Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Auchan: közelebb Győrhöz

Kis lépéssel közelebb került győri bevásárlóközpontja majdani megépítéséhez az Auchan. A városi közgyűlés városstratégiai bizottsága kedden áldását adta arra, hogy megkezdődhessen a rendezési terv felülvizsgálata.

Félórás vitát hozott a városstratégiai bizottság keddi ülésén az Auchan-beruházással kapcsolatos előterjesztés, amelyben Révi Zsolt győri főépítész előzetes településfejlesztési döntést kért a beruházás rendezési tervi módosításának elindításához. A hipermarketlánc a Győrt Pápával összekötő 83-as főút mellett, a nagyjából a Bricostore barkácsáruházzal szemben építene bevásárlóközpontot. A cég a megelőző leletmentő ásatást már elvégeztette a területen, úgy tudjuk, mintegy egymilliárd forintos költséggel. Révi Zsolt az ülésen hangsúlyozta: a támogató döntés nem azt jelentené, hogy bárki bármit építhet, hanem csak azt, hogy elkezdődhet a rendezési terv felülvizsgálata (és nem módosítása).

Vörös Gyula (Jobbik) és Lajtmann Csaba, a győri Reflex Környezetvédő Egyesület programvezetője utalt a kormány által tervezett plázastopra. Ismert, hogy Giró-Szász András kormányszóvivő a múlt héten bejelentette: jövő januártól 2014 végéig általános építési tilalom lép életbe a 300 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi létesítményekre. Az erről szóló jogszabály még nem készült el.

Lajtmann Csaba jelezte: azért sem ért egyet a beruházással, mert a helyszín tőszomszédságában természetvédelmi terület található. Szerinte a rendezési terv módosítására nincs szükség, mert a jelenlegi szabályozás szerint is épülhet áruház az ingatlan egy részén.

Révi Zsolt és Szabó Jenő (Fidesz) ugyanakkor egy másik szempont megfontolását is kérte a testülettől. Ennek lényege, hogy az Auchan legalább négy-öt csomópont korszerűsítését, valamint a Malom úti kereszteződésig a 83-as főút négysávosítását vállalná, ha megépíthetné a bevásárlóközpontot. Ez enyhítné a szakasz hatalmas forgalmát.

A testület 6 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el az előterjesztést, amely november 29-én kerül a közgyűlés elé.

Olvasóink írták

 • 7. nagylaura 2011. november 15. 22:39
  „Már nagyon várom, hogy megnyisson! Nem mindegy, hogy pl az azonos márkájú pelenka több száz forinttal olcsóbb, mint a helyi Tesco! A Kika helyére meg Ikeát kérek ;) Az is barátságosabb a pénztárcánkhoz... Ja, meg egy jól fizető munkahelyet, ahol megkereshetem a termékekre valót!!!!!!!!!”
 • 6. bojtár 2011. november 15. 21:11
  „2. roloci 2011.11.15. 19:32
  1-es ülj le.”
 • 5. Gab2000 2011. november 15. 20:03
  „Hát igen kell egy kis vérfrissítés arról miért is nem beszél senki, hogy szép lassan kialakult egy kis kartell az árakban.

  Hogy lehet egy bizonyos termék a metróban már drágább mint egy kiskereskedőnél na innen hiteltelen nekem a metro is.”
 • 4. olvaso1975 2011. november 15. 19:52
  „Igazad van 2.es -ke. Hajrá Auchan legyen végre árverseny ( Tesco ill. Metro ) !!! A természet védőket meg csókoltatom, mert az ásatás előtt fél évig hordták onnét el teherautókkal a földet, már akkor károsult a környék. Igaz a régészek már majdnem 1,5 éve kapirgálják ott a földet lehet, hogy ők telepítettek ide is védett bogarakat mint az audihoz , ahol előtte katonai lőtér és gyakorló tér volt vagy 40.évig telis-tele védett növényekkel meg bogarakkal.”
 • 3. btl 2011. november 15. 19:51
  „Annak örülnék, ha már most a győri Auchanban vásárolhatnék, nem csak a többiben, ha elmegyek mellettük. A benzinkútjuk is az egyik legolcsóbb, ez is szempont (ha ugyan lesz ilyen a győriben), de elég jó árban lehet venni kaját és tisztítószereket is. Az meg a másik, hogy ha megépítenék a 83-as - M1-es lehajtó körforgalmát, az mindekinek jobb lenne, mint a jelenlegi áldatlan állapot.”
 • 2. roloci 2011. november 15. 19:32
  „Hajrá AUCHAN!! Induljon a beruházás/építkezés mielőbb. Többszörösen nyerünk rajta mi, győriek, ill. a környékbeliek, egyrészt megújul a 83 út egy része, másrészt a bevásárlóközpontok közti (lagymatag) árversenyt kicsit felkorbácsolja egy új multiszereplő színrelépése. S hogy ez kinek jó? Hát nekünk, vásárlóknak....)))”
 • 1. rebe1 2011. november 15. 18:46
  „pénz beszél --még !!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: egy jelölt a megyei elnöki posztra

Kovács Tamást, a Magyar Szocialista Párt jelenlegi alelnökét javasolta egyhangúlag a párt jelölőbizottsága a megyei elnöki tisztségre hétfő esti ülésén. Tovább olvasom