Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Audi: az erdőtelepítés második üteme elkezdődött Győrben

A győri Audi elindította erdőtelepítési projektjének második ütemét. A jelképes faültetésen részt vett Borkai Zsolt győri polgármester is.

A győri Audi elindította erdőtelepítési projektjének második ütemét. Dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, Achim Heinfling, az Audi Hungaria termelésért felelős ügyvezető igazgatója és a projektben résztvevő egyetemek és hatóságok képviselői ma jelképesen elültették az első tölgycsemetéket.

Az Audi Hungaria és az Audi AG kezdeményezésére a Győrtől 25 kilométerre fekvő tarjánpusztai dombvidéken, mintegy négy hektáron, 16.000 tölgycsemete elültetésére kerül sor. Az újabb terület védnökségét, amelynek gondozását a Kisalföldi Erdőgazdaság végzi, 100 évre vállalta az Audi Hungaria.

A vállalat 16 millió forinttal járul hozzá az erdőterület beültetéséhez és gondozásához, és ezzel a klímavédelem és biodiverzitás témájában végzett tudományos kutatásokhoz.

"A fenntarthatóság jegyében alapvető célunk a környezeti terhelés csökkentése. Hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy a következő generációknak egy élhető világot hagyjunk hátra" – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria termelésért felelős ügyvezető igazgatója.

"Ez a faültetés további bizonyítéka társadalmi felelősségvállalásunknak és a környezetvédelem iránti elkötelezettségünknek" - tette hozzá Achim Heinfling. 

Az erdőtelepítés második szakaszában is együttműködik a vállalat a Müncheni Műszaki Egyetemmel, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel és a Kisalföldi Erdőgazdasággal. Az erdőtelepítési projekt első üteme 2009 novemberében indult, amikor 13.000 kocsányos tölgyet ültettek el Győr közelében.

A vállalat tudományos kutatási projekteket támogat a tölgyfatelepítéssel, amelyek a fák különböző életkörülményei mellett vizsgálják szén-dioxid megkötési tulajdonságukat és biológiai sokszínűségre gyakorolt hatásukat. A növekedési rátákkal, éghajlattal, termőképességgel és biodiverzitással kapcsolatos kutatási eredmények a tudomány érdekeit szolgálják.

Az Audi AG kezdeményezésével 2009 őszén indult a "Szén-dioxid elnyelő tölgyerdő" projekt. Az Audi akkor a Müncheni Műszaki Egyetem Erdőgazdálkodási Tanszékének irányításával, egy pontosan meghatározott kísérleti módszerrel 36.000 tölgyet ültetett el.

Azóta a projektet más nemzetközi telephelyekre is kiterjesztették, így a különböző klímafeltételek mellett végzett kutatások eredményei összekapcsolódhatnak. Neckarsulm közelében 10.000 kocsányos tölgy telepítésére került sor.

A vállalatcsoporthoz tartozó Automobili Lamborghini is részese a projektnek, Sant’Agata Bolognese-ben rövidesen 10.000 facsemetét ültetnek el hét hektárnyi területen.

Az Audi Hungaria 1993-as alapítása óta kötelezettséget vállal a környezetvédelemért. Környezetmenedzsment rendszerének sikerességét számos díj és kitüntetés mutatja, így például az EMAS vagy az ÖKO-Profit díjak.

A vállalat 2010-ben gyárterületén is fatelepítést szervezett, amelynek keretében 160 lombhullató és tűlevelű fát ültettek el. 2010-ben az Audi Hungaria Környezetvédelmi Nyilatkozata már harmadik alkalommal nyerte el a "Zöld Béka Díjat".

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. háté 2011. április 17. 13:20
  „29.-Tudod, nekem azt tanították - kérdés nélkül buta a felelet!
  Tudod vannak akiknek a hozzászólását észre sem veszem, nyugodj meg lapozz vissza, hozzájuk tartozol!
  - "Mégis mit képzelsz magadról, te kis senkiházi ?"- írod.
  Te milyen jogon mondasz rólam véleményt, mikor észre sem veszlek, nem vagyunk egy szinten!
  Lehet ez a bajod? - marad így.

  Tudod akivel "vitám" van, mert miért ne lenne, Ő-ők megtudják és meg is védik magukat.
  Velük egyeztetjük állapotunkat, sőt orvost is ajánlunk egymásnak, ez így természetes.”
 • 29. Fürgeszarvas 2011. április 17. 09:00
  „háté! Te beteg vagy! Fordulj orvoshoz, míg nem késő! Az "írásaidból" eddig azt szűrtem le, hogy itt mindenki hülye, csak te vagy repülő! Még hogy te szereted a hazádat? Na ne viccelj! Attól tartok inkább, hogyha a magadfajta "nemzetvédők" túlságosan elszaporodnak, akkor tűnik el ez az ország a süllyesztőben véglegesen! Felháborító, ahogy másokat köpködsz a véleményükért! Mégis mit képzelsz magadról, te kis senkiházi ?”
 • 28. háté 2011. április 16. 23:10
  „27. sajnos nem tudsz olvasni, a szemináriumon nem tanították veletek.
  Pótold, és tudod miért szép a mi nyelvünk, mert jelzőket használunk, úgy és azt, ami az adott példához kell és illik.
  Még ha olykor kemény és határozott, akkor is szép!
  Annyira ködben látod az egészet, képtelen vagy arra, hogy felfogd, nekem az audi -nem osztott és nem oszt semmit.
  25, jártál te már az AHM-nél, vagy a környékén?
  Nekem ez a föld a hazám, én itt születtem, itt élek, - és élek, engem nem vezérel egyéni érdek.
  Ha a kedves audid holnap becsődölne,tojnék rá.
  Ezek akik parancsolóid, tették tönkre Győr az ország, iparát. - a maszop-fityesz karöltve.”
 • 27. Agent 2011. április 16. 17:14
  „25, jártál te már az AHM-nél, vagy a környékén? Megragadó az a buzgalom, amivel próbáljátok természetvédelem szempontjából pótolhatatlannak beállítani azt az agyonszennyezett lőteret, sőt, most már ha jól látom termőterületként emlegeted, hiába no, gondolom éhezel, alig futja enni, innivalóra, internetre:)
  Először is próbálj meg értelmes mondatokat alkotni a következő szavak használata nélkül: "narancs", "birka", "köd", "rabszolga", "idegen", kizsákmányoló". Nos, menni fog?”
 • 26. sumegi007 2011. április 16. 13:20
  „20. Joe76

  Egyetértek!”
 • 25. háté 2011. április 16. 11:39
  „22. Agent

  Ha ismernéd, ahol élsz, mert feltételezem ez neked nem hazád, akkor tudnád mekkora területeink, vannak arra, hogy mindenkinek juthatna étel, ital bármi, ami az élethez kell.
  Ne a mi értékeinket irtsák ki azért, hogy egyesek meggazdagodjanak!
  Egyáltalán nem sajnállak, hogy képtelen vagy önzetlen, normális, gondolkodásra, a narancsködben.
  Majd ha "audi-helyet" újból, mi termelnénk meg gabonáinkat, zöldség-gyümölcs szükségleteinket, a cukrot magyar termelőtől, magyar áron vehetnénk meg,(12 gyárunkból 1-van) - lenne, több-százezer magyar embernek munkája és nyugodt élete.
  Tudom megdolgozott fejjel nehéz az igazságot felfogni, de aki érti, az meg is érti!

  Ne jótékonykodjon nekem itt az idegen mikor hazámat, szeméttelepnek, népünket kizsákmányolható, rabszolgaként kezelik, lenézik.
  Persze ezeknek szükségük van, ilyen pénzzel kezelhető lényekre, akik kiállnak mellettük.

  23. Hnedy86
  Minősít írásod, azzal, hogy itt a gyár eltiporva értékeinket terjeszkedik, egy fikarcnyival sem javul az általad körülnézni javasolt emberek életkörülménye!
  De ha elolvasod írásom, abban igen.
  "Okoskodók"-majd ha annyit utaznátok a magyar hazában, mint egyes "okoskodó" hozzászólok, akkor talán gondolkodnátok is.
  Aki magyarul gondolkodik, az itthon utazik, megismeri hazáját, nemzete életét és nem idegen érdekek szolgálatából tanulja az életet”
 • 24. gyorildy 2011. április 16. 10:58
  „Szívemből szóltál Hnedy86!!
  Én ugyan Egerből származok, ami nem egy ronda város, de itt élek már 20 éve, igenis van különbség -nagyon nagy-.
  Aki csak kritizálni és kötekedni tud az biztosan nem élt még máshol (de én is azt kívánom menjen keletre és meglátja)
  Örüljünk annak ami van és tegyük jobbá az életünket és a jövőnket, a kötekedés nem visz előre.”
 • 23. Hnedy86 2011. április 16. 09:26
  „Az "okos és művelt" kritikusoknak üzenem, hogy tessenek elmenni Magyarország más részeire, és tessenek körülnézni, aztán kicsit elgondolkodni, hogy miért is kritizálnak mindent! Azt hiszem két hét máshol élés után sírva rohannánnak vissza Győrbe, vagy környékére.”
 • 22. Agent 2011. április 15. 23:29
  „19.
  "Csak nálunk, csak ilyen narancs ködben lehet a természetet, állami jóváhagyással irtani."

  Azért, hogy te ehess, ihass, élhess, lakhass, ráadásul ide hülye kommenteket írogathass, a világ más részein valószínűleg az Audi területénél jóval nagyobb területet kellett "kiirtani", bár az gondolom nem zavar, mert nem látod. Ha nem érted, akkor csak azt tudom javasolni, hogy olvass többet.”
 • 21. Agent 2011. április 15. 23:26
  „Nem kell velük sokat foglalkozni, ez az összes örömük, hogy itt trollkodnak, miközben gyárnak, talán egyéb munkahelynek a közelében sem jártak/járnak, irigység, frusztráció, leginkább ez a két dolog motiválja őket, ráadásul sokuknál a tájékozatlanság még határtalan szorgalommal is párosul, hát, ez van.”
 • 20. Joe76 2011. április 15. 22:48
  „Ne haragudjatok, de Nektek mi a jó? Ha gyártelepítés, munkahely teremtés van, az se jó. Ha fatelepítés van, az se jó. Valószínűleg egy ekkora cég nem adná a nevét egy olyan dologhoz ami semmire se jó. NE LEGYETEK MÁR ENNYIRE NEGATÍVAK!!! Ha szemetet szórnának az erdőkbe, akkor annak örülnétek??? Vagy ha elhúzna a cég innét és itt hagyná azt a pár ezer embert munka nélkül? Az kinek lenne jó??? Kb. megsaccolom, hogy a hozzászólok 95%-a még az AHM környékén sem járt. Nem akarok Senkit megsérteni, de "gondúkodjunk mán egy kicsit!!!"”
 • 19. háté 2011. április 15. 22:18
  „5. westi
  Nem zavar, --igaz téged se zavarjon, miért nem feltételezhetem, hogy az ott készült?--megtiltod?

  Ha így folytatja a audi, még néhány motor is földbe kerül, hátha biomotorrá érik!--ezektől minden kitelik.
  Csak nálunk, csak ilyen narancs ködben lehet a természetet, állami jóváhagyással irtani.
  Máshol helyette ültetni, ez olyan zs.ésre sikeredett”
 • 18. pamutzokni 2011. április 15. 22:05
  „Tényleg parasztvakítás. Költenek cirka 300 millát.
  Így könnyű:
  "11, 2 milliárd forintos állami támogatást kap győri gyárának bővítéséhez az Audi Hungária."”
 • 17. fertei 2011. április 15. 20:32
  „Ez csak egy parasztvakítás.”
 • 16. spot 2011. április 15. 19:55
  „15. pocok
  Egy moderált hozzászólás miatt került a Te neved mellé a 9-es szám.A hsz-t sümegi007nek címeztem, ő beszélt marhaságokat nem te.”
 • 15. pocok 2011. április 15. 19:01
  „spot:
  Jaj, Te nagyon Te! Tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni. Azt írtam, hogy csak a természetes erdőben nönek összevissza a fák, mert ott magról kelnek(ott ahova esik, ahova szél, állatok viszik). Láttál te már erdőgazdaság által nevelt erdőt?? Ott ha normálisan van tisztítva az alja, belátsz a sorok közé...de valószinő te is csak autóból láttál erdőt..”
 • 14. Peti85 2011. április 15. 18:50
  „Van akinek semmi sem jó...”
 • 13. hobelebanc 2011. április 15. 18:15
  „olvassátok már vissza, miről folyik a vita! SEMMIRŐL! Tőtávolság, sortávolság..., már megint mi rosszat tett az Audi? Erdőtelepítés akkora nagy bűn? Megnézhetnétek Győrt és környékét ha nem lenne. A szemétlerakás meg tipikus magyar mentalitás, ezért tart itt ez az ország.”
 • 12. spot 2011. április 15. 18:06
  „11
  Ha 2,5m2 jut neki akkor nem is nő nagyobbra. Ha ritkítják akkor lesz csak nagyobb, illetve akkor lesz erdő:)
  Tanulj olvasni.”
 • 11. westi 2011. április 15. 17:56
  „spot
  2-3m jóval nagyobbra nőnek! Akkora baromságokat írsz mint egy tölgyfa!
  Olvastad a 6-os hozzászólásod?”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolgáló hivatal és következetes hatóság

Ügyfélbarát hivatalt és következetesen eljáró, szigorú hatóságot szeretne Pintér Csaba, a megyei… Tovább olvasom