Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Autós üldözés után szerezte vissza járművét a győri fiatal

A kisalfold.hu információi szerint a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium volt diákjának a kocsiját lopták el múlt pénteken a fővárosban. A 24 éves fiatalember autós üldözés után szerezte vissza jogos tulajdonát.

Mint arról portálunk múlt pénteken beszámolt, egy gépkocsi tulajdonosa taxiban ülve arra lett figyelmes, hogy saját autója jön vele szemben Budapesten; a kocsit üldözőbe vették, majd a rendőrök előállították a benne ülő férfit.

A nem mindennapi, már-már akciófilmbe illő jelenteket átélő és végül autóját szerencsésen visszaszerző 24 éves fiatalember győri származású, pár éve a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségizett.

"A taxisnak volt olyan lélekjelenléte, hogy rögtön az ellopott autóm után akart indulni"

"Összességében rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, hogy vissza tudtam szerezni az autómat.

Múlt csütörtökön focizni mentünk a barátaimmal, majd utána beültünk kicsit iszogatni egy sörözőbe, s az volt a terv, hogy az utolsó villamossal indulunk haza.

Utólag visszagondolva, hála istennek lekéstük a villamost, s így mind az öten leintettünk egy hatszemélyes taxit" – kezdte a történteket felidézését az inkognitóját megőrizni kívánó srác.

"Újabb szerencsés mozzanat volt, hogy én ültem előre a taxiban: hátulról valószínűleg nem szúrtam volna ki, hogy a tolvaj épp az kocsimmal igyekszik elhajtani.

Miután észrevettem, hogy mi zajlik, a taxisnak volt olyan lélekjelenléte, hogy rögtön az ellopott autóm után akart indulni.

Mindez azonban rendkívül vontatottan jött csak össze, mivel ameddig megfordult a szűk belvárosi utcában, addig legalább egy perc eltelt.

"Közben mobiltelefonon felvettem a kapcsolatot a rendőrökkel"

A tolvaj viszont nem sejtette, hogy észrevettem, így kényelmes tempóban kezdett autózni a belvárosban, ahelyett, hogy a rakparton elhajtott volna.

Ennek köszönhetően viszonylag gyorsan utolértük az autómat, ráadásul a feltörés következtében a kocsim elektronikus rendszere alig működött, így a tolvaj nem tudott rálépni a gázpedálra.

Közben mobiltelefonon felvettem a kapcsolatot a rendőrökkel, míg a taxis a kollégáitól kért segítséget.

Végül, egy kereszteződésben fogtuk be a tolvajt, aki ekkor menekülésre adta a fejét, de barátaim kisebb dulakodás után leteperték a földre.

"Összességében mind a rendőröknek, mind a taxisoknak rengeteget köszönhetek"

Ezekben a pillanatokban 4-5 rendőrautó gyakorlatilag egyszerre érkezett meg a Roosevelt tér sarkára, mint ahogy pár taxis is feltűnt.

Összességében mind a rendőröknek, mind a taxisoknak rengeteget köszönhetek, s igazán példaértékű, amilyen gyorsan reagáltak az autóm ellopására" – tudtuk meg az autóját szerencsésen visszaszerző győri fiatalembertől.

"Ezen a hétvégén biztosan nem tudok hazajönni Győrbe a kocsimmal, mivel a zárak helyrerakása és a kocsi elektronikus rendszerének rendbetétele legalább egy hétig eltart.

A szervizben igyekszem újabb biztonsági rendszereket szereltetni az autóba, s a tanulságot levontam a történtekből: ezentúl mélygarázsban hagyom majd éjszakára az autót" – búcsúzott a győri fiatalember.

Azt nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen márkájú kocsit sikerült visszaszereznie kalandos körülmények között, de információnk szerint nagy értékű, német gyártmányú gépjárműről van szó.Indítványozták a 36 éves tolvaj letartóztatását

A rendőrök az értesítésüket követő néhány percen belül megérkeztek a helyszínre és elfogták a 36 éves budapesti férfit, majd előállították a kerületi kapitányságra.

A férfi előzetes letartóztatásának indítványozására tett előterjesztés mellett az ügyben a további eljárást lopás gyanúja miatt a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.


Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Nosavin 2010. december 02. 00:14
  „Írtam Hogy megközelítőlegesen! az autó új volt amikor vettél.. nézd meg mennyi a listaára! egyébként magyar rendszámos autó...”
 • 51. szabo1936 2010. december 01. 23:14
  „Nosavin
  20 millio HUF az kb $100.000 dollar valakik valakiket jol becsapnak.Nem tudo ki kereshet az auto keresekedo vagy az allam bacsi az adoval.Igaz en ismertem egy nemet mernokot aki it vet egy vadonat uj Porsche 911 targat mert meg a Euoropai hajovali viszaszalitasal is sokal olcsoban kerult neki mintha az Studgartban vete volna meg.”
 • 50. Nosavin 2010. december 01. 21:42
  „jah nem kioktani akartalak csak mondtam.. egyébként közel 20 millió körüli ára van újan! egyébként pont a chip miatt nem tudott 100-al menni mert letiltott!”
 • 49. szabo1936 2010. december 01. 17:07
  „Nosavin
  En nem tudtam,hogy milyen auto volt csak hulyesgbol irtam be mert Mo on sok irigy ember el amikor olvastam a ciket mar lehuztam egy par brandit es gondoltam,hogy majd teszel egy par lapat fureszport a tuzre.Amugy ha az auto igazan egy 2009 M3 volt aba van egy microchip beepitve es azt muholdal tudjak kovetni,szoval az autot ugyis gyorsan megtalaltak volna.Azok nem olcso autok en pont tegnap vitem az en BMW serviceben es nezegetem az autokat it Amerikaban egy BMW m3 $65.000 dollar plus %10 ado (washington alam)”
 • 48. Nosavin 2010. december 01. 16:40
  „Szabo1936! a BMW 2009-es M3 volt és nem 5000res hanem V8-as 4.2-es 440 lóerős;) csak a valóság megőrzése érdekében;) jah és fekete :D”
 • 47. Hyppolit 2010. december 01. 09:05
  „Az mindenesetre szerencse, hogy aki jogtalanul elvitte az autót, valószínű a márka szerelmese lehetett, és nem darabolta idő előtt szét. Jó, hogy van happy end, és tanulság mindenkinek...”
 • 46. Hyppolit 2010. december 01. 09:02
  „Még egy apróság azért feltűnt a cikkből:"kényelmes tempóban kezdett autózni a belvárosban, ahelyett, hogy a rakparton elhajtott volna". Ebből nekem azért csak az az olvasatom, hogy: a szabályoknak megfelelően 50-es tempóval közlekedett, ahelyett, hogy padlógáz, és illa-berek elszáguldani egy kilóval minél messzebb. Így vonja le mindenki a tanulságot..de ezen túl, talán nem is lett volna (?) feltünő, ha valaki elköt egy ekkora gépet, és a városban nyomja ezerrel, ami belefér? Azért a sok hozzászólás és a cikkben leírtak lassan kiegészítik egymást..”
 • 45. annobon 2010. december 01. 08:09
  „"2009 es evben gyartot BMW M5 10 hengeres 5.0 L motora" Mindegy, lényeg, hogy megkerült és így jópár millát megspórolt a tulaj, hogy nem kellett újat vennie helyette.”
 • 44. szabo1936 2010. december 01. 01:53
  „Az auto egy 2009 es evben gyartot BMW M5 10 hengeres 5.0 L motora; felszerelt gepjarmu volt.”
 • 43. annobon 2010. november 30. 22:25
  „34-hez: "lehet annyi pénze vkinek 24 évesen!" Hogyne, sőt még sokkal-sokkal több is. Például: Sebastian Vettel!”
 • 42. vanessa 2010. november 30. 22:17
  „tony bácsinak igaza van, azért mert valaki nem a szorakozással töltötte az idejét hanem tanult ,hogy valaki lehessen nem ugy mint sok fiatal aki a szüleitől vár el mindent ,van egy ismerösöm, aki fitalember létére a keresetét nem mobil telefonokra, autokázásra,szorakozásra költötte,hanem önállo lakásra gyüjtött és a munkatársai ezért irigylik mert fiatal létére lakása van,,magyar ember szeret a másik zsebébe kotorászni, meg azon filozik ennek miből van ,háza,autoja,stb,a hirünk arrol szól,hogy irigy és buta a magyar mert egymást egy kanál vizben megölnék,elemér is avaloságot irja le ,”
 • 41. VJack 2010. november 30. 22:12
  „Nézzél személyesen, mcl@freemail.hu a mailcímem, megbeszéljük. Bár ettől nem lesz jobb a helyesírásod.

