Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Audi-támogatás az egyetemnek

Az Audi H. Motor Kft. és a győri Széchenyi István Egyetem az évek óta tartó szoros együttműködés keretében közös projektet valósít meg 2003-ban: az SAP Kompetencia Központot.
Kompetencia-központ: Alois Huber és Czinege Imre a szoftverrel ismerkedő hallgatók között.
A jövőorientált projekt célja egy modern vállalatirányításhoz szükséges tudásbázis létrehozása a felsőoktatási intézménynél – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Czinege Imre rektor, aki elmondta azt is: a beruházás összértéke eléri a 300 millió forintot, melyből az Audi Hungaria Motor Kft. részvállalása mintegy 70 millió forintot tesz ki. A győri egyetem kezdeményezése élvezi az Oktatási Minisztérium és az SAP Hungary Kft. támogatását is.

Kompetencia-központ

A központban egy erre a célra kialakított teremegyüttesben 100 SAP-szoftverrel ellátott, nagy teljesítményű számítógép áll a jövőben a hallgatók és az oktatók rendelkezésére. A kompetencia-központ működési feladatait tíz speciálisan képzett egyetemi professzor látja el.
Az eseményen részt vett Alois Huber, az Audi Hungaria Motor Kft. személyi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója is, aki arról beszélt, hogy az SAP Kompetencia Központ létrehozása újabb bizonyítéka az iparvállalatok és a felsőoktatás nagyszerű együttműködésének. A projekt megvalósulása hozzájárul az egyetemi hallgatók tudásszínvonalának növeléséhez, és fejleszti az egyetem teljesítőképességét.

Ötéves kapcsolat eredménye

A Széchenyi István Egyetem és az Audi kapcsolata több mint öt éve kezdődött. Az átfogó együttműködés keretében évente számos hallgató tölti szakmai gyakorlatát az Audi-gyárban. Az elmúlt évben a vállalat multifunkcionális információs központot rendezett be az egyetemen, többek között CAD-oktatásra. Ezen túlmenően ez év februárjában immár negyedik alkalommal önálló tantárgyként indul újra az „Audi – korszerű vállalat" előadás-sorozat a kft. előadóival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános próbafelvételi

A Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Karának Állam- és Jogtudományi Intézetében hét… Tovább olvasom