Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Az agárpálya nem csak az agaraké

Több szerepet szánnak a jövőben a rábapatonai agárpályának, amely évente mintegy 15–20 verseny – például a híres holdfényderbi – helyszíne. Mindjárt ezen a hétvégén ifjúsági fesztivállal kezdődik ez az új fejezet.

Kemping, fesztivál, akár díjugrató verseny helyszíne is lehet a rábapatonai agárpálya, amelyet eddig kizárólag a rangos agárversenyek miatt használtak. A tulajdonos Pro Patria Alapítvány elnöke, Mohos Péter elmondta: az öt és fél hektáros területet az év többi részében is használni szeretnék, e célból szervizutat építettek, s a nyugat-magyarországi vendéglátó társaság által üzemeltetett büfé is alkalmas a hosszú távú vendégfogadásra. A jövő zenéje ugyan, de elképzelhető, hogy a lovassport is hasznát venné a terepnek, fesztiválhelyszínként viszont már most hétvégén debütál a pálya.

A Piller Ifjúsági Klubnak százezer forintos támogatást ítélt oda a képviselő-testület, az ennél persze jóval költségesebb rendezvényen rábapatonai, győri és Győr környéki zenekarok lépnek fel, a belépés ingyenes lesz. A szervezők több száz vendéget várnak a délután öttől reggelig tartó „PIFE" nevet viselő fesztiválra – tudatta Mező Krisztián elnök.

A sikerből a pálya fenntartói is okulnak majd, hiszen itt dőlhet el, hogy mekkora kihasználtsággal működjön a továbbiakban.

Jutasi Kálmán polgármester elmondta: Rábapatona az Alsó-Rábamenti Faluszövetség tagjaként szeretné minél jobban kihasználni a Rába turisztikai lehetőségeit. A turistát azonban meg is kell állítani, ezért a település örömmel támogatja, hogy kemping működjön az e célra teljesen alkalmas, árammal ellátott, gondozott területen. Mohos Péter szerint erre már nyáron sor kerülhet.

Elképzelhető, hogy a lovassport is hasznát venné a terepnek, fesztiválhelyszínként viszont már most hétvégén debütál a pálya.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatók nélkül nincs ösztöndíj

A megyei ösztöndíj-közalapítvány kuratóriuma elhalasztotta a hátrányos helyzetű diákok támogatását célzó pályázat kiírását. Tovább olvasom