Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Átvágták az új Bácsai út szalagját

Ünnepélyesen is átadták szerdán a győri önkormányzat egyik legnagyobb beruházását, az új Bácsai utat. Az építkezés novembertől augusztus 30-ig tartott, s az autósok már az elmúlt bő két hétben is rászoktak az új nyomvonalra.

Borkai Zsolt polgármester szerdán, az