Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Autós üldözés, fémcsillagokkal és borssal

Közel kétszáz kilométer per órás sebességgel menekült a rendőrök elől három bűnöző péntekre virradó éjjel Győrben. Az eléjük szórt szegektől öt járőrautó kapott defektet.

Egy szlovák rendszámú Audi RS 4-est akart igazoltatni a járőr Győrben, péntekre virradó éjjel fél 3-kor. A gépkocsi vezetője a „Grabo" körforgalomnál" meglátva a rendőrt, vészfékezett, s ellenkező irányba elhajtott nagy sebességgel a Fehérvári úton. A rendőrök azonnal utánuk eredtek, s megkezdődött az üldözés.

A rendőrök elől menekülő bűnözők nagy teljesítményű Audija – 4,2-es V8-as turbómotor hajtja – a Fehérvári útról a Mészáros Lőrinc utcára hajtott, vezetője az egyenes szakaszon őrült tempóval hajtott.

Később a Tihanyi Árpád útra fordulva le sem vette a lábát a gázpedálról, kétszázas tempóval hajtott, a kereszteződéseknél sem lassított a menekülő, figyelmen kívül hagyott minden szabályt és jelzést. A járőr, Tóközi István törzsőrmester, váltásparancsnok üldözés közben segítséget kért az ügyelettől, s rádión informálta az üldözési irányról az odavezényelt többi járőrt is.

Az Ifjúság körútnál kis híján elütött egy rendőrt az üldözött autó, majd a József Attila úton száguldott tovább. A benne ülők szinte folyamatosan szórták a rendőrök elé a fémcsillagokat. Az üldözők közül öt rendőrautó kapott defektet. Ez nem gátolta őket abban, hogy tovább üldözzék az előlük menekülőket. Az Audi a Fehérvári–Tatai utak kereszteződésénél állt meg, mert útszegélyre hajtva defektet kapott. A benne ülők kiugráltak, s elrohantak a helyszínről. A rendőrség keresi őket.

– Nem csak a mi életünk volt veszélyben azzal, hogy nagy sebességnél elénk dobálták a fémcsillagokat, de civilek élete is – fűzte hozzá Tóközi István.

A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Szabó György alezredes tudatta: a kocsiban ülők  gyalog  menekültek, s a kutyás keresést lehetetlenné téve borsot szórtak  szét a környéken. 

Az alezredes elmondta azt is:  nagyon gyorsan intézkedtek a veszélyeztetett útszakaszok lezárásáról, s  takarításáról. A közútkezelő többkilónyi fémcsillagot söpört össze. Nem kizárt, hogy civil autók is kaphattak defektet vagy sérültek meg a fémhegyektől.

– Az autót a  nemzetközi körözési nyilvántartás szerint Németországban lopták, s a benne talált szlovák rendszámok is lopottak. Az Audiból autófeltöréshez, autólopáshoz használható eszközök kerültek elő, s a szlovák rendszámot tervezhették rátenni arra az autóra, amit feltehetően az éjszaka akartak megszerezni. A nyomozó ügyészség közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina


Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. nüs 2010. március 23. 16:27
  „66. hozzászólás sivatag66
  te tuti sün vagy, ilyen hozzászólással...
  és vigyáz a "jó" kívánságok vissza szállnak oda ahonn elindultak”
 • 70. Mankapunka 2010. március 22. 13:21
  „Magneto

  De ha az utcán iszunk,miért van kint a rendőrség 20 perc alatt????Pedig vér nem folyik,csak szesz.”
 • 69. elihu 2010. március 22. 12:25
  „Azt a qrva! Ezek aztán felkészültek (mármint a bűnözők)! Szeg, bors... Mintha tudták volna. Talán még autómata pityujuk is volt!”
 • 68. lótusz 2010. március 22. 07:47
  „ez a kocsi barna bőrűeké.és nem hihető hogy nem tudták elfogni őket talán inkább megijedtek a rendőrök.”
 • 67. nightfall 2010. március 22. 05:05
  „Tiszta Chicago !
  Ez már csak roszabb lesz :S”
 • 66. sivatag66 2010. március 20. 20:34
  „A sok rendőr fikázónak :
  Akkor is ezt írjátok,ha anyukátokat,gyerekeiteket,hozzátartozotókaitokat MÉSZÁROLJÁK,BELEZIK KI ..................................................................”
 • 65. kresz75 2010. március 20. 18:49
  „Flegma!
  Ott a Pont!”
 • 64. elemér 2010. március 20. 18:40
  „Tesla Roadster ott hagyja a porban a Porsche Boxster Spyder-t. Ezt nem a Széchenyi egyetemen tervezték. Sokkal egyszerüb és olcsób lessz, mint bármi más a piacon. Kis halk motor, sebváltó nélkül és nem szennyezi a levegöt. Terminatornek is van egy.

