Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Autót lopott a rabláshoz

Először egy Suzukit rabolt el fegyverrel tulajdonosától Győrben csütörtökön hajnalban, délután kirabolta a pannonhalmi benzinkutat egy 31 éves pécselyi férfi. A gyanúsított elfogásakor előkerült a rabolt pénz, s két pisztoly.

Krimibe illő jeleneteknek voltak a tanúi azok az autósok és járókelők, akik Győrben, a József Attila és Szent Imre utak találkozásánál lévő körforgalomnál jártak csütörtökön délután négy óra körül. Egy Suzuki vezetőjét üldözték a rendőrök, majd amikor elfogták, kiemelték a férfit az autóból, a földön megbilincselték, majd elszállították. A helyszínelés csak ezután következett, míg a technikusok dolgoztak, a forgalom egy sávon haladt.

A délutáni jelenetek egy, már hajnalban kezdődött fegyveres rablás következményei.

Az Észak-Balatonról érkező gyanúsított csütörtökön hajnal 4 körül, arcát kendővel eltakarva fegyvert fogott egy fahéj színű Suzuki Swift tulajdonosára, s az autó átadására kényszerítette őt. Az elrabolt autóval feltehetően már délelőtt Pannonhalmára ment, hogy terepszemlét tartson, ezt látszanak alátámasztani a benzinkút kezelője által elmondottak. Délután 3 óra 43 perckor pedig kirabolta a töltőállomást.

Fotók: Bertleff András

A Győri Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett hívásra az ügyeletvezető rutinosan indította a kollégáit, akik néhány perc alatt már zárásokat alakítottak ki azokon a lehetséges útvonalakon, amelyeken feltűnhet a rabló. A gyorsaság eredményre vezetett: a Kismegyernél felállított ellenőrző pontnál hamarosan feltűnt a hajnalban elrabolt Suzuki, amelyet az egyik rendőr meg akarta állítani, de végül félre kellett ugrania a jármű elől, mert a vezető nem állt meg, gázt adva továbbhajtott. Ezt követte az az üldözés, amelynek a végén elfogták a rablással gyanúsított férfit.

- A gyanúsított elfogásakor az autóból előkerült a Pannonhalmán elrabolt pénz, s két maroklőfegyver is. Azokat fegyverszakértők bevonásával vizsgáljuk. A férfi Győrben leállított saját autójában a kollégák megtalálták a Suzuki tulajdonosának bankkártyáit is, amelyeket oda már korábban eldugott az elkövető – mondta el Szabadfi Árpád.

A főkapitány elmondta még, hogy a gyanúsított kihallgatásakor a hajnali és a délutáni bűncselekmény elkövetését is elismerte. Ellene kétrendbeli fegyveres rablás miatt indított eljárást a megyei rendőr-főkapitányság. Az elvitt pénz összesítése tegnap este még tartott, annyit tudni, hogy mintegy félmillió forint volt a rabló zsákmánya.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. matezsu2 2010. január 12. 14:39
  „Olvassátok a "Kardal rabolt Salzburgban "című írást! A német rendőr értesítés hívás nélkül a szabadnapján így intézkedik forró nyomon. Egy másik cikk szerint Magyarországon előbb a sértettet gyanúsítják, kivizsgálják, azután nem mennek az elkövető után hannem "BOTTAL ÜTIK A NYOMÁT"!!!!”
 • 61. Truder 2010. január 12. 09:42
  „Ancsyka..ha rendőr leszel, és ilyen hozzáállásod van, inkább ne írj”
 • 60. viperetta335 2010. január 09. 11:21
  „Még mindig nem értem,mihez gratulálnak egyesek a kutasnak...Névnapja volt,vagy mi?
  Akitől nem kérdeznek semmit,csak lőnek oszt meghal,annak is gratulálnak?
  Célszerűbb volna inkább az ilyen pénzzel dolgozó embereknek olyan tanfolyamot csinálni,hogy ismerjék fel a gázpisztoly és a valódi lőfegyver közti különbséget.”
 • 59. czindi 2010. január 08. 17:43
  „Hagyjuk már fenébe a politikát! ( akkor ugyanis a szoci a legjobb: hol volt Kádárék alatt ilyen rablás-sorozat?)
  Engem is irritálnak a szégyentelenül magas jövedelmek, prémiumok, stb ( ráadásul munka nélkül!!!) de azért nem megyek rabolni, még akkor sem, ha tudom, hogy az a balf...rendőr ( fegyőr, vagyonvédelmi stb őr ) nem lő vissza (sem.) ( vadász is sokkal kevesebb lenne, ha a nyulak visszalőnének?!) Ennek a mélyszegény emberkének miből is volt milyen kocsija is? A rablás az rablás, a bűn az bűn, amiért ( nem ártana még itt a földön - is - ) bűnhődni. Ismétlem: KÉNYSZERMUNKA ( bánya, kőfejtő, stb...) Ha tudná a figura, hogy ilyenek várnak rá, tizedére csökkenne a bűnözés, bármit gagyognak a jogászok meg a lélekkúfárok! ( persze akkor fele ennyi "sztárügyvéd" sem kellene, mert: raboltál? 5 év kőbánya. Kész. ilyen egyszerű lenne...”
 • 58. icsi 2010. január 08. 17:20
  „lenk
  Agip kútról van szó.”
 • 57. Betti-Győr 2010. január 08. 15:33
  „Drága Ancsy 107 Sajnálod a rablót????? Ha apukád fejéhez szorítja a pisztolyt, a kocsiját követelve, Te akkor is sajnálnád??? Gondolkodj mielőtt baromságokat írsz!!!”
 • 56. rockergyerek 2010. január 08. 13:16
  „Nesze neked rendőrség. Bezzeg ötven traffi az kelett. Most szerencséjük volt de nem lesz mindig igy. A traffik árát javasolnám inkább jobb fegyverekre és lőszerekre költeni. Remélem a csávó azért kapott egy-két nyakast meg gumibotot pluszba a bilincseléskor. De egy valami hiányzik belőle : kb 200 lőszer a teste különboző pontjaiból arányosan elszórva”
 • 55. Mankapunka 2010. január 08. 11:50
  „Megélhetési bűnözés Nem is tudom melyik párt emgedte el ezzel a szellemet a palckból!!!!!!!!!!!!!!”
 • 54. picur22 2010. január 08. 11:01
  „ahogy olvastam itt a hozzászólásokat mi köze ennek a politikához?itt nem arról szól hanem ami volt,még az a szerencse nagyobb baj nem történt mivel bárkivel előfordulhatott volna ez.én csak gratulálni tudok a kutasnak hogy úgy cselekedett ahogy kellet is.