  Más. Általánosságban mondom, mert nem ismerem a szóban forgó emberkét és nem akarok igazságtalan lenni vele. Ismertem pár gazdag szülő huszonéves gyermekét. Általában azt mondják mindenkinek, hogy teljesen önerőből szedték össze, amit a jórészt a szülőktől kaptak. A szülőktől kapás nem baj, csak nem kell hülyeségeket beszélni. Aztán meg van, aki elhiszi a mesét, van, aki nem.”
 • 40. Nosavin 2010. november 30. 21:42
  „VJack Mi vagy te nyelvtanár? :D őszintén megmondom h nem érdekel! szívesen belenéznék a te orcádba személyesen:D az meg hogy hogy fogalmazok legyen az én bajom, ne várd azt h egész nap a laptop előtt ülök és még erre is figyeljek... Egyébként kislány 11 olvasd el újra és rájössz hogy végzett el 2 egyetemet "ÖSZTÖNDÍJ"”
 • 39. VJack 2010. november 30. 20:54
  „Nosavin, ha az élet dolgait annyira látod át, mint a helyesírásodat és a fogalmazást, akkor szerintem tedd alapba az orcádat. "Marasztalásra bírta..." - azt a teherbeba... <moderálva általam>”
 • 38. Hyppolit 2010. november 30. 20:48
  „Kedves Novasin! 1.Kazinczy írta: "szólj, s megmondom ki vagy", s így soraid nem rejtik el valós éned. 2. Megdöbbent, hogy mocskolódó stílusodat ("te agytröszt idióta") nem moderálták, Téged ugyanis senki sem sértett meg, sőt ismerősödet sem. Egy cikkhez van véleményem, és felmerültek bennem kérdések. Nekem is van országos bajnok judós ismerősöm, de ő még seniorként is "aktív". Ezért nem értettem a 24 év után a "csak" múltat, hiszen ekkor van igazán teljében egy férfiember.Ami az idiótaságot illeti, pár diplomám nekem is van, és letettem már arra a bizonyos "nagy asztalra", hogy szerényen megjegyezzem:országosan.De ez maradjon mellékes. Annak mindenképpen örülök, hogy ismerősöd megtalálta a cikkben leírt autóját, mert ez valóban fantasztikus szerencse, nyilván az az autó most "újjászületett". A barátodat pedig senki sem akarta ironizálni, elismerő, ha valaki több dologban is kimagaslót nyújt...”
 • 37. xkutya 2010. november 30. 20:31
  „az előzőnek! Te is kancsó vagy! Irigy kancsó!”
 • 36. kicsilány11 2010. november 30. 19:34
  „ha Nosavin sztorija igaz, akkor vmiből el kellett jutnia arra a két egyetemre..... :D :D

  Lehet ő a második "Einstein"??????????? :D”
 • 35. umberto 2010. november 30. 19:21
  „24 évesen mit számít az, hogy vki Kazinczys diák volt? Vagy csak most fejezte be?”
 • 34. xkutya 2010. november 30. 19:18
  „Az összes irigy, zsugori kis kancsónak üzenem, hogy lehet annyi pénze vkinek 24 évesen! Számomra az ilyen ember egyszerűen minősíthetetlen!”
 • 33. tonybacsi 2010. november 30. 18:35
  „irigy egy nép ez a magyar!!!
  azert szeretnek minket,szerte a világban.
  ja,ÉS BUTA!!!”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több, mint 100 éve nem esett ennyi csapadék

Az elmúlt 110 év legcsapadékosabb évét tudhajuk magunk mögött. Győr környékén az átlagos… Tovább olvasom