  http://www.youtube.com/watch?v=p0mU6DIZWlQ”
 • 63. flegma 2010. március 20. 18:21
  „A rendőrök azokat az eszközöket használják, amit biztosítanak számukra, más választásuk nincs! Az hogy diesel, vagy benzines, és esetleg az, hogy 1.6-os vagy 2.5-ös az teljesen mindegy. A rendőr nem üldözhet, csak követhet. Ez egy előírás, azért, hogy ne alakítson ki még nagyobb veszélyhelyzetet. A bűnözőnek van mit veszítenie, és sokkal gátlástalanabbul menekül, nem igazán érdekli, hogy milyen baleseteket okozhat az eszeveszett közlekedéssel. A rendőrnek mérlegelnie kell, hogy mit tesz. Vajon megéri-e ugyanúgy mennie az elkövető után, mint ahogy az elkövető menekül! A rendőr hibázhat, maximum leírja, a bűnöző viszont nem, mert hamar lebukik!!! A Yard fikázása, pedig nem más, mint egyszerű állampolgári megnyilvánulás, és egyszerű általánosítás!!! Ha baj van akkor mindenképp a rendőrséget hívják a fikázók, de mivel arctalanok ebben az esetben azt írnak, amit akarnak!”
 • 62. Magneto 2010. március 20. 17:47
  „Tisztelt hozzászólók! Főleg azok az idióták, akik gyalázzák a Yardot. Ha annyi eszetek lenne, mint egy molylepkének, akkor tudnátok, hogy a közrendőrök közt is két csoport van. A közlekedési, akit ti annyira szidtok és aki kiáll trafizni, meg parkolókat ellenőrizni és van a Közrendvédelem, aki hozzátok megy amikor kínotok van. Igen a mai jog szerint csak akkor mennek intézkedni ha vér folyik. Vagy esetleg ti jobban ismeritek az ő jogaikat vagy lehetőségeiket? Ha anyyira okosak vagytok, miért kértek nyakra főre rendőrt mindenhová? Különben meg mentél már egy 1.6-os motorral egy ilyen AUDI után?”
 • 61. Jandex 2010. március 20. 15:01
  „53. hozzászólás elemér
  Nem így?!
  http://www.stop.hu/articles/article.php?id=630629”
 • 60. Mankapunka 2010. március 20. 14:47
  „tudom,mert az új Credo Citadellünkben is Cummins motor van.És jól muzsikál.

  De egy új korszerű dízel majd 2-szer akkora köbcentinél is hasonló fogyasztást eredményez.

  Lásd,eddig a fiúk a TD-vel simán elléceltek eddig.

  Meg valamiért Angliában is a Bobbyknak 1,7 CDTI-s H Astrájuk van,nem 1,6 benzin. Jó kérdés,ugye.”
 • 59. elemér 2010. március 20. 14:38
  „54. h.sz. Mankapunka
  Az egy ujfajta gazdaságos benzinmotor, nagyjábol egyezik az Audi RS-4 motorral. Ford és Cummings is résztvettek Eu.-ban közös kutatásokban az uj turbo dizel motorokon. Tehát tisztában vannak ezzel, de nem ezt választották. Amcsik elektromos motort akarnak. Terminator-nek is jobban tetszik az elektromos motor, mert neki is az van.”
 • 58. Jandex 2010. március 20. 14:28
  „A yard most méri a sebességet a 83-as kivezető szakaszán,a temetőnél !”
 • 57. georgbob 2010. március 20. 12:43
  „A jó k...a anyjukat az ilyen mocskoknak...Tolvajnak a kezét levágni, aztán nézegethet a rohadék. Bár láttam volna menekülni, egy téglát biztos kapott volna a szélvédőbe...”
 • 56. frenkycom 2010. március 20. 12:42
  „A rendszám kitakarva , következő kép: sün vigyorog az asztalon meg ott a rendszám olvashatóan gratula:)”
 • 55. Mankapunka 2010. március 20. 10:55
  „Az Elmenekült a Golfos: baleset a Jereván lakótelepen - képekkel.

  Ha netán olvassa tboy,akkor ott a kommentem,hogyan segíthet magán,ha netán érdekli is ki akarata kivégezni.”
 • 54. Mankapunka 2010. március 20. 10:54
  „elemér!!!!!!!!!

  De nálunk arra nem jöttek még rá a rendőrségnél(mert itt Európában most a DÍZELT fejlesztik,nem úgy mint Amerikában BENZINEST)és lehet pár 3000 ccm Turbó dízellel többet érnének,mint ezekkel a rotakapa motorral.

  Nem baj,az a lényeg,hogy az egyetemet végzett emberek vistzik előre az országot.”
 • 53. elemér 2010. március 20. 10:39
  „44 h.sz. kresz75
  Igy néz ki az uj Ford police-interceptor. Felmegy a járdára is, hátulrol 120km sebességel megüthetik és megy továb. V-8 hengeres twin turbo motorral.

  http://news.ninemsn.com.au/glance/1028986/ford-releases-new-us-police-interceptor”
 • 52. Mankapunka 2010. március 20. 10:26
  „Fókuszos Nemzeti tudás teszttel villognak itt az országban.

  Vicc ami itt megy,egy ekkora országban.”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Súlyos megélhetési válságban az idősek˝

Az idősekkel és közösségeik értékteremtő és -őrző munkájával kapcsolatos szakmai programon látta… Tovább olvasom