Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Az Akkordeon együttes 10 éves jubileumi koncertje

Az Akkordeon zenekar 2000-ben alakult a győri német önkormányzat keretében. 2006-ban megalakították a Győri Harmonika Egyesületet, és ezen belül működnek a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár József Attila Művelődési Házában.

Repertoárjukban német és osztrák népzenék, könnyűzenei örökzöldek, pódium és előadási darabok szerepelnek. Tíz éves működésük során az ország nagyon sok városában, településén adtak műsorokat Hegyeshalomtól Zalabéren át Budapestig. Sikerrel szerepeltek Bécsben és Galántán is. A jelenleg 13 tagú együttesben 9 harmonikás, 1 dobos, 1 tubás és 2 trombitás működik közre.

Győr városának jelentősebb rendezvényein is hallható a műsoruk, részt vettek a zenepavilonban, a bornapokon, a terményáldás, a gasztronómiai fesztivál és még számtalan program műsorában.

A 10 éves jubileumi műsorukban fellépett a Katymári-Madarasi harmonikazenekar 40 fiatal közreműködésével. Az Akkordeon zenekart Simon Róbert Balázs alpolgármester, Szabadhegy képviselője köszöntötte. A zsúfolásig megtelt művelődési központban egy nagyon jó hangulatú műsort hallhattak az érdeklődők.

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inszol mentőöv a Kossuth utca 30-ért - videó

Évek óta húzódó állapot szűnik meg az Inszol Zrt. a Kossuth utca 30-as számú ház körül úgy a… Tovább olvasom