Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Az 1-es főút melletti 153 szobás hotel 2009-re épülhet fel

Győr - Világos épületek, nagy üvegfelületek, természetes anyagok és sok-sok növény – elkészültek a Győr nyugati határában épülő wellness- és konferenciahotel tanulmány- és látványtervei, melyekre a győri tervtanács is rábólintott szerdán.
Nem látványos, de a távlati célnak – azaz szállodának és szabadidőparknak – ideális a helyszín, az egyes főút Győrből Abda felé kivezető szakasza melletti hatalmas terület. Ide, az évek óta működő vállalkozói park szomszédságába tervezi a tulajdonos, Dobrádi Kálmán megépíteni azt a négycsillagos wellness- és konfenciahotelt, amelynek terveit szerdán fogadta el a győri tervtanács. Bodrossy Attila és Eke Zsolt építészek a tájba illeszkedő, annak hiányosságait ellensúlyozó épületegyüttest álmodtak.


Szabadidőpark is lehet

– Nem könnyű egy ilyen helyszínre szállodát tervezni, hiszen a tájnak nincsenek olyan vonzó természeti adottságai, mint mondjuk Hévíznek. Igaz, a régi Rábca-holtágakkal, amelyeket szépen ki lehetne tisztítani és helyreállítani, nagyszerű szabadidőpark lehet, ahol a golftól a lovagláson át a horgászatig számtalan lehetőség kínálkozik, szívében az új szállodával – ecsetelte a körülményeket Bodrossy Attila. A táj, a természeti környezet nagy súllyal esett latba a tervezésnél: bár a lehetőség meglenne rá, nem monumentális, magas épületek, hanem a tájba illeszkedő, a fák közül nem túlságosan kiemelkedő – mindössze kétszintes – szálloda épül. Nagy üvegfelületek, rengeteg zöld növény és park, sok tégla, fa, azaz természetes anyag, zöldtetők köszönnek vissza a tervekről.


A hiányzó konferenciaszálló

Bár a területen tavaly júliusban feltárt termálkút igazolta a várakozásokat – 54–55 fokos, jó minőségű termálvizet ad, percenként hétszáz litert –, a hotel nem a klasszikus értelemben vett gyógyszálló lesz. Már csak azért sem, mert minőség ide vagy oda, a győri termálvíz messze van a világhírtől, vagy akár a hajdúszoboszlói termál hírétől. Helyette konferencia- és wellness-szállodaként működik majd – mindkettőre nagy szükség van a városban. Alig van olyan hotel a környéken, amely képes nagyszámú vendéget fogadni, s emellett megfelelő méretű konferenciatermekkel is rendelkezik; akadt olyan orvoskonferencia, amelyet azért nem Győrben rendeztek meg, mert a résztvevőknek a Rába Hotelben lévő szállásukról a tőle két percre lévő Bartók Béla Megyei Művelődési Központba kellett volna átfáradniuk a szakmai programokra...


Nyitott fürdőközpont

Dobrádi Kálmán elképzelései szerint ez a probléma a 153 szobásra, négy konferenciatermesre tervezett szálloda megépülésével hamarosan megoldódhat, s a wellness-szolgáltatásoknak köszönhetően más szempontból egyedülálló intézmény születik a kiszemelt tíz hektáron. Hatmedencés fürdőközpont, tíz masszázskabin, szaunák, az első emeleten egészségközpont különböző szolgáltatók kínálatával, a sófürdőtől a fizikoterápiáig várja a vendégeket. Nemcsak a szállóvendégeket, hiszen a három épületből álló hotel wellness-szárnya nyitott lesz bárki számára.

A tervtanácsi igen azt jelenti, hogy ha minden jól megy, tavasszal elkezdődhet az építkezés, s 2009-re felépülhet az új szálloda.

Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz–KDNP: nem volt elbocsátási hullám

Győr - „Az önkormányzati választások óta eltelt egy évben összesen két olyan nem nyugdíjaskorú… Tovább olvasom