Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Audi-megaberuházás Győrben: csütörtökön alapkőletétel

Július 7-én teszik le a győri Audi gyár újonnan épülő üzemének alapkövét. Addig is nézze meg fotókon és videón, hogyan áll a 900 millió eurós bővítés.

Az ünnepségen Orbán Viktor kormányfő és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke is részt vesz.


Videó: Cseh Róbert.


Tavaly szeptember 3-án jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, hogy 2013-ig 900 millió eurós beruházással bővíti győri kapacitásait az Audi, így az ott zajló munka a járműgyártás teljes folyamatát lefedi majd és ezzel közvetlenül 1800 új munkahelyet teremt.

Az Audi gyárának bővítéshez 11,2 milliárd forintos támogatást kap a kormány döntés értelmében, ami munkahelyenként 6 millió forintnak felel meg.


Látványterveken már látszik: így néz majd ki az üzem a megaberuházás végén - képek: Cseh Róbert.
A felvételeinken látható területet 2006-ban vásárolta meg az Audi: itt lakkozó üzem létesül a munkálatok végeztével, illetve közvetlenül a jelenlegi szerszámgépgyár mellett is fejlesztés zajlik.

Az újonnan vásárolt, az utóbbi időben különböző természetvédelmi viták és vesztegetés alapos gyanúja miatt középpontba kerülő területen egyelőre nem kezdődhetett meg beruházás, de erre már nem kell sokat várni.


 Az Audi új gyárának alapkőletételéről portálunk tudósít csütörtökön.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. knifemaster 2011. július 06. 05:34
  „Ja, mégvalami.
  Ha annyira "fun" az audi,miért használja sok mérnők mégis csak ugródeszkának?”
 • 24. knifemaster 2011. július 06. 05:29
  „22. Agent 2011.07.05. 19:39
  19. poltergeist84 2011.07.05. 16:43
  Mifelénk ezt úgy hívják ,hogy az igazság egyik oldala.

  Nincs bajom különösebben az audival,de azért ne kelljen már hasra esni tőle!

  Arról miért nem meséltek,hogy ezt amit itt annyira "funoltok" az állam azaz MI az állampolgárok, győrtől karakószörcsögig15 milliárd forinttal támogattuk mikor is? 2009-ben?

  Mérnököket meg nem annyit keresnek,hanem olyan SOKÁIG mert ha annyi életképes valamirevaló mérnök kerülne ki a padokból,mint amennyire szükség van,akkor 1 hét alatt letudná a HR a feltöltést.
  A mai világban csábítani kell a mérnököket? Egy Audinak?
  :D:D:D:D:D”
 • 23. háté 2011. július 05. 23:15
  „Mennyi is a támogatás?- egy főre? ~ 36,9milliárd- ~ 20millió/fő - ugye nem semmi!

  Az Audi gyárának bővítéshez 11,2 milliárd forintos támogatást kap a kormány döntés értelmében, ami munkahelyenként 6 millió forintnak felel meg.

  Győri Audi: 160 milliárdos nyereség, nulla társasági adó - számítások szerint az állam 25,7 milliárdot hagy az Audi kasszájában.
  A győri cég 160 milliárd forintot keresett hazánkban tavaly, mivel a cég adókedvezményt élvez, nem fizetett utána egy fillér társasági adót sem...”
 • 22. Agent 2011. július 05. 19:39
  „19, végre valaki akinek tiszta, világos és reális gondolatmenete van.”
 • 21. tonybacsi 2011. július 05. 17:09
  „Kőnyőrgőm,aki nem akar az audi-ban dolgozni,ne dolgozzon az audiban,,,ennyi”
 • 20. poltergeist84 2011. július 05. 16:53
  „Ja, Loich úrnak is mondanék valamit: mérnököt keresni kell, mert az kevés van, de szakmunkás, és "ÁtlagJózsi" mindenhol akad rendesen. Én villanyszerelő, és villamosgép-és készülékszerelő vagyok. ÁtlagJózsi. Vagyis ÁtlagSzabi. Külsős cégen keresztül (MPW) jutottam be a karikások közé. Az ilyet, mint én nem kell keresni, az jön magától. De a mérnököknek nagyobb az ellvárásuk, ezért őket oda kell csábítani.
  Háté: Pontosan így van, ahogy írtad. De nem tehetünk ellene semmit, mert ezt az országot a nyomoroncék úgy szexuálták el, ahogy van. Nem lehet visszafordítani a történelem kerekét. Viktor bá´ is durva kevés lesz ehhez, ő is csak a zsebét tömi, mint mindenki, aki oda kerül a Parlamentbe. Jobbik is, Bal-lik (mszp) is, meg a narisari, és a zőccségesek is. Kivétel nélkül mind rabló, nincs mit tenni. Ezért koncentrálok én inkább a saját boldogulásomra. Lakáshitelt nem veszek fel, inkább megrohadok az albérletbe. Így elmegy a lóvé ugyan, de nem a <moderálva> segítem vele. Plusz akármikor odébb állhatok, ha valami nem tetszik. A honfitársaim segítségére nem kell számítanom szerintem, bár nem is kérnék segítséget. Szóval ahogy tudok boldogulok, és megpróbálok ezzel nem ártani senkinek. Aztán - majd lesz valahogy.”
 • 19. poltergeist84 2011. július 05. 16:43
  „Na, azért nem eszik olyan forrón. Pgeri11: Ja, ja...Csak tudod az ám a nagy helyzet, hogy nekem sokadik munkahelyem a karikagyár. Előtte egy csomó maszeknál, és állami cégnél is voltam. Az állami cég beskatulyázott, olyan fizetést kaptam Pesten, hogy nem érte meg feljárni érte, pedig 1 vagy 2 hétig haza sem jöttem. De még az ott lakásomat (csak kaja, a szállást a cég fizette) sem fedezte. A maszekvilágot meg inkább hagyjuk. A legnagyobb sundámbundám ott megy. Be se jelent, vagy ha be is, akkor is minimálbérre, mert "fiatal vagy, úgyse számít még". Nem a francokat. Aztán arról nem is beszélve, hogy reggel 6-tól este 8-ig nyomod a maszeknál (NEM volt pozitív példám, csak ilyenek, és ehhez hasonlük) és a fizetésem közel se volt annyi, mint az Audinál. Sőt! Volt olyan maszek, aki elvitt Ajkára dolgozni, ott voltam egy hétig, egész nap (!) dolgoztam, majd közöltem vele, hogy ezt nem csinálom, nem vagyok hajlandó a sok alkesz között helyettük dolgozni, és még én voltam a népművészeti agyagedény. Azóta se fizetett ki (kb. 8 éve) mert úgysem tudok semmit csinálni: nem voltam bejelentve, nem tudom bizonyítani, hogy ott dolgoztam.
  Ehhez képest a karikagyárban csak 8 órát dolgozom, igaz azt 3 műszakban, és igen: sor mellett, de tudod egy pólóban télen-nyáron. Egy csomó mindenben támogat a cég, lakásvásárlást, autóvásárlást, kapjuk a kafetériát (ami nem kevés), prémiumot (ez se), és 13. havi fizetést. Mellette az alapfizu sem rossz, magyar viszonylatban.
  Most biztos azt mondod, hogy megvettek kilóra. Lehet, de az egzisztenciám ezen alapszik, és én azt hiszem nem élek annyira rosszul, mint néhány maszeknál dolgozó. 6 szakmám van, de pont kitörölhetem vele, bár abból 3-at az Audinál szereztem. A műszakvezetőm több diplomás tanár (!), de jobban megéri neki itt dolgozni, mert a pedagógusi bérezés enyhén szólva is bélsár szintű.
  Szóval: Igenis jó a kis ÁtlagJózsinak ez a cég, és ténylg örülök a beruházásnak. Én nem hülyét csinálok magamból a sor mellett, hanem dolgozom. Lehet, hogy sokan nem szeretnek (én se) de muszáj. Mondjuk, ha egy Audi Neked csak <moderálva>, akkor nincs is miről beszélni.”
 • 18. Valaki 2011. július 05. 15:28
  „a gyár épül, Szentiván szív!
  Nem szeretem a szervilis beruházásokat. :(”
 • 17. vanessa 2011. július 05. 15:21
  „pintero,igy igaz. Sirnak mindenért, de a pazarlás az megy!!!”
 • 16. pintero 2011. július 05. 15:14
  „A Magyar embernek semmi sem jo....csak a siras az megy!!Tok mindegy mi tortenik mi mindig a dolog negativ oldalat nezzuk.A minap olvastam egy kimutatast hogy 43 orszagbol a Magyar a legelegedettlenebb.Amig ez nem valtozik addig minden igy is marad...:)”
 • 15. vanessa 2011. július 05. 15:12
  „Szép napot!A családombol 3 an dolgoznak az AUDIban, egyik sem most ment oda,kezdettől ott van 2 , 5 éve a 3iik.egyikük sem panaszkodik, a fizetést rendessen megkapják,magyarnál ez nem igen van. Azt mondjátok, hogy hajtsák a népet?ez nem igaz,csak a tulaj okossan gondolkodik, a ledolgozott idő után fizet,Felejtsétek már el a szoci érát,amikor a 8 órábol 4et dolgoztak sok helyen,ez megszünt”
 • 14. háté 2011. július 05. 13:25
  „Másik cikk címe: "Orbán: Európa erősebb, mint fél éve volt" - igen vezír, mi magyarok meg beledöglünk!”
 • 13. Loich 2011. július 05. 12:50
  „Az említett gyárba ezidáig kizárólag mérnököket keresnek, a sima munkákra ha jelentkeznél, már le is állit a jelentkezési lap, miszerint gépipari tanulmányok nélkül nem lesz esélyed. Az autóipar egy ágazat a sok közül. Győr úgy tesz mintha ez a gyár és az egyetem alkotná a várost. Nem. A könnyűipart és sokminden mást is fejleszteni kellene. nem mindenki autógépész...”
 • 12. pgeri11 2011. július 05. 11:25
  „11. háté 2011.07.05. 11:16
  ott a lényeg ahogy mondod, ezek ..... itt, a átlag józsi bukszájára teszik a nagyvonalút, miközben épp az az átlagjózsi fog magából duplán hülyét csinálni a szalag mellett 3 műszakban, töredékéért mint ahogy jürgen csavarozná ezeket a sz@rbicikliket össze németeknél. ja ott Jürgen már nem dolgozik, csak az Ahmed.
  És sokan nem tudják, de az ÖSSZES ide települt sváb cég az itteni lehúzással kompenzálja az otthoni árakat, nálunk drágább a telekommunikáció mint azoknál odhaza, drágábban ad lassabb netet, dupla a percdíj, stb csak a bérek maradnak mindig 5-öd annyira le a nyugattól. Érdekes.
  nem értem hogy ez a balga nép miért érez perverz vágyat folyton rá hogy a ..... mindig rossz oldalán álljon. <moderálva trágár....>”
 • 11. háté 2011. július 05. 11:16
  „4. poltergeist84 - nézd egyetértünk,
  - de tudod itt az audinál érint pár ezer embert, és IMF-hitelből jótékonykodik /sok-sok milliárddal/ a kormány amit nekünk kel visszafizetni, a kufár befektető meg röhög a markába a hatalmas hasznot visz haza minden évben. /gyomorforgató, hogy közben itthon is sokan kaszálnak,- mélyek a zsebek!/

  Közben megveszed 275Ft-ért a cukrot amit 180-ért adnak németeknél, (-nyolcszor többet keres- 2/3 ért vásárol)

  Mezőgazdaság, cukor gyártás, olajipar, malomipar, - több-százezer munkahely, olcsóbb, kiszámíthatóbb élelmiszer és a haszon itt-marad az országnak és még lehet exportálni is! - de a húsipar, tejipar mind nekünk fialna.
  Ezeknek a farizeusoknak, kufároknak, az az érdeke, hogy ne te dönts el mit teszel. - és milyen jövőt hagysz a gyermekedre-unokádra.
  Légy kiszolgáltatott, kapsz hitelt, a végén belebuksz és minden ezeké lesz, és te "rabszolga-földönfutó" leszel hazádban.
  Ugye nem TE, ÉN, és a többi magyar akarta, hogy így legyen? - 4 ezer milliárd a tartozás, az anyag /pénz/ nem vész el, csak átalakul/ más-zsebébe/.

  És aki azt mondja, hogy jobb lesz az audi-bővítéssel,- az hazudik! - vezetőknek a zsebe nagy, vezír ugyan olyan rabló, mint a többiek akár helyben.”
 • 10. pgeri11 2011. július 05. 11:07
  „Én csak azért sírok, mert ezek <moderálva....> sík hülyének nézik a magyart és képesek elhinni magukról, hogy mindent jobban tudnak mindenkinél.
  De a történelem során valahogy úgy alakult hogy nem a Rába logója van kint egy ilyen kaliberű gyáron, ahol MAN és Scania kaliberű gépeket gyártanak Rába név alatt. mindenesetre ezzel jobban jártunk volna, dehát ha nem, akkor megyünk ....... a multihoz, így vígad a magyar.”
 • 9. vanessa 2011. július 05. 10:39
  „Jó napot!Demanda igy igaz, a magyarnak semmi sem jó csak sirni tud,”
 • 8. Agent 2011. július 05. 10:34
  „5, semmi felfordulás nincsen, rálátok a termelés jó részére:)”
 • 7. OldSpice 2011. július 05. 09:43
  „#6
  pontosan, de a sok tiltakozónak ajánlanám szeretettel az alábbi Belga számot:
  http://www.youtube.com/watch?v=86mcFm2-rxE kb ez a szintetek.”
 • 6. Demanda 2011. július 05. 09:39
  „Ha nincsen munkahely, az a baj, ha teremtenek, akkor meg az a baj. Ha az állam nem támogatja az a baj, ha az állam támogatja, az a baj. Ha magyarnak cégnek kell munkát teremtenie az a baj, ha külföldinek, akkor meg az a baj. Ha virág pusztul el, az a baaaaaaaaaaaj, ha a beruházás bukik el, akkor meg az a baaaaaaaj. :)”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr is gyászolja Habsburg Ottót

"Habsburg Ottó elévülhetetlen érdemeket szerzett fáradhatatlan és odaadó munkájával." Tovább olvasom