Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Átvette jutalmát a névadó

Győr - Sajtótájékoztatón vette át nyereményét Szalai Zsolt, a Kisalföld és a győri önkormányzat közös hídnévadási pályázatának nyertese csütörtökön a városházán.

Az eseményen Borkai Zsolt polgármester és Nyerges Csaba, a Kisalföld főszerkesztője köszöntötte a Kunszigeten élő 40 éves férfit, aki mindenkit megelőzve javasolta Jedlik Ányost a Sziget és Révfalu városrészeket összekötő, jelenleg épülő új Mosoni-Duna-híd nevének.

Miután az internetes szavazáson erre szavaztak a legtöbben, a műtárgy ezt a nevet fogja viselni.

Szalai Zsolt mindenkit megelőzve javasolta Jedlik Ányost az új híd nevének.
Szalai Zsolt mindenkit megelőzve javasolta Jedlik Ányost az új híd nevének.

Szalai Zsolt elmondta: azért esett a választása az egykori bencés tanár-feltalálóra, mert sok minden köti Győrhöz. Az 1800-ban született Jedlik Ányos Pannonhalmán, majd Győrben tanított fizikát. Pozsonyi és pesti évek után 1878-ban tért vissza a Rába partjára és a városban hunyt el 1895-ben. Siemenst megelőzve fedezte fel a dinamóelvet, ő készítette az első, tisztán elektromágneses hatás alapján működő elektromotort, valamint az első szódásszifont is.

Borkai Zsolt több mint százezer forint értékű ajándékcsomagot adott át a nyertesnek. Ebben többek között két-két kézilabda- és színházbérlet, négy bábszínházbérlet, CD, karóra, italok, könyvek voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletek a Duna-stratégiához

Nem emelkednek a szavazati jogú tagok befizetési kötelezettségei idén a Szigetközi Fejlesztési… Tovább olvasom