Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

Autóbusz és teherautó ütközött a 85-ös főúton - videó a helyszínről, képgalériák, térkép

Autóbusz és teherautó ütközött a 85-ös főúton az ikrényi elágazásnál szerdán délelőtt 10 óra környékén. A főutat lezárták.
11 óra 17 perc:Videó: Cseh RóbertFotók: Cseh Róbert
A rendőrség még vizsgálja a felelősség kérdését, új hír azonban, hogy feloldották a teljes útzárat a 85-ös főúton, s félpályán megindulhatott a forgalom.

11 óra 13 perc
:

Fotók: H. B. E
10 óra 50 perc: Úgy tudjuk, hogy a kórházba szállított sofőr állapota nem életveszélyes. 

Fotó: H. B. E.
Fotó: H. B. E.

10 óra 45 perc: Információnk szerint a balesetet megelőzően torlódás alakult ki a helyszínen, ugyanis egy autó sofőrje kitette az elakadásjelző háromszöget az útra.

Az autóbusz mögé állt be, ekkor rohant bele hátulról a teherautó. Korábbi információinkkal ellentétben az autóbusz nem borult fel. A 11 utasa épségben szállt ki az autóbuszból.Baleset Ikrénynél nagyobb térképen való megjelenítése


A teherautó sofőrjét kivágták a sérült járműből, a mentők pedig kórházba szállították. Állapotáról egyenlőre nincs információnk.

10 óra 25 perc:  A főutat lezárták, a forgalmat Rábapatona és Koroncó felé terelik.

10 óra 15 perc: A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Dobos Viktória tájékoztatta portálunkat, hogy az autóbuszon 11 utas utazott, mikor a teherautó a buszba rohant. Az autóbusz utasai közül mindenki kiszállt a járműből, személyi sérülés nem történt.

A kamion sofőrjét feszítővágóval vágják ki a kamionból.