  egy phalmi lakos!”
 • 53. janika 2010. január 08. 10:18
  „Nem, hogy politikusi pályára lépett vona !”
 • 52. Ronivip 2010. január 08. 09:35
  „Ennyit tesz a szegénység,sőt a helyzet csak rosszabb lesz!!!!”
 • 51. Lobbo71 2010. január 08. 09:12
  „Azoknak üzenném, akik szerint belehajszolják a szegény embereket a rablásba: majd ha egy ilyen "szegény ember" tőletek rabol, akkor is legyetek ennyire megértőek és mondjuk ne jelentsétek fel a rendőrségen, hiszen nem tehet róla, hogy rabolnia kellett.”
 • 50. Imcsi 2010. január 08. 08:45
  „Tóth Gyula, vagy moderátor! A cikk címe így volna jó: Rabolt autóval érkezett a benzinkútra a fegyveres rabló !”
 • 49. SzórakészÍrókéz 2010. január 08. 07:39
  „"nyilvános akasztással"

  -lesz majd olyan aki ezért teszi...”
 • 48. viperetta335 2010. január 08. 05:40
  „Azért rabolt suzukit,mert csak a phalmi benzinkutat rabolta ki,nem egy bankot.
  Azt nem tudom,aki ahhoz gratulál,hogy a kutasok talpraesettek voltak,mire gondol?Átadták a zsét,maj telefonáltak a rendőrségnek.Emiatt?Egyéb lehetőség?
  Pelenkát nem árulnak a shopban.”
 • 47. aky18 2010. január 07. 23:17
  „t-a-ibi nálad a pont ez a szomorú magyar valóság!”
 • 46. t-a-ibi 2010. január 07. 23:09
  „Érdekes hozzászólások.

  Jó páran felfoghatnák: Ez az ember kétszer rabolt, fegyverrel.
  Mit szólnátok hozzá ha valaki rátok fogná a pisztolyt az autót követelve és el is viszi? - hát nem lesz..nád utána mit csinál?
  Mind a kétszer emberi élet forgott kockán.
  Elrabolt a Szuzukit mondjuk 1 millió FT és kirabolta a benzinkutat 300.000Ft.

  Ha kirabolnak a skandinávok a parkolóban, elvisznek 1milliodat, hívod a rendőrt, -majd megy.
  Ugyan ott rabolnak a multitól pár tízezret, több-kocsival szirénázva rohannak.
  Ilyen az általános gondolkodás is!”
 • 45. Mankapunka 2010. január 07. 22:57
  „Már megint tudta milyen autót kell lopni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 44. névtelen4 2010. január 07. 22:01
  „Szörnyű ami történik manapság Magyarországon! Még szerencse, hogy szerencsésen végződött! De sajnos szinte szerencsétlen embereket belehajszolják a bűncselekménybe! Ez a sok munkanélküliség, ezek a katasztrófálisan alacsony jövedelmek... Az emberek többségétől csak a panaszt lehet hallani, és teljesen igazuk is van. Ellehetetlenítik az emberek helyzetét! Napról napra alig tudnak megélni az emberek, nélkülözni kell nekik! A nagyok tönkre tették az országot anyagilag, és a kicsik kárára akarják helyre hozni! És a nagyok milyen áldozatot hoznak? Próbáljanak megélni annyi pénzből, mint egy átlag ember. És igaz, szörnyű ami történt, de az is szörnyű, hogy sok ember csak ilyen bűncselekményekben látja a kiutat az anyagi nyomorból.”
 • 43. szocdem 2010. január 07. 21:38
  „morbid!

  Én gratulálok. De télleg.
  Akkor is ha mondjuk nem állok meg átvenni az aktuális bírságról szóló csekket, akkor a megye összes rendőre a nyomomba ered és fél órán belül elfog....

  A politikának meg van fóruma mindenütt. Badarság azzal hitegetni magunkat hogy a politika önálló rendszer és semmi köze a napi történésekhez, az egyéni sorsunkhoz. Sőt! A politika az ami meghatározza azokat!”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakításra kaptak 4 milliót idősek

Győr - Négymillió forintot költött a győri önkormányzat arra, hogy akadálymentesítéssel, részleges… Tovább olvasom