Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Audi-flotta az utakon - Kétszáz luxusjármű az EU-elnökségre

A győri Audi is tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy a magyar EU-elnökség alatt a magas rangú vendégeket a Volkswagen–Audi konszern luxusautóival szállítsák. A járművek egy részét Győrben veszi át a Köztársasági Őrezred.

Olvasónk hétfőn Budapest felé utazott, s nyolc autóból álló Audi-flottát fényképezett le, amely nagy sebességgel Budapest felé tartott. A fotót beküldte szerkesztőségünknek, remélve, hogy kiderítjük az ingolstadti rendszámú luxusjárművek eredetét. A fotón nemcsak a német rendszám látszik jól, hanem az is, hogy egyes karosszériaelemeken még gyári védőcsíkok vannak.

Portálunk olvasója hétfőn Budapest felé utazott, s nyolc autóból álló Audi-flottát fényképezett le, amely nagy sebességgel Budapest felé tartott.
Portálunk olvasója hétfőn Budapest felé utazott, s nyolc autóból álló Audi-flottát fényképezett le, amely nagy sebességgel Budapest felé tartott.

Portálunk és az autopro.hu járműipari szakportál megbízható forrásokból megtudta, az autók ahhoz a kétszáz járműből álló flottához tartoznak, amelyek a január 1-jétől kezdődő magyar EU-elnökség alatt a hazánkba látogató magas rangú politikusokat szállítják.

A magyar kormány autóbeszerzéséhez a győri Audi mellett az ingolstadti Audi AG és a wolfsburgi Volkswagen-konszern is jelentős támogatást adott. A luxusjárművek szállításának jogát a Volkswagen és az Audi hivatalos márkakereskedője, a Porsche Hungária nyerte el.  Az autók egy részét közvetlenül Győrben, az Audi-gyárban veszi át a Köztársasági Őrezred, s magyar rendszámot kapnak.

A kétszáz járműből ötven Audi A8-as, közöttük jó pár a legmagasabb biztonsági felszereltségű, azaz páncélozott és éjjellátó készülékkel szerelt. További ötven darab Audi A7-es, a Volkswagent pedig ötven Multivan és ötven Skoda Octavia képviseli a kétszázas flottában.

A luxusjárműveket a Köztársasági Őrezred kiválóan képzett sofőrjei vezetik majd, akik korábban többször is részt vettek a győri Audi tesztpilótáinak képzésében, cserébe az Audi járműveket adott az őrezrednek.

Mennyibe kerül a flotta?

A győri Audi, az ingolstadti Audi AG és a wolfsburgi Volkswagen támogatásának köszönhetően a magyar kormány a 700 millió forintos piaci értéke helyett 69 millió forint plusz áfa összeget fizet a Porsche Hungáriának a flotta hathavi bérléséért – tudtuk meg Vérten Sándortól, a Porsche Hungária kommunikációs igazgatójától. Hogy utána mi lesz a flotta sorsa, az egyelőre kérdéses, nem kizárt, hogy a jövőben is uniós feladatokat látnak majd el a luxusautók. Forrás: www.autopro.hu

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Ing.Böck 2011. január 30. 10:44
  „Igy mulat egy magyar úr: a kiadás teljesen felesleges, mivel az EU - nak van egy Ratspresidentje Herman van Rompuy, igy a magyar elnökségnek nem sok értelme van !!!”
 • 28. Imcsi 2010. december 26. 20:17
  „27. : "Az átlagember meg ha belecsúszik a trafiba nyögheti átlagbérének a négyszeresét büntetésként."
  És még akkor örülhet, hogy nem foglalják le az autóját! Pedig megérdemelné!”
 • 27. próbamagyar 2010. december 24. 18:08
  „Nagy sebességgel Budapest felé...már megkülönböztető jelzés sem kell hogy beleszarjanak a gyorshajtásba.Az átlagember meg ha belecsúszik a trafiba nyögheti átlagbérének a négyszeresét büntetésként.”
 • 26. polgar79 2010. december 23. 12:15
  „"A magyar kormány autóbeszerzéséhez a győri Audi mellett ...."
  Akkor oda a béremelésnek.”
 • 25. okostojas007 2010. december 23. 08:14
  „mit jelent az hogy - financirozni.....
  aki nem tud külföldiül az írjon magyarul ....”
 • 24. erdeklödö 2010. december 23. 02:21
  „http://www.youtube.com/watch?v=faDDATsY4_I”
 • 23. háté 2010. december 22. 22:47
  „Azért illene tudósítani róla!
  Országszerte több Tesco áruház előtt tüntettek a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének tagjai. A tiltakozók szerint a cég több vállalkozónak sem fizetett az elvégzett építési munkáért. A Tesco azonban azt állítja: nem tartozik azoknak, akik érdekében az akciót szervezték, de kész tárgyalni.
  ,,Figyelmeztető akciót hajtunk végre egy Magyarországon ismert és elterjedt multival szemben - mondta Babos László, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének régióvezetője. - Több vállalkozótársunknak az áruházaik építkezése során nem fizették ki a megérdemelt jutalmukat."
  Babos László elmondta, hogy ,,próbavásárlást hajtanak végre". A gyülekező után a huszonegynéhány főből álló csoport meg is kezdte a vásárlást a hipermarketben. A kocsikba válogatás nélkül kerültek az árucikkek, miközben az áruházban javában tartott az utolsó nagy karácsonyi roham, és bár szinte minden pénztár üzemelt, a sorok egyre nagyobbak lettek a kasszáknál.
  ,,Itt hagynánk ezt a két kosarat, megígérem önnek úri becsületszavamra, hogy 90 nap múlva kifizetjük ezt az árut, amit most bepakoltunk..."
  Az akciónak Győrben az áruház biztonsági emberei, majd a rendőrség vetett véget, akik rövid helyzetértékelés és a résztvevők adatainak begyűjtése mellett annyit közöltek, hogy az áruház magánterület, de a csoport egyetlen tagja sem szegett törvényt, ezért amennyiben az áruház vezetése nem tesz feljelentést, az ügynek nem lesz következménye.
  Krónika -”
 • 22. háté 2010. december 22. 19:22
  „Azért utazhatnak majd ilyenekkel a hazánkba látogató magas rangú politikusok, hogy azt higgyék marha jól megy nekünk.
  Utána, megítélik azt a kölcsönt, amiből visszafizethetjük ezeknek a seggüknek a kinyalására felvett hiteleket!
  Mi magyarok pedig beledöglünk a kormányunk és ezek eltartásába!”
 • 21. spot 2010. december 22. 18:45
  „Nem értem az elégedetlenkedőket, azoktól sajnálni ezt a pár apróságot, csecsebecsét, akik mindannyiunk jövőjét oly szépen, fáradságot nem kímélve egyengetik.
  Másrészről persze tudható, hogy ezekkel a kocsikkal kurvázni járni fognak.....munka helyett.”
 • 20. Dwatson 2010. december 22. 18:07
  „A nyugdíjasoktól elvett pénzből erre is futja(novemberi korrekció).Ha ezt Gyurcsánék csinálják felgyújtották volna a fővárost!”
 • 19. mr_akkush 2010. december 22. 15:47
  „Én meg f1ngnyi pénzért dolgozok, hogy legyen hol aludnom és legyen mit ennem + néha ruhát vehessek.
  Köszönöm a hiteleket, az ország tönkretételét a cigányok "bármit megtehetünk" viselkedés elősegítését stb stb stb”
 • 18. elemér 2010. december 22. 15:12
  „Azért nem egészen, mert a Németek lefizetik az uniot. Igy már inkáb.”
 • 17. VJack 2010. december 22. 15:08
  „Most végülis leírták, hogy az Audi lefizeti az államot. :)”
 • 16. Primax 2010. december 22. 13:44
  „Köszönjük elemér... ( #15. )”
 • 15. elemér 2010. december 22. 13:14
  „Mo. és az Euroövezet jövöje a Németektöl függ. Ezt ök financirozzák és kivánok nekik sikert.”
 • 14. gold12 2010. december 22. 12:41
  „Egy cég sem ad semmit ingyen, esetleg a reklám miatt. De ennyi autót adni egy reklám kedvéért, azért nem hihető. Hátunk mögött már biztosan le van zsírozva egy kilátásba helyezett üzlet az audi és a kormány között. Majd az adófizetők kifizetik ezt is :).”
 • 13. Tasi 2010. december 22. 11:26
  „4. Medvemaczi!
  És akkor mi történik? :) Félsz a munkaidő végétől? :) Mehetsz haza, a cikkek meg jól el vannak olvasva! :) Naaaggyon jó volt! :)”
 • 12. annobon 2010. december 22. 10:52
  „11-hez: Én a hivatalos részét mondtam, a PÁV-ot. Aminek persze van egy olyan mellékzöngéje, hogy az is csak a pénzről szól. Kábé olyan, mint egy biztonsági őri tanfolyam. Mindegy, hogy 38 kilós vézna leány vagy, esetleg 150 kilós túlsúlyos férfi, vagy 67 éves nyugdíjas, attól még levizsgázhatsz belőle, jó pénzért.

  Amit meg Te írsz, hogy ´offenzív vezetni tudás´, ez már jobban megfogja a lényeget. De kinek van erre affinitása? Vissza is kérdezhetnék, hogy kiből lesz jó Forma-1 pilóta? Lényeg, hogy erre röviden nem lehet felelni, sok tényezőtől függ a dolog. Addig is mindenkinek ajánlom a Több mint testőr című film limuzinsofőrjét...”
 • 11. spl 2010. december 22. 09:55
  „8-hoz

  Itt messze nem erről van szó.Nem az a lényeg. Offenzív vezetési tudás. Menekülés, leszorítás,útzáron áthatolás, konvojban vezetés, védett személy kimenekítése, megtévesztés, stb.”
 • 10. Imcsi 2010. december 22. 09:51
  „Feltételezem, hogy a pénzszállító sofőrje (http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/gyorsvonat_es_penzszallito_utkozott_a_bagyogszovati_vasuti_atjaroban/2195141/ ) is rendelkezett PÁV-val.
  Na, akkor meg is van a véleményem róla!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatmillió a Kiwanistól

Szép ajándékokkal lepték meg a rászoruló gyerekeket az Első Győri Kiwanis Klub tagjai, akik évek óta… Tovább olvasom