Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Audi lökte fel a motorost

Kismotorkerékpár ütközött egy Audi TT-vel kedden délután Győrben, a Szent István út és Jókai út kereszteződésében. A balesetben a motoros könnyen sérült.
A helyszínelés adatai szerint a Munkácsi út felé egyenesen haladó személyautó vezetője sávváltáskor nem vette észre a visszapillantó tükörben a motorkerékpárt, így fellökte azt.

Audi lökte fel a motorost - Fotó: Krizsán Csaba

Olvasóink írták

 • 12. KTM690 2008. június 17. 08:01
  „Tavalíyi évben megyénkben közel ezer balesetből 32 (harminckettő) esetben volt a motorkerékpáros a hibás.... azok a fránya motorosok....”
 • 11. Stewe 2008. június 16. 17:04
  „Ezerszer több balesethelyzetet képes elhárítani, mint az autós. Teremteni is ugyanennyit. A túlélési esélyekről lehetne beszélni, és arról, hogy a motor inkább szenvedélybetegség mintsem közlekedési eszköz. Nem ítélkezem én senki felett, az általánosításra pedig a túlságosan gyakran látott motoros viselkedés ad okot. Másodsorban családi körben és baráti körben is túl sok embert veszítettem el motorbalesetben. Én azt mondom ne tegyünk a gyerek alá motorkerékpárt, segítsünk autóhoz jutni. Így egész évben tud közlekedni pl. A mai magyar közlekedési morálba nem biztonságos jelenleg a motoros életmód. Én csak a fiatalokat féltem, de nagyon.”
 • 10. pufy 2008. június 16. 08:56
  „Stewe jó látni, hogy vannak emberek, akik általánosítanak. Azért egy picit jobban meggondolhatnád amikor szitkozódsz. Sok motoros van, aki rendesen szabályosan közlekedik, arról meg elég sokat lehet mesélni, hogy az autósok - pont az olyanok, mint te akik utálják és ítélkeznek a motorosok felet - miket képesek azért tenni, hogy ne sérüljön az a tudatuk, hogy az út csak az övék. Nem mondom, hogy a motorosok nem hibásak, mert köztük is van sok olyan aki ész nélkül és meggondolatlanul motorozik, de ez többnyire azért van mert leteszi a korlátlanjogsit - ha leteszi - és rögtön egy nagy vasat vesz magán és nem érzi, hogy mi van alatta milyen erő dolgozik abba a gépbe és úgy érzi, hogy nincs ami megfogja. Egyébként azt is hozzá teszem, hogy motorosként ezerszer több baleset helyzetet képes vagyok elhárítani, mint az autós.”
 • 9. Stewe 2008. június 16. 05:30
  „Kevés dolgot utálok jobban mint a motorkerékpárokat az úton a szlalomozó gennyömleny gazdáikkal. Az Audi TT nek akkora holltere van, hogy egy teherautót is kitakar... De az autógyártás utóbbi 10 évben készült autócsodái nem a kiláthatságukról híresek, fejlődés ide vagy oda. Pl. a legújabb Golf "C" oszlopa is egyenesen botrányos. Lehet az ember körültekintő, mindenre mindíg nem fog tudni figyelni, a motorosokat meg amugy is nehéz észrevenni. Ablak résnyire lehuz, akkor legalább hallani. Én a gyerekemet minden eszközzel autóba raknám a motorrol. A túlélési esélyét növelve ...”
 • 8. raffy2 2008. június 04. 19:35
  „én kerékpárosként állandó rettegésben közlekedek,ahol nincs kerékpárút.ha meg a járdán megyek,lekap a rendőr.”
 • 7. Motoros D. M. 2008. június 04. 15:12
  „Sztem nem nézett az audis nő a holt sávba...úgy kivágott elém fékezni sem vlt időm, onnan meg telibekaptam majd csusztam egy kicsit a patkán és valahogy lepottyantam ott a zebra környékén..az a vicc otthon lógott a fogason a motoros dzseki, szal hiába van meleg vegyétek csk fel mert nem mindenkinek lehet szerencséje”
 • 6. Sajóka 2008. június 04. 14:07
  „"halad balról" helyett jobbról.”
 • 5. Sajóka 2008. június 04. 14:05
  „macipapa: igen példás vagy az 50-el. És ha egy biciklis előz az 1. esetben, vagy csak halad balról egy egyirányú utcában? Ugyanis az előzhet, és neked kell egyenesen továbbengedned. Bújj vissza a barlangodba az 50-el felüljárón, ha az a megengedett, ha nem. Ettől még persze nem kéne átlépnie a motorosnak a záróvonalat, de ha te támadsz, támad az is, aki kismotoros. Ha utálatot akarsz megkapod. Ahelyett, hogy segítenéd a másikat, hogy hadd haladjon, akárhová, felőlem akár a halálba... Ellenkező esetben nézeteltérések lesznek. Érdekes, hogy engem nem kell sosem szabálytalanul előzgetni, és én sem szoktam másokat. Egyszerű lehet az ok, mivel körültekintően vezetek és segítek másokat is a haladásban, nem pedig másokba kötök bele. Indexelek, nemcsak előre, hanem visszapillantókba is nézek autóval és motorral is. Mindig tudom kb. mi történik mögöttem, mellettem is, nemcsak előttem.”
 • 4. Lovász 2008. június 04. 06:03
  „Sajnálom a balesetet, remélem feldolgozzák az érintetek.
  Igen a jobbról előzésről már sok szó esett a fórumon.
  A Szent István útról nem tudom mennyi, de ami ott megy, az a szlalomozás. Valjuk be őszintén nem csak az Audi nem néz szét. Bármikor ki lehet menni erre az útra és megnézni hogy váltogatják a sávokat hirtelen kormányrántással, körül se nézve. Mitöbb ha valaki beáll egy sávba és csak végig akar menni akkor is folyton le akarják tolni, ha követési távolságot hagy befurakodnak, kiteszik jó esetben az indexet és ráhúzzák az autót. Fel se merül bennük hogy körülnézzenek, vagy ha az ő sávjuk szűnik meg, vagy dugul be akkor nem nekik van elsőbségük a másik sávba átmenni, hisz az is tele van. Tegnap volt olyan aki a városháza előtt 3 sávon ment át, odaért 50-nel, majd sor, akkor fék kivág az index és már húzom is az autót, majd mégegy sávon át. Van olyan hogy jön egy autó és a többi autó szétnyílik és elsőbbséget ad neki, ergofélreugranak az autók, mindegy ki hol van, mindegy a tömött sor, csak ezt mentőnek hívják. Nem egy polgár autója aki felsőbbrendűnek érzi magát mert ő jön, bár alárendelt helyzetből de kit érdekel. Ha a saját sávjába megy ő a király ha váltani akar hogy 1 percel hamarabb érjen oda akkor meg ugorjon mindenki félre.”
 • 3. macipapa 2008. június 04. 00:22
  „Nem tisztem az ítélkezés, a balesetet nem láttam csak a végeredményt, s a cikket olvasva felmerült bennem néhány kérdés:
  - Tényleg kismotor volt az a "kismotor", vagy csak egy fiktív adásvételi miatt minősül most már annak?
  - Mennyivel jöhetett az a kismotor?
  - A TT vezetője megnézte-e vajon a "holtteret" is?
  S végül egy kérdés mindenkihez: Miért nem tanulunk a más kárából?
  Nem sokkal eme baleset után a Szigethy A. útról a Kodály Z. útra kanyarodtam jobbra kis ívben, s egy "jól képzett" kismotoros a jobb oladlamon bebújva jobbról előzött, ha nem korrigálok fellököm.
  Talán egy félóra sem telt el a Szent István út Abda felőli végénél lévő felüljárón haladtam pont 50-el, s egy kismotoros a záróvonalat átlépve megelőzött és távolodot, pedig neki csak 40 a megemgedett.
  Nagy kár, hogy nem volt a közelben a kamerás rendőrautó!”
 • 2. raffy2 2008. június 03. 21:14
  „és mi van ha ez nem motoros,hanem kerékpáros....”
 • 1. widéki 2008. június 03. 21:01
  „Jellemző... A motorost csak a hangjáért veszik észre (meg -le)...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételik: Gimnáziumba hármassal?

Győr-Moson-Sopron - Megdöbbentő, de a kettes szintet sem kell feltétlenül megütnie annak a diáknak,… Tovább olvasom