Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Audi Akadémia a Győrben

Győr - Első külföldi leányvállalatát szerdán Győrött nyitotta meg a német Audi Akademie. Az eseményre eddigi partnerein kívül meghívta a győri ipari parkban működő cégek képviselőit is.
Az 1993 óta működő Audi Akademie Németország egyik vezető továbbképző és tanácsadó intézete. Főként személyzeti tréningekkel, szemináriumok szervezésével, tanácsadással, szolgáltatásokkal, idegen nyelvek oktatásával foglalkozik, nagyrészt az autóiparból származó ügyfelek körében, amelyben külön célcsoportot alkotnak az Audi AG partnervállalatai és beszállítói. Az Audi Akademie-nek Németországban öt kirendeltsége működik. Első külföldi leányvállalatát Magyarországon hozta létre, győri székhellyel.

A tegnapi avatón szép számmal megjelentek a cég partnerei, Ingolstadton kívül érkeztek vendégek Pozsonyból, és meghívták a győri ipari parkban működő cégek képviselőit is.

Alois Krauer, az Audi Akademie Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében beszélt a cégalapításról, s érdekességként arról az épületről is, amelyet bérelnek.

A győri leányvállalat létrehozásának ötlete tavaly év elején született, novemberre megtörtént a cégbejegyzés, és idén februárban fogtak hozzá a bérelt épület kialakításához. A Kossuth Lajos utca 12. szám alatti épület igazi képét a Bercsényi liget felől mutatja. Talán még a győriek közül is kevesen tudják: egy szép villa áll itt. Eredetileg egy zsidó családé volt, majd a kekszgyáré lett, később magántulajdonba került.

Hat terme van, amelyet az Audi Akademie képzési célokra használ. Minden teremnek nevet adtak, híres magyar személyiségekről, akiknek vagy győri kötődésük van (volt), vagy munkásságuk valamiképpen illik a cég profiljához. Az első terem Koestlin Lajos nevét viseli, aki az első magyar (győri) kekszgyár alapítója volt. Termet neveztek el Apáczai Csere Jánosról, Ranschburg Pál pszichológusról, Neumann Jánosról, Rubik Ernőről és Lomb Katóról. (Utóbbi az első konferenciatolmács volt a világon, tíz nyelven tudott tolmácsolni.) Az épületet úgy újították fel, hogy megfeleljen a modern képzési feltételeknek, de őrizze a villa eredeti hangulatát is. Megmaradtak például a hajdani csillárok, s az egyik teremben egy női alakot ábrázoló festmény (feltehetően a ház hajdani háziasszonyáról).

A megnyitóünnepségen a célokról és az eredményekről beszélt Ralph Linde, az ingolstadti Audi Akademie ügyvezető igazgatója és Rozman Richárd, az Audi Motor Hungaria Kft. személyügyi vezetője is. A győri leányvállalatnak egyelőre öt munkatársa van, ám igények szerint ez nyilván növekszik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2-es fokozatú riasztás a győrújbaráti tűz miatt

Emberéletet nem veszélyeztetett a tűz, ami egy családi ház tetőszerkezetében keletkezett… Tovább olvasom