Előzmények: A rendőrség az információinkat megerősítette. Állítólag a busz felborult. Részletek később.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Túrabakancs 2012. október 04. 21:57
  „Tommm! /28/
  Bocsi a késői válaszért! Rosszul fogalmaztam... Szóval az első emeleti lakás oldal falához
  csapódott valamilyen formában a férfi feje, onnan vágódott a bejárati ajtó elé 2m-re.
  Viszont több ág és falevél is volt körülötte. Szerelők is jöttek az adott lakás ablakához, ahol valamit nagyon szerelgettek, javítgattak. Talán a párkányt, vagy a külső lépcsőházi világítást, /szenzort/ lehet az is megsérült a becsapódáskor. Nem néztem meg tüzetesebben, kínos volt a helyzet. Viszont rengeteg fiatalkorú tartózkodott ott végig amíg a mentés / helyszínelés/ tartott, ezen azért eléggé ledöbbentem.”
 • 37. gjozsi88 2012. október 04. 20:04
  „Madarász
  Senki nem az általad hozott szélsőséges esetekről beszél!
  DE megnyugtatlak, az általad vázolt szabálysértések nem csak kamionos szabálysértések.
  De például arról senki nem beszél, mikor kis személyautó a piros lámpánál a féktávot már előre beállító 40 t elé bevág, leröviditi a fékutat, senki nem védi meg a kamionost, mert hátulról ütközött és nem tehet róla, hogy a barom bevág elé!”
 • 36. .Atis 2012. október 04. 19:52
  „A MONDATAITOKAT OLVASVA AZ AZ ÉRZÉSEM KEZD LENNI HOGY SZERINTETEK MINDEN KAMIONOS CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG SZABÁLYTALANUL TUD KÖZLEKEDNI, BEZZEG A SZEMÉLYAUTÓ AZ IGEN AZ MINDIG MINDENT BETART... HÁT A LÓNAK A ...(nem mondom meg miét)
  Amúgy mindennap megyek arra, és emlékszem hogy 2 napig állt az uton 1 SK felségjelzésű teherautó, feltehetően műszaki hiba miatt.A baleset után viszont olyan gyorsan elvitték hogy olyat még nem láttam.Az ilyeneket nem körbebójázni kell hanem elszállítani!
  Arra kiváncsi lennék hogy a nagy kamion ellenesek mit csinálnának ha csak 1 hétig nem lenne közuti szállítás...”
 • 35. Rbar 2012. október 04. 12:32
  „34! Le is írod a választ: a kamionosnak is van családja, aki hazavárja őt. Akkor??? Ha másért nem is, de legalább ezért kellene betartani a szabályokat nem!? Azzal ne gyere, hogy "bocsájtható" a szabálysértés mert el kell tartani a családját! Mert ezek szerint ha rászorul a családom, lophatok, ha jobban rászorul rabolhatok fegyverrel, s ha nagyon rászorul, akkor torkát is vághatom bárkinek, mert úgyis majd felmentenek, hiszen el kell tartani a családomat nem???
  Na EZ AZ ELMEBAJ barátom, ezért van annyi baleset, mert a sok korlátolt felfogású agyament ennyire képes!
  A "ha nem ér oda időre" szöveggel szintén ne jöjjön senki, mert mint már írtam, ez URBAN LEGEND!”
 • 34. Mokika 2012. október 04. 11:13
  „Madarász,teljesen elmebaj,amit Te itt írsz... Téged nem zavar,ha a hülyeségük miatt árokba borulnak... Hát képzeld,szándékosan senki sem akar sem árokba borulni,sem másoknak kárt okozni...! Mert a kamionosnak is van ám családja,aki egyrészt hazavárja őt,másrészt a fizetéséből él!!!! Nem hiszem,hogy tudod,miről beszélsz,amikor azt írod,hogy néhány évre vegyék el a hivatásos jogsit! Tudod Te,hogy mennyibe kerül manapság azt megszerezni???? Arról nem beszélve,hogy ha mondjuk valaki 20-30 éve abból él,akkor szerinted miből él meg abban a néhány évben?? Eltartod őt és a Családját? Egyébként úgy érzem,hogy Neked nem csak a szabálytalankodó kamionosokkal van problémád,hanem MINDENKIVEL,AKI KAMIONOS MERÉSZELT LENNI! Figyelmezz Babenko és gjozsi88 szavaira,mert ott az igazság!”
 • 33. gte325 2012. október 04. 09:25
  „kedves kamionos, és egyéb mobil hulladéklerakókat kezelő barátaim, ismételten megkérnélek benneteket, hogy országúti ámokfutásotok során ne a muzeális értéket képviselő Ikarusokat, hanem a Credo fostalicskákat tekintsétek célpontnak!”
 • 32. Contar 2012. október 04. 09:07
  „29. Madarász!
  Egyetértek hozzászólásoddal.
  Annyit fűznék még hozzá: én valamikor furgonnal sofőrködtem , akkor azt mondta a főnököm, ha fáradt vagy állj meg aludni egy kicsit. Inkább emiatt késsen a szállítás 1-2 órát, mint baleset miatt 1-2 napot! Ilyen felettest kívánok mindenkinek!”
 • 31. Contar 2012. október 04. 09:07
  „29. Madarász!
  Egyetértek hozzászólásoddal.
  Annyit fűznék még hozzá: én valamikor furgonnal sofőrködtem , akkor azt mondta a főnököm, ha fáradt vagy állj meg aludni egy kicsit. Inkább emiatt késsen a szállítás 1-2 órát, mint baleset miatt 1-2 napot! Ilyen felettest kívánok mindenkinek!”
 • 30. Mankapunka 2012. október 04. 01:03
  „bonaqua

  Írnék én,csak már a szólásszabadság másfelé jár,és nem kerülnek ki a mondandók. Nem hiszed,járj utána,utána beszélgethetünk.”
 • 29. Madarász 2012. október 03. 23:29
  „25. Ettől még a kamionosnak is piros a piros, sebességhatár a sebességhatár és rájuk is vonatkozik az elsőbbségadás, záróvonal, súlykorlátozás és hasonlók. Siet, nem siet, ahol 60-as tábla van, nem kell elkezdeni a sort előzni, meg hasonlók, mert a többiek sem úri passzióból tartják be a szabályokat. A lakott területen sem kell 80-nal száguldozni, az hogy a munkáltatója hogy cseszik ki vele, az a kettőjük dolga és ez nem írja felül a közlekedési szabályokat.

  Engem az csöppet sem zavar, mikor a hülyeségük miatt az árokba borulnak, az viszont igen, ha ártatlanoknak okoznak sérülést, vagy kárt.

