Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Audi: felavatták a 10 milliárdos logisztikai parkot

Felavatták hétfőn az Audi győri logisztikai parkját, a járműgyár közelében 10 milliárd forintból épült létesítmény 300 új munkahelyet teremtett.

Felavatták hétfőn  az Audi győri logisztikai parkját, a járműgyár közelében 10 milliárd  forintból épült létesítmény 300 új munkahelyet teremtett.
  
Az ünnepségen Axel Schifferer, az Audi Hungaria Motor Kft.  pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: a napi 150  kamionnyi rakomány kezelésére alkalmas logisztikai park feladata,  hogy száz százalékos ellátásbiztonságot garantáljon a járműgyárnak,  amelybe 30 országból érkeznek a beszállítók termékei.  
   
Hozzátette: a beruházás eredményeként a gyárhoz közvetlen  kapcsolattal rendelkező, modern infrastruktúrával felszerelt  logisztikai bázison tárolják, készítik elő és osztják el a  beérkezett termékeket.  
   
Tallosi Károly, a létesítményt építő és bérbeadóként üzemeltető  A-K Építőipari Kft. tulajdonos ügyvezetője elmondta, hogy  rekordgyorsasággal, alig öt hónap alatt építették fel a 75 ezer  négyzetméteres csarnokot, amelyhez 20 ezer négyzetméternyi külső  burkolat tartozik.   
   
A munka során 140 ezer köbméter földet mozgattak meg, 41 ezer  köbméter betont, 25 kilométernyi csőhálózatot, 60 kilométer  hosszúságú vezetéket építettek be - érzékeltette a beruházás  nagyságrendjét.  
   
Az ügyvezető jelezte: nem először építenek logisztikai parkot  úgy, hogy bérlőnek adják ki a létesítményt, példaként az amerikai  Dana, illetve az Audi-beszállító német Rudolph Logistik Gruppe új  győri telephelyét említette.   
   
Tallosi Károly egy korábbi interjúban elhárította az MTI azon  kérdését, milyen távra veszi bérbe a létesítményt az Audi, Erről egy  tavaly szeptemberi interjúban is csak annyit árult el, "a beruházás  értékének megfelelően hosszú távú" bérleti szerződést kötöttek,  "mai, sztenderd piaci áron", az összeg és az időtartam azonban  üzleti titok.   
   
Rüdiger Buss, a csarnokból az Audi-gyárat kiszolgáló Panopa  Logistics ügyvezetésének elnöke az eseményen arról beszélt:  autópiaci és kelet-európai terjeszkedésüknek is fontos állomása a  csarnok üzembe helyezése, amely évente 30 ezer kamiont szolgál majd  ki.  
   
Az Audi győri üzemének teljes vertikumú gyárrá fejlesztéséhez  mintegy 900 millió eurós beruházással kezdett neki tavaly nyáron a  társaság. A logisztikai park (amelyben beszállítói telephelyek is  létesülnek) helyszínére korábban három aspiráns - Győr mellett Gönyű  és Pozsony - került szóba.   
   
Az Audi tavaly június végén jelentette be, hogy Győrben valósul  meg a beruházás, a döntést gazdaságossági szempontokkal indokolták.

Előzmények:

Hétfőn avatják fel az Audi győri gyárát kiszolgáló, mintegy tízmilliárd forintból épített logisztikai parkot.

Tallosi Károly, a létesítményt építő és bérbeadóként üzemeltető A-K Építőipari Kft. tulajdonos ügyvezetője korábban az MTI-nek elmondta: a csarnokok, tárolók és előtetők összterülete 74 ezer négyzetméter.

Tallosi Károly elhárította az MTI azon kérdését, milyen távra veszi bérbe a létesítményt az Audi, az összeg és az időtartam üzleti titok. A járműgyár egyik elvárása volt, hogy a logisztikai park a győri gyárból fél óra alatt elérhető legyen.

Az Audi győri üzemének teljes vertikumú gyárrá fejlesztéséhez mintegy 900 millió eurós beruházással kezdett neki tavaly nyáron a társaság. Az Audi tavaly június végén jelentette be, hogy Győrben valósul meg a beruházás, a döntést gazdaságossági szempontokkal indokolták.

Olvasóink írták

  • 1. zsi-ci 2013. november 01. 10:48
    „jó hely lesz....30 emberre egy jut egy wc meg egy zuhanyzó és kb. 5db. öltöző szekrény!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárt lopott a győri áruház tárolójából - felismeri?

A gyanúsított a lopás előtt erővágó ollót vásárolt az áruházban. Tovább olvasom