Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Augusztus 20. - Ünnepi programok

Használja ki a hosszú hétvégét! Ünnepi programok, kulturális és szórakoztató rendezvények várják szerte a régióban.

Mosonmagyaróvár - Az államalapítás ünnepén eseménydús napra számíthatnak az érdeklődők, színes programkavalkádot ígérnek a szervezők. Augusztus 20-án ünnepi szentmise kezdődik a Nepomuki Szent János Plébániatemplomban, este pedig templomi hangverseny zajlik ugyanitt. Napközben a Flesch Központ rendezvénysátrában egymást váltják a fellépők. Saját dalszövegét idézve „a zenének értelmet, a szövegnek tartalmat„ ígér a fesztivál utolsó napján, szombaton este fellépő Magna Cum Laude együttes.

Abda - Ünnepség a nemzeti ünnep alkalmából és kitüntető címek átadása péntek délelőtt 10 órától Abdán. 16 órától a településről elszármazottak találkozója.

Tét - Millenniumi kereszt (esőhelyszín: művelődési ház). Pénteken 18.00-tól ünnepi megemlékezés és ökomenikus istentisztelet. Beszédet mond dr. Medgyasszay László. Kenyérszentelő áldást végez Deák Ágota evangélikus lelkész és Kántor Antal kanonok, kerületi esperes. Közreműködnek: Csillagfény majorettcsoport, Hajnalcsillag Dalkör, Téti Ifjúsági Fúvószenekar. A környékbeli lakosok vendégül látják a megjelenteket.

Izgalmas programok várják az érdeklődőket augusztus 20-án régiószerte >>


Kunsziget – A Szent Lőrinc Római Katolikus Templom péntek délelőtt 9:30-tól ökomenikus istentiszteletet tartanak Kiss Mihály unitárius, Wágner Tamás református és Winkler Zsolt katolikus lelkész közreműködésével. 11:00-tól a Millenniumi keresztnél Kopjafaszentelés Szent István király ünnepe és az erdélyi-magyar testvérkapcsolat 20 éves jubileuma tiszteletére. Ünnepi beszédet mond: Lendvai Ivánné kunszigeti és Karácsony Károly nyárádgálfalvai polgármester. Műsort adnak az iskola tanulói és a Szigetgyöngye Nyugdíjas Klub énekkara.

Fertőszentmiklós - A Szent István szobornál pénteken 10:30-tól Szent István király és az államalapítás tiszteletére augusztus 20-án 10 óra 30-tól tartanak ünnepséget, mely szentmisével kezdődik és a Szent István szobornál tartott megemlékezéssel folytatódik. Ünnepi szónok: Horváth Tibor polgármester. A kultúrális program 17 órától kezdődik, fellép a Kövirózsa Kulturális Egyesület néptánccsoport és citerazenekar, Kovács Etele tenorista és Illényi Katica. A 20 órakor kezdődő utcabálon a CLUB 7 zenél.

Kapuvár - Kapuvár önkormányzata az államalapítás alkalmából ünnepi megemlékezést rendez augusztus 20-án. Koszorúzás a Szent István szobornál. Beszédet mond: Hámori György polgármester. Délelőtt 10:00-tól ünnepi szentmise a Szent Anna Templomban.

Fertőd-Süttör - Emlékezés a királyra 10 órától a Katolikus templomban. Szent István király és az államalapítás tiszteletére ünnepséget rendeznek a fertőd-süttöri katolikus templomban augusztus 20-án, pénteken délelőtt 10 órakor. A szentmisét követően ünnepi beszédet mond Horváth Dori Tamás bencés perjel, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium igazgatója. A kultúrműsorban közreműködik Bors Anikó Radnóti-díjas versmondó, az eszterházi Baráti Kör Kamarakórusa és Solymos Fanni zeneiskolás.

A Győri Búcsú részletes programja >>

Győr - A Győr-szabadhegyi Rózsák terén 17.00 órától tartanak megemlékezést. A Szent István-napi megemlékezésen felavatják az elkészült kopjafát. A történelmi zászlók bevonulását követően ünnepi beszédet mond: Simon Róbert Balázs alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője. Az ünnepséget követően a helyszínen gulyásételek kaphatók, melynek árával a Radó Tibor Általános Iskolát támogatják a résztvevők.

