Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Autonóm szakszervezetek: ez így nem igazságos

Adókra adók – ezzel a címmel tartott kedden sajtótájékoztatót Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.
Ismételten leszögezte: ez az év a stagnáló gazdaságé, a növekvő munkanélküliségé és a csökkenő kereseteké.

"Az egykulcsos személyi jövedelemadónak és a felemás bérkompenzációnak hála, tovább csökkentek a keresetek – és még ezekből kell majd megfizetni a legújabban bejelentett adókat."

Borsik János leszögezte: a munkavállalók 84 százaléka keveset keres, ezért álságos az a kormányzati szlogen, miszerint az egykulcsos adó "igazságos és arányos".

Kiemelte azt is, hogy a közmunkások bevonása nem változtat a munkanélküliség valós helyzetén, s azon a tényen sem, hogy az állástalanok 49,6 százaléka legalább egy éve (vagy már annál előbb) veszítette el az állását.

"Ennek fényében megalázó, hogy a munkanélküli-ellátást három hónapra szűkítette a kormány."

A munka törvénykönyve kapcsán végül hozzátette: a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy törvényi előírás alapján kell tudomásul venni, hogy csökkennek a keresetek.

"A kormány ezzel megtámadta a szakszervezeteket – országos és helyi szinten egyaránt. Holott a párbeszédnek elvileg nem lenne alternatívája."

A sajtótájékoztatót megelőzően Borsik János a helyi szakszervezeti vezetőkkel egyeztetett.

Olvasóink írták

  • 1. Gőcze_László 2012. május 09. 09:03
    „Késői és főleg lagymatag a kifakadás.
    Amíg nyíltan, "bátor tekintettel" lehet hirdetni, hogy a bevezetett egykulcsos SZJA 500 milliárdot hagyott az embereknél, addig minden ilyen nyilatkozat csupán egy árvaszúnyog tevékenységével ér fel.
    Az SZJA arányos jellegének sokszoros hangoztatása meg azt mutatja, hogy vagy nem ismernek a kiagyalói más arányítást, mint az egyenes arányosság vagy pedig - és ez a valószínűbb - arról vannak meggyőződve, hogy a szlogen célzottjai úgysem tudják felfogni az egész lényegét. Van némi igazságuk benne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 éves Berkes Kálmán: akinek minden hangjegy fontos

60 éves lett Berkes Kálmán karmester, a világszerte ismert és elismert zenész. Tovább olvasom