát kell biztositani nekik/nem segélyt/ nyilvántartásba kell őket venni /mint az olaszoknál/, aki nem járatja iskolába a gyerekeket megvonni a segélyt, kollégiumi elhelyezést biztositani a továbbtanulóknak,hogy kikerüljenek az otthoni körülmények közül ,mert ha azon a példán nőnek fel ,akkor semmi sem fog változni. Rövidre zárni a nyilvántartásokat,ne lehessen kijátszani a segélyrendszert.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis húszezressel próbálkoznak

Győr - Vízdíjtámogatás ürügyén feltehetően hamis húszezresén próbált meg túladni egy megnyerő modorú… Tovább olvasom