Sopron - A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az idei esztendőben is ünnepi közgyűlés keretében emlékezik meg augusztus 20-áról és államalapító királyunkról, Szent Istvánról. A rendezvényre 2010. augusztus 19-én, csütörtökön délelőtt Sopronban - Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatával közös ünnepség keretében - kerül sor. Az ünnepi program a megye településeinek ünnepélyes zászlós menetével veszi kezdetét. A menet 10.00 órakor a Széchenyi térről indul és a Móricz Zsigmond utca - Magyar út érintésével érkezik el a Szent István parkhoz (kb. 10.15 óra). A résztvevők és emlékezők elsőként Szent István szobránál helyezik el a kegyelet virágait, majd az ünnepség a Szent István plébánián folytatódik, ahol a meghívottak és érdeklődők a történelmi egyházak püspökeinek közreműködésével zajló ökumenikus igeliturgián vehetnek részt. A program további részében dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere mond ünnepi beszédet. A megyei kitüntető címet és megyei kitüntető díjakat dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke adja át a díjazottaknak. Az ünnepi rendezvény keretében közreműködik a Juventus Koncert Fúvószenekar, Tóth András (vers), a Szent István plébánia kórusa, Horváth Ildikó (narrátor), Kiss Adriána (ének), Szekendy Tamás (orgona) és a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárai.

Szombaton is izgalmas programok várják a kikapcsolódni vágyókat >>

Szombathely – Augusztus 20-án a Szent István király szobornál rendeznek ünnepi megemlékezést. Országzászló felvonás katonai tiszteletadással. Ünnepi műsorok egész nap: táncegyüttesek, fúvószenekari koncert. Bemutatkozik az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Díszalegysége is.

Petőháza - Augusztus 20-án a Millenniumi Emlékparkban 8:30-tól tábori szentmise és kenyérszentelés. Majd Szigethy Istvánné Kis Jankó Bori-díjas hímző, népi iparművész höveji fehérhímzéseiből összeállított kiállítás megnyitója a Közösségi Házban. Ünnepi beszédet mond, s a kiállítást megnyitja Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő.

Győr-Kismegyer - Szent István-napi ünnepséget rendez a Napóleon Hagyományőrző Egyesület augusztus 19-én 17 órától. Győr-Kismegyeren, az Arató utca, iskola előtti emlékhelyen. Beszédet mond Simon Róbert Balázs alpolgármester, a Kismegyeri Részönkormányzat elnöke. Közreműködik a Győrsági Dalkör és az Obsitos Dalárda.

Pannonhalma - 9.00 órától délután 17.00 óráig a Szent István alapította monostor és – a két koncert kivételével – minden program ingyenesen látogatható. A Főapátság minden egész órakor vezetés keretében is megtekinthető, amelyhez bárki útközben is csatlakozhat. A kosaras-dombi Fogadóépületben egész nap megtekinthető a „Bárki vagy, aki a mennyei hazába igyekszel…- Másfél évezredes életforma Pannonhalma monostorában" című film rövid változata.

Ide kattintva a régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Olvasóink írták

 • 6. Jandex 2010. augusztus 20. 09:43
  „3. hozzászólás hubble 2010.08.18. 20:17
  Kereshetik azt bármelyik napon,az eredmény ugyanaz lesz!:)))

  Dikk,az előbb láttam a Tv-ben a miniszteri "bisztos" urat a flórit, a "farkasflórit"/hát még szabadlábon van?esetleg ő koordinálja a kábelégetést?!/:)))”
 • 5. Mankapunka 2010. augusztus 20. 01:09
  „Ezen a napon inkább azt nézném,hogyan akasztják fel azokat az embereket,akik a közpénzt lopták/ják.

  Nem a levegőbe kellene lőni,hanem a tömegbe,így látványosabb lenne a külföldieknek,és még több pénzt hagynának itt Turisztika címen,mert a városban is sok most a külföldi túrista,akik mennek le Budapestre.

  Kiállítanám a rendőröket,hogyha valaki mer a fa tövébe vizelni,azt keményen megbüntetni,mint ahogy a Homáron le van írva. Természetesen a szemetelést keményen büntetném,mert 23:00-kor úgy néz ki a főváros,mint a Marcalváros egy szélvihar után,mikor vitte a szél a szemetet.

  Reméelm mérik majd a hajók sebességét a Dunán,mint itt a Dunaszentpálnál,és küldik majd a felszólítást Szombathelyről.”
 • 4. hubble 2010. augusztus 18. 20:18
  „janika!!!!

  Jézust Húsvétkor keresik Kunszigeten!!!!!!!!!!!!!Jézusom!!!! :-)”
 • 3. hubble 2010. augusztus 18. 20:17
  „janika!!!!

  Jézust Húsvétkor keresik Kunszigeten!!!!!!!!!!!!!Jézusom!!!! :-)”
 • 2. janika 2010. augusztus 18. 19:59
  „A kunszigetiek már nem keresik a Jézust? Most elég sokan lesznek több lenne az esélyük.”
 • 1. tosa2 2010. augusztus 18. 06:25
  „A dolgozó ! emberek hány százalékának van "hosszú " hétvégéje??? Rettentően irritál ez a szó !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátságteremtő tandemezők

A tandem fantasztikus dolog: két ember közös tekerésén, együtt gondolkodásán és mozdulatain múlik… Tovább olvasom