  Egyébként úgy lehetne rendet tenni ezen a téren, ha megszigorítanák a büntetéseket és mondjuk a 3. hasonló szabálytalanságnál elvennék a hivatásos jogsit néhány évre, majd jobban odafigyelnének.”
 • 28. Tommm 2012. október 03. 22:27
  „22. Túrabakancs 2012.10.03. 18:16
  Busszal haladtam el az incidens mellett... Csodáltam is este hogy egy sor sincs róla a főlapon.
  Mit értesz az alatt hogy "alsó szint betonjába"?”
 • 27. Rbar 2012. október 03. 19:38
  „25 URBAN LEGEND”
 • 26. gjozsi88 2012. október 03. 19:11
  „még annyit!
  Tudod mennyivel megy a csuklós busz 11 emberrel azon az útszakaszon, ahol rettentő nagy a forgalom?
  Alig 55-el!
  Ez a legnagyobb veszélyforrás!
  Az előzésre késztetés!
  Erről valahogy elfelejtettél megemlékezni!”
 • 25. gjozsi88 2012. október 03. 19:08
  „Madarász!
  Arányaiban jóval kevesebben vannak!
  Valóban?
  Csak bátran menj fel az autópályára és meg fogod látni!
  Tele kamionnal!
  Ja.....az viszont a lényeg, hogy egy teherautó vezető levezetett km mennyisége jóval nagyobb a zömében 10-20 km t vezetgető koca autósokéhoz képest!
  Tudod akik ezt a 15-20 km -t végig bénázzák, nekik nem számít a néhány perc késlekedés!
  Addig a teherautó vezetőnek a munkáltatója beüti a keresőbe a távolságot, az útvonal tervező kiszámolja ezt mennyi idő alatt lehet megtenni, ha más közlekedő nincs, és ehhez kell tartania magát a soförnek!
  Ugyanis a vezetési idő miatt sem elöbb nem indulhat, sem később nem érkezhet!
  Ja......ha közben a kicentizett idő miatt késik fél órát a le-fel rakónál, akár több napot is várhat, de másnapig mindenképp és közben haszon nélkül elveszik a fennmaradó vezető idő!
  Ezért bizony menni kell!
  Ezért bizony a tökölő autóst is meg kellene előzni......!
  Ugyanis napi 5-6-700 km esetén bizony nagyon gyorsan csúszik fél órát, esetleg egyet forgalmi okokból, amire senki nincs tekintettel!
  Közbe az úri soför, aki reggel néz utoljára tükörbe nem látja, hogy húzza a csikot, nem észleli az alapelvet a forgalom ütemének felvételét, arról nem beszélek, hogy fogalma nincs hogy és mikor kell irányjelzőt használni, a körforgalmat nem tudja használni normálisan!
  ....sorolhatnám!
  És büszkék, hogy balesetmentesen, ráérősen, mert tudnak elöbb indulni, feltartják a forgalmat!”
 • 24. bonaqua 2012. október 03. 18:31
  „Mankap. megint itt lebzsel,de értelmeset újfent nem tud,max. egy kis üldözési mánia...hehehe:)))))))))))))”
 • 23. FET-MEN 2012. október 03. 18:17
  „Babenko, nyugodtan, le lehet állítani őket, nem lenne kenyér soha a polcokon stb..”
 • 22. Túrabakancs 2012. október 03. 18:16
  „Nem idevaló, de leírom, még nincsen hír róla:
  ma Győrben /szerdán/ 3-óra után nem sokkal egy idősebb férfi leugrott a Szigethi Attila út egyik
  tízemeletes épület tetejéről. Szerintem onnan, mert a test felett lévő összes ablak zárva volt, a
  lépcsőház ablakait is beleértve. Szerencse, hogy nem járt akkor éppen senki, sokan haladnak ebben az időpontban
  annak a háznak az alján. Mentőautók és rendőrautók, valamint utcaseprő jármű, ez fogadta az arra járó
  lakosságot. Az utcaseprő azért kellett, mert a zuhanó test beleütközött az alsó szint betonjába. El lehet
  képzelni mit láthattak azok, akik a kiérkező rendőrük mentősök előtt ott voltak. A mésszel leszórt jelenetős
  mennyiségű, és darabszámú emberi maradványok magukért beszéltek. Bár csak ne jártam volna arra...”
 • 21. okda 2012. október 03. 17:17
  „Ez most valami melodráma, vagy vicc? mert már megbocsásson a világ, annyi autóbusz és teherautó közlekedik a 85.-n hogy értelmét vesztette a téma, ugyanis semmi konkrétum, semmi bizonyosság. Tényleg ilyen jó újságírónak lenni? vagy kitől félt?”
 • 20. Mankapunka 2012. október 03. 17:15
  „Ez amúgy nekem szólt Hyundai?”
 • 19. Dawee11 2012. október 03. 16:41
  „kíváncsi vagyok egy papír credoból mennyi maradt volna.... de a lényeg hogy senkinek se esett semmi baja!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

(Érzelmi) rokon is lehet donor

Egyre több hazánkban az élő donor, aki elsősorban vesét, májat ad egy-egy szervátültetésre várakozó… Tovább olvasom