Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Ausztrál őslakosok a rakparton

Egzotikus program várja pénteken a győrieket: a világhírű ausztrál Aboriginal együttes mutatkozik be.
Goomber, a jellegzetes szakállú ausztrál őslakos ismerős lehet világszerte: a 2000-es olimpián óriásplakátokon ő volt „Ausztrália arca", a nyitóünnepség első képeként ő vezetett be egy kislányt a stadionba. Másról is híres, arról például, hogy két és fél órán keresztül képes fújni a hatalmas ausztrál népi hangszert, a „didzseridút". Ez a termeszek által kirágott belű fából készült alkalmatosság megszólaltatja az őserdő minden neszét.

Goomber olyan hangot csikar ki a hangszerből, amilyet csak akar. (Tüdeje van hozzá: a napokban a Balaton mellett negyven perc alatt felfújt egy közel háromméteres gumicsónakot...) Az ausztrál őslakosokból álló Aboriginal csoport két másik tagjával, Nicki Willisszel és Vivian Andersonnal tegnap a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón mutatkozott be.

A világhírű Aboriginal együttes (nemrég Nicole Kidman és Bruce Willis meghívására Las Vegasban járt, Moszkvában pedig Putyin elnök vendége volt) egy kisebb csoportja a Virágos Európáért verseny nemzetközi díjkiosztója alkalmából szervezett programsorozatban pénteken este 9-kor a győri dunai rakparton lép (ingyenesen) közönség elé az Irigy Hónaljmirigy társaságában. (Ők már korábbról ismerik egymást, s kiválóan tudnak együtt „bohóckodni".)

A sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Eredics Imre alpolgármester is, elhangzott egyebek között: a szeptember 9–11. közti ünnepséget megelőző eddigi rendezvények sikeresek, népszerűek voltak. Említendő a Korszakváltó csoport és Hajnal Endre kiállítása, előadás a világokról, növényekről és egészségünkről, egy országos városüzemeltetési konferencia, több koncert (Republic, V-Tech, Apostol), rangos sportesemények. Az őszig tartó sorozat java még ezután jön. Az augusztus 5-i koncertről már beszéltünk. A csúcspontot természetesen a díjkiosztóra időzítették, amelyre tizenegy európai országból vár vendégeket Győr.

A díjkiosztó napján virágkötészeti bemutató kápráztatja el a látogatókat a városháza előtti téren, a Káptalandombon, a Rába Hotel és a színház környékén, az oda vezető utak mentén. Az ünnepség után adják át a lakóházak tulajdonosai, vendéglátóhelyek, boltok üzemeltetői számára meghirdetett helyi virágosítási verseny díjait. A Rába Hotel sörözőjében szeptember 1–17. között Edvi László és Suga Péter olimpikon mesterszakács remekel a nemzetközi ételnapokon (A virág mint étel, mint díszítés). Augusztus 10-től ugyancsak a hotelben meghívásos fotókiállítás és pályázat lesz, témája a virág és a nő. Már az őszbe nyúlik ugyan, de még ide kapcsolható sok színes programmal a révfalui napok szeptember végén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikrény is félti a nyugalmát

Újra találkozott a Győr és Csorna között kiépítendő gyorsforgalmi út beruházója egy fórumon az… Tovább olvasom