Kisalföld logö

2017. 04. 28. péntek - Valéria 7°C | 10°C Még több cikk.

Ausztria magyar topmodellje: Uszkai Gréta Kajárpécről - fotók

Uszkai Gréta az elmúlt napokban járt Los Angelesben, állt az Oscar-díj-átadó vörös szőnyegén, interjút készített Michael Bubléval. Megnyerte az Austria’s Next Topmodell ötödik szériáját. A kajárpéci lány az osztrákok kedvence lett, rajongói levelek tucatját kapja. Egyébként egy kávézóban dolgozik, beszélgetésünk alatt éppen munkahelyére tartott.


– Elég vegyes érzelmekkel fogadtam a győzelmet. Nem akartam első lenni. A második helyezettet ugyanis nem köti annyi szerződés. Persze mosolyogtam, örültem. Mégsem fintoroghat az ember, amikor a schwechati reptér tornyára vetítik ki az arcát, és ott áll mellette a nyeremény autó – emlékezik vissza a finálé pillanataira a 19 éves Gréta. – Egy osztrák lánnyal álltam a döntőben, aki aznap ünnepelte a születésnapját. Az egész családjával együtt arra várt, hogy kimondják a nevét. Többek között én is azt gondoltam, ő lesz a befutó. Nagyon csalódott volt – fűzi hozzá.

Ausztria magyar topmodellje: Uszkai Gréta. Fotók: PULS 4/ Harald Lachner

Uszkai Gréta tavaly júliusban költözött Bécsbe, hogy az ottani egyetemen tanuljon. – Úgy gondoltam, először dolgozom, nyelvet tanulok, majd októberben elkezdem a sulit. Ebből aztán az lett, hogy jelentkeztem egy modellügynökséghez. Ott mondták, hogy az Austria’s Next Topmodell ötödik szériájára kezdődik a válogatás. Elmentem a castingra, hátha felfigyel rám valaki. Az utolsó pillanatban estem be, ahol a nap végén valódi felüdülést jelentettem a zsűrinek. Nem akarom megsérteni az osztrák lányokat, de többen még egyenesen járni sem tudtak. Nekem szerencsém volt, mert táncoltam, kérdezgették is, miként kell lépni. Az egész évadot nagy vita kísérte a válogatók miatt – meséli Gréta.

˝Nem mondom, hogy a műsor végével feltétlenül modellkarrier vár rám. Amiért szeretnék szerepelni a nemzetközi mezőnyben 2-3 évig, az az, hogy finanszírozni tudjam a kinti életem, a tanulmányaimat.˝
– A műsor tíz hétig tartott, egy villában éltünk. Nem voltunk bezárva, de elég sok mindenben korlátoztak minket. Minden versenyző mögé kerítettek egy sztorit. Az enyém „A nehéz megélhetés miatt jött Ausztriába Magyarországról..." kezdetű volt. Mondtam nekik, hogy tisztázzuk, mit is értünk ez alatt, mert mi más dimenzióban élünk, mint ők. Nem tetszett ez az egész „üzlet", a forgatásokat azonban szerettem. Éppezért gondolkodtam el rajta, hogy a modellkedést érdemes lenne komolyabban folytatni. Ugyanakkor csak a test érdekes, az, ami a fejben van, senkit nem érdekel. Elkönyvelik, hogy biztos buta vagy. De én nem akarom ezt hallani, elég sokat tanultam és még nagyon sokat szeretnék. Azt tartom fontosnak, hogy az eszemmel menjek előre, hiszen ez csak egy test, ami mindig változik – fogalmaz Gréta.

Galéria kép

– Voltak nagyon jó pillanatai is a versenynek, például a víz alatti fotózás. Rövid idő alatt kellett koordinálni a mozgásunkat, nyitva tartani a szemünket és jól mutatni a kamera előtt. Nagy volt a drukk, de azt élveztem. A döntő show-ban pedig egy levelekkel teli kádban fotóztak. Mondjuk, összesen négy-öt képen lehetett rajtunk ruha... ez zavart, de természetesen nem készültek kompromittáló képek.

Az utazásokért pedig már magában megérte az egész. Jártam
˝Mindezek után beültem egy autóba, és arra gondoltam: Uszkai Gréta, Győr, Kajárpéc... és már minden rendben volt, megnyugodtam. Tudtam, hol a helyem.˝
Egyiptomban, Miamiba is eljutottam. De a legeslegklasszabb az volt, amikor egy hetet Los Angelesben töltöttem. Elton John Oscar-díj-átadó utáni partiján is ott lehettem. A csatornát képviselve interjút készíthettem Michael Bubléval, aki úgy üdvözölt, mintha évek óta ismernénk egymást. Fehér ruhát viseltem, a frizurámmal együtt Marilyn Monroe-sra sikerült a figura, akiknek bemutattak, el voltak ájulva. „Belóghattunk" a vörös szőnyegre is, amin a legnagyobb sztárok lépkedtek. Nem vagyok nagy rajongója az ilyen dolgoknak, de ez felemelő érzés volt. Mindezek után beültem egy autóba, és arra gondoltam: Uszkai Gréta, Győr, Kajárpéc... és már minden rendben volt, megnyugodtam. Tudtam, hol a helyem. Ezt soha nem szabad szem elől téveszteni.

Végezetül kérdésünkre, miszerint most is fotózásokra siet-e a tavaly még győri gimnazista, Gréta nevetve azt feleli: – Dehogy, pincérkedem egy bécsi kávéházban. A vendégek felismernek, ez kicsit bosszant is... Pont, mikor dolgozna az ember. Kérdezgetik, hogy mi van a nyereménnyel, mi lesz most a karrierrel? Mindig mondom, hát majd még meglátjuk...

Olvasóink írták

 • 8. szekelyse50 2013. március 11. 14:15
  „Ezek a sógorok ,megélhetési gondok,no”
 • 7. Hyppolit 2013. március 10. 23:02
  „4. exodus! Te vagy nem olvastad el a cikket, vagy nem fogod fel a tartalmát, vagy nem tudsz magyarul. Idézem: Tavaly októberben akarta kezdeni a sulit egy bécsi egyetemen.(mondom:akarta!). Úgy gondolta, először dolgozik, és nyelvet tanul. (Csak úgy az "utcanyelvet" egy kávéházban!) Ebből az lett(!) -vallja-, hogy elment egy modellügynökséghez. Érted? Ebből az lett...Ezt csak így, és sehogy másképpen nem lehet érteni. Van pár ismerősöm, akik német tan-nyelvű középsuliból mentek Bécsbe úgy, hogy a nyelvtudás már a zsebükben volt! Az egyetemet pedig nem fantáziálták, hanem elkezdték. Aztán el is végezték. Az egész cikkben egy álszerény, csacska-hasbaakasztósdi-puder szöveg jön le, amire szerintem semmi szükség. Az lett volna számomra tiszta, hogy van egy vidéki magyar lány, aki érettségi után kint pincérkedik (lévén jobb a kereset!), és kint bejött neki a cikkben említett Topmodell ötödik szériája. A hatodikat már úgy sem ő nyeri. Az pedig kifejezetten ellenszenves megjegyzése, hogy az osztrák lányok még egyenesen sem tudnak járni, magam részéről púposan, görnyedten menőt még nem láttam. A cikk alapján számomra semmi értelmes célja nincs a lánynak, inkább -teljesen logikusan- most szeretne belekapaszkodni ennek a sikernek vitorlájába. Ennyi. Ezt jól teszi, mert a szépség múlandó, és a szerencse forgandó...(..és szerintem az egyetem is csak álom marad..)”
 • 6. elisabet 2013. március 10. 19:06
  „Grat Gréta!További sok sikert céljaid eléréséhez!
  Mankapunka meg csak irigykedjen,ha már utánad csinálni nem tudja:))”
 • 5. davesmail 2013. március 10. 10:55
  „4. Exodus
  Teljesen egyetértek veled.
  Gratulálok Gréta! Szép volt, csak így tovább!”
 • 4. exodus 2013. március 10. 10:16
  „Hyppolit:
  Győrből Bécs sincs távolabb, mint Budapest. Elég sokat (nem időben, hanem mennyiségben) tanulhatott, ha idegen nyelven folytatja tanulmányait egy bécsi felsőfokú intézetben. Ugye nem gondolod, hogy vannak magyar nyelvű karok? Fizetős karon talált lehetőséget, amelyre a pénzt munkával keresi, azaz pincérkedik, ám ez kevés, adódott a lehetőség pluszban modellkedni. Mi ebben a rossz? (Maga a modellkedés leginkább)
  Messze a legnormálisabb felfogású nő a modellek között, akiktől interjút olvashattunk. VAN véleménye, VAN célja, VAN eszköze a cáljai eléréséhez. VAN esze, tud kommunikálni. (Nem ismerem, mielőtt elfogultság gyanújával illetne valaki)

  Grat. Gréta.”
 • 3. Hyppolit 2013. március 09. 15:52
  „Az első hely önmagáért beszél.
  De ami mégis zavar, az az ellentmondások káosza: "az eszemmel menjek előbbre ", "Bécsbe költözött, hogy egyetemen tanuljon"(jó lenne tudni, hogy melyiken, talán Mo-on nem talált elég színvonalasat!), "jelentkeztem egy modellügynökséghez"( mert az ész a fontos!), "elég sokat tanultam" (19 évesen!), "pincérkedem" (felvételi előkészítő!), "felismernek, ez kicsit bosszant" (milyen bosszantó is lehet!), stb. A legjobb idézet: "elkönyvelik, hogy biztos buta vagy"...az ilyenen meg sem kell sértődi......”
 • 2. Mankapunka 2013. március 09. 15:43
  „Ebben mi a nagy dolog, ha valaki beszél egy híresebb emberrel? Ugyanolyan ember, mint bárki más.”
 • 1. Axl.Bundy 2013. március 09. 10:39
  „grat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több az illegális bevándorló a megyében

Az elfogottak hatvan százaléka a hazai menekültellátásban piheni ki addigi útjának fáradalmait. Tovább olvasom