Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Autómentes nap

Vasárnap a kifestett autóbuszokon is ingyen lehet utazni. Európai Mobilitási Hét keretében több színes programot is rendeznek Győrött és környékén.
Szombaton délelőtt 10 órakor szigetközi kerékpártúra indul (körülbelül 30 kilométer, Dunaszegen program és szalonnasütési lehetőség várja a kerekeseket).

Gyülekező a megyei önkormányzat előtti téren Vasárnap, az európai autómentes napon délután 3 órakor indul a kerékpáros felvonulás, szintén a megyei önkormányzat előtti térről. A Lajta utca Répce utca és Ikva utca közé eső lezárt szakaszán felállított színpadon délután fél 4-től este 7-ig szórakoztató műsor lesz. Ugyanitt délután 2 órától különféle ügyességi versenyek lesznek, díjkiosztás este 6-kor.

Több ingyenes szolgáltatás is várja az érdeklődőket: kerékpármegőrző, kerékpárszerviz, levegőminőségi és zajmérés.
Vasárnap menetjegy nélkül lehet utazni a Kisalföld Volán városi autóbuszjáratain. S ha már a buszoknál tartunk: a Kisalföld Volán az autófüstmentes világnap tiszteletére az alkotó szellemű művészek rendelkezésére bocsátott két autóbuszt. Tavaly is volt már hasonló kezdeményezés, azóta is járja Győr utcáit a különleges élményfestményekkel díszített jármű. A jó levegő reklámját a két buszra Szük Norbert, Mogyorósi István, Póczi Szabolcs, Stein László, Papp Norbert, Barti József és Kosán készítette el. A különleges járművek a nagyközönségnek a világnapon, szeptember 22-én, vasárnap Győrött, a marcalvárosi nagyparkolóban mutatkoznak be. (Karnyújtásnyira a szintén a művészek által dekorált aluljárórendszertől.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tankönyveket a falu fizeti

Pér önkormányzata – folytatva a tízéves hagyományt – az idei tanévben is átvállalja a… Tovább olvasom