Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Audi-rekordok vasúton is

Győr - Az Audi győri letelepedése óta tizenötezer irányvonat közlekedett Győr és Ingolstadt, illetve Ingolstadt és Győr között. Mindez napi hat szerelvényt, évente pedig ezret jelent. A megtett 10 millió kilométerrel a Földet 230-szor kerülték volna meg a vonatok.
Ha a győri Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke felcsap masinisztának, annak oka van. Csütörtökön Thomas Fautmann mozdonyvezetővé avanzsált, a német vasút logisztikai vezetőjének társaságában a tizenötezredik irányvonatot személyesen vezette a győri telephelyre. A vonatok kulcsfontosságúak a két telephely logisztikájában.

Ingolstadtból motor- és autóalkatrészek érkeznek Győrbe, Győrből pedig kész motorok és autók indulnak útnak Ingolstadtba.

Logisztika vasúton: Thomas Faustmann, a győri Audi ügyvezetésének elnöke és Axel Marshall, a Deutsche Bahn AG stratégiai és logisztikai vezetője a tizenötezredik irányvonat mozdonyában. Fotó: H. Baran
Logisztika vasúton: Thomas Faustmann, a győri Audi ügyvezetésének elnöke és Axel Marshall, a Deutsche Bahn AG stratégiai és logisztikai vezetője a tizenötezredik irányvonat mozdonyában. Fotó: H. Baran

A jubileumi, tizenötezredik szerelvény huszonöt vagonból állt, négyezer-ötszáz tonna anyagot hozott, értéke pedig huszonhétmillió euró volt. Ha nem közlekedett volna a tizenötezer irányvonat, akkor 325 ezer teherautónak kellett volna útra kelnie. Thomas Faustmann ezzel indokolta azt, hogy mennyivel környezetbarátabb a vasúti szállítás. A vonat további előnye, hogy a menetrend tervezhető, kiszámítható, ami különösen fontos egy olyan vállalatnál, amely a Volkswagen-konszern negyvenöt gyárát látja el motorokkal.

Az ügyvezetés elnöke közölte azt is, jövő szombaton kerül a világpiacra a Győrött készülő Audi A3 Cabriolet, így az irányvonatokra a motorok és a TT sportautók mellett rövidesen egy újabb járműtípus kerül fel. A győri Audi, amely idén ünnepli letelepedésének tizenötödik évfordulóját, a tizenötös szám jegyében ünnepel. A tizenötezredik irányvonatot a jubileum nyitányának is tekinthetjük, s ami ennél is fontosabb, hogy a következő tizenöt évben is elválaszthatatlan legyen Győr az Auditól, az Audi pedig Győrtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 szerb a bíróság előtt háborús bűnökért

14 szerbet állítottak bíróság elé Belgrádban azzal a váddal, hogy 70 civilt öltek meg a néhai… Tovább olvasom