Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Audi: élesben forgácsolnak - egyelőre a tanműhelyben

Az Audi oktatóközpontja új tanműhellyel bővült.

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. továbbra is nagy hangsúlyt fektet a fiatal tehetségek szakképzésére: csütörtökön a vállalat oktatóközpontja egy új tanműhellyel bővült. Dr. Knáb Erzsébet, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató és Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, győri országgyűlési képviselő avatta fel az új forgácsolástechnikai tanműhelyt, ahol a duális szakképzés keretében a forgácsolástechnika jövőbeli szakembereit képezik.

„Az új gépek üzembe állításával egy sokat ígérő lépéssel indítottuk az új évet“, mondta Dr. Knáb Erzsébet, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató. „Ezáltal biztosítjuk, hogy szakmunkástanulóink megismerjék a legmodernebb technológiát és fejlesztéseket, így a lehető legfelkészültebben lépjenek a munka világába. Szakképzési rendszerünk már ma a holnap munkaerő-piaci igényeire irányul. A duális szakképzés rendszere alapvető eleme az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának.“

Új tanműhely az Audi Hungariánál


Az új forgácsolástechnikai tanműhely az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában (PTC) kezdi meg működését. Az eddigi tanműhely területét 450 négyzetméterre duplázták meg, és felszereltségét hét CNC géppel és egy szimulációs teremmel bővítették ki. Ennek köszönhetően egy modern szakképzési infrastruktúra várja a szakmunkástanulókat, ahol a forgácsolástechnika legmodernebb technológiájával ismerkedhetnek meg. Az Audi Akademie Hungaria szakképző trénerei biztosítják a fiatal tehetségek legmagasabb szintű oktatását.

A szakmunkástanulók ezzel párhuzamosan a győri szakképző iskolákban tanulnak, amelyek szoros kapcsolatban állnak a motor- és járműgyártóval. A duális szakképzés keretében a tanulók váltva töltenek egy-egy hetet az iskolában és a vállalatnál. Az elmúlt 14 évben több mint 1 700 szakmunkástanuló szerezte meg szakmáját az Audi Hungariánál. Évente mintegy 250 tanuló vesz részt a duális szakképzésben.

Az Audi Hungariánál kialakított duális szakképzési modell iránymutató a magyarországi szakképzés területén: tökéletesen illeszkedik az állami szakképzési koncepcióba, és példaként szolgál Magyarországon.

Az Audi Hungaria számos elismerést kapott a gyakorlatorientált szakképzés megvalósítása terén elért eddigi sikereiért, legutóbb 2014 februárjában a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósági ülnökök választása a megyeházán

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés április 24-i ülésén dönt a Győri Törvényszék, valamint a Győri… Tovább olvasom