Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Autóval hajtottak a Győr Plazába: rendőrkézen az egyik elkövető

A Győr Plazába tavaly augusztus 20-án autóval behajtó és az egyik ékszerüzletből 4,5 millió forintnyi ékszert zsákmányoló elkövetők egyike Tatabányán van előzetesben egy másik bűncselekmény miatt. Társa ellen európai elfogatóparancsot adott ki a bíróság.

A kisalfold.hu augusztus 23-án számolt be a hazai viszonylatban újdonságnak számító betörési módszerről, amellyel akkor még két ismeretlen 4,5 millió forint értékű arany ékszert zsákmányolt a Győr Plazában lévő Orex ékszerüzlet zálogrészlegének kirakatából.

A két tettes az augusztus 20-i állami ünnep reggelén egy fehér Volkswagen Golf 3-as személyautóval áthajtott az üzletközpont bezárt, fotocellás üvegajtaján, majd a kiszemelt üzlet elé hajtott. Ott egyikük kiszállt, s betörte a kirakatüveget. Miközben ő a nála lévő táskába pakolta az ékszereket, társa megfordult az autóval, visszafelé felvette a kirakatot betörő tettestársát.

A dunaszerdahelyi Bereczky Péter ellen európai elfogatóparancs van érvényben.
A dunaszerdahelyi Bereczky Péter ellen európai elfogatóparancs van érvényben.

Ezt követően kihajtottak a már betört üvegajtón, majd egy közelben várakozó piros járműbe ültek és elhajtottak. A bűncselekmény elkövetése a plázába behajtástól az onnét kihajtásig másfél percig tartott.

A Győri Rendőrkapitányság vezetője, Horváth Csaba ezredes lapunk érdeklődésére elmondta: nagy erőkkel kezdtek a nyomozásba. Munkájukat egy kutyáját sétáltató szemtanú is segítette, aki látta, amint két ember a VW-ből átszállt egy piros kombi autóba és az Ifjúság körúton elhajtottak a Bán Aladár út felé.

A térfigyelő kamerák felvételeinek elemzésekor látható volt, hogy a Szigethy és a Galántai úti kamerák alatt elhajt egy piros Skoda Octavia Combi. Később a többi térfigyelő felvételének elemzésekor azt is lehetett látni, hogy a VW és az Octavia együtt érkeztek Magyarországra, de már csak a Skoda hagyta el az országot. Ez utóbbinak pozsonyi rendszáma volt, egy kölcsönző a tulajdonosa, ezért a rendőrség felvette a kapcsolatot a szlovák kollégákkal.

A dunaszerdahelyi és a pozsonyi rendőrök a tárgyi és személyi bizonyítékok alapján egyértelműen azonosították, hogy az egyik elkövető a dunaszerdahelyi Ladislav J., aki más bűncselekmények miatt jelenleg Tatabányán van előzetes letartóztatásban. Társa a 26 éves dunaszerdahelyi Bereczky Péter, aki ellen a Győri Városi Bíróság európai elfogatóparancsot adott ki.

A rendőrség kéri, hogy aki Bereczky Pétert felismeri, róla információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Győri Rendőrkapitányságon, vagy ha Szlovákiában látták, róla információval rendelkeznek, bármelyik a szlovák rendőri szervnél megtehető a bejelentés az európai elfogatóparancs értelmében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palya Bea koncertjével jubilál a Szeretet Napok

Tizedik alkalommal rendezik meg a Szeretet Napokat, amelynek bevételével a kezdetektől Böjte Csaba… Tovább olvasom