Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Autóalkatrészek fosztogatásból?

A gyanú szerint vasúti dézsmálásból és egy kamion kifosztásából származik azoknak a műszaki cikkeknek a nagy része, amelyek megtalálásáról korábban beszámoltunk.

Az autóalkatrészek értéke eléri az 50 millió forintot.

Szerdán számoltunk be arról, hogy a megyei és a győri felderítők, a Marcal beavatkozó alosztály kommandósaival rajtaütöttek két férfin, amikor azok a Zrínyi utca 10-es szám alatti ház egyik garázsában kábítószert porcióztak szét. Amikor a rendőrök megjelentek, magukra zárták az ajtót, azt a kommandósok törték fel, s így fogták el a két gyanúsítottat.

A házkutatás során több helyről – még az egyik férfi autójában lévő gyermekülésből is –, több tasakból és dobozból több mint másfél kiló marihuána, 34 gramm kokaingyanús por, kábítószermérleg s 400 gramm, a drog hígítására, szakzsargonban felütésére használt anyag, valamint további bűncselekményekből származó tárgyak kerültek elő. A drog piaci értéke mintegy 5 millió forintra becsülhető.

A győri rendőrkapitány, Horváth Csaba alezredes az autóalkatrészekkel. Fotó: Krizsán Csaba
A győri rendőrkapitány, Horváth Csaba alezredes az autóalkatrészekkel. Fotó: Krizsán Csaba

Az egymás mellett lévő két garázsban talált tárgyak összesítését, eredetének tisztázását tegnap délelőtt folytatta a rendőrség.

A győri kapitány, Horváth Csaba alezredes portálunk érdeklődésére elmondta, a gyanú szerint az autóalkatrészek – többek között Audi-motorbefecskendezők, tükrök – egy november 4-ei vasúti dézsmálás során tűntek el Győrben. Értékük eléri az 50 millió forintot. A megtalált mennyiség csak a fele annak, amit az elkövetők akkor elvittek a tehervagonból.

A villanyborotvák – több száz – valószínűleg egy ez év januári bűncselekményhez köthetők, amikor Győr mellett egy parkoló kamion ponyváját vágták fel ismeretlenek, s elvitték a rakomány nagy részét.

A garázsokból még edénykészletek, ágyhuzatok és matracok is előkerültek.

A két férfit a rendőrség őrizetbe vette, ellenük visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A műszaki cikkek esetében vizsgálja a rendőrség, hogy azokkal kapcsolatban milyen szerepük van a gyanúsítottaknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencvenmilliós támogatásból tanulnak

Tét - Újabb és újabb embereket vesz fel a válság ellenére a Sokoró Ipari és Kereskedelmi Kft., és… Tovább olvasom