Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Autistaotthont építenének

Akár jövő tavasszal elkezdődhetnek Mindszentpusztán az autistaotthon építési munkálatai, amelyre a „Mit tehetnék érted?” Autizmus Alapítvány gyűjti a pénzt. A szervezet a hét végén ünnepelte tizedik születésnapját.
A szombat délután a gyerekeké volt.
Egész napos programmal ünnepelte tizedik születésnapját szombaton a „Mit tehetnék érted?" Autizmus Alapítvány. A győri Gyermekek Házában a délelőtt a szakmai előadásoké volt: dr. Simó Judit gyermekpszichiáter az autizmussal kapcsolatos legújabb ismeretekről, dr. Varga Gábor pszichiáter az autista gyermeket nevelő családok családdinamikájáról beszélt. A délután már sokkal inkább a gyerekeké volt: játszóház, a Vaskakas Bábszínház Borsószem hercegkisasszony című darabja, a Játszó-Tér Zsonglőr Klub műsora, valamint a Kőbéka együttes koncertje várta őket.
Jelencsics Beáta gyógypedagógus lapunk kérdésére elmondta: az alapítványt egy évtizede egyebek mellett azért hívták életre szülők, szakemberek, mert autistákkal foglalkozó iskola ugyan már működött, de a kisgyerekeket és a tizennyolc éven felülieket ellátó nem. Jelenleg 44 olyan családról tudnak a megyében, amelyben

autista gyermeket nevelnek. A civil szervezet legfontosabb célja most az, hogy az ilyen betegségben szenvedők számára lakóotthont hozzon létre. Ehhez a telek már megvan – egy forintért kapták a péri önkormányzattól Mindszentpusztán –, a tervek már elkészültek, s hamarosan meglesz a jogerős építési engedély is.
Dr. Demetrovics Szilárd péri háziorvos tájékoztatása szerint a beruházás több tízmillió forintba kerül, s megvalósítása csak szponzorok segítségével képzelhető el. „Szerencsére nagyon komoly adakozókészséget tapasztalunk" – tette hozzá a szakember.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÉDÁSZ-vezérváltás?

Információink szerint az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. szervezeti átalakítása annak… Tovább olvasom