Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Az aikidómester a Gézengúzt segíti

Kovács Zsolt harmóniában él. Vallja: mindennapjaiban egymást erősítik a dolgok, amikkel foglalkozik.

A szociálpedagógiai végzettségű fiatalember ˝civilben˝ biciklis futár, mesterfokon aikidózik és szabadidejében a Gézengúz Alapítvány önkéntese.

Zsolt úgy rendezte be az életét, hogy amit vállal, azt helyesen és hatékonyan művelje, mások és a saját javára, épülésére tegye. Másfél évtizeddel ezelőtt ehhez egy kiapadhatatlan testi-lelki erőforrásra lelt, az aikidóra.

Kovács Zsolt (j) számára az aikidó erőforrást jelent mindenhez, amivel életében foglalkozik.
Kovács Zsolt (j) számára az aikidó erőforrást jelent mindenhez, amivel életében foglalkozik.

– Ezt a tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészeti módot nekem találták ki. Minden látszat ellenére elsősorban nem az a lényeg, hogy legyőzzük a másikat, hanem az, hogy a dinamikus felkészülés, munka közben a harmóniát keressük – tudatta a fiatalember.

– Szociálpedagógiát tanultam, érdekel, hogy gonddal terhes élethelyzeteket miként lehet sikerrel megoldani, problémás személyiségeket hogy lehet vissza- vagy beintegrálni egy közösségbe.

Kovács Zsolt ˝civilben˝ biciklis futár, ami – ahogy mondja – eléggé szabad munka ahhoz, hogy sok más mindenre tudjon időt szánni. Így – többek között – heti két alkalommal önkéntes segítő a Gézengúz Alapítványnál. A hét egy napján vidéken foglalkozik mozgássérült gyerekekkel, egy másikon Győrben az úszásoktatásuknál segédkezik.


Jótékony harcművészet

A Bonsai Aikido Egyesület a győri Gézengúz Alapítvánnyal együttműködve ma 18 órakor jótékonysági harcművészeti gálát rendez Győrött, a Fekete István Általános Iskolában (Kodály Z. u. 31.). A szervezők a gála teljes bevételével a Gézengúz Alapítványt támogatják.

 

Olvasóink írták

  • 1. Tabornok 2010. március 31. 11:45
    „Minden elismerésem Kovács Zsoltnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napkollektorokra is pályáznak a tétiek

Több tervezett fejlesztését pályázati támogatásból akarja megvalósítani Tét. Tovább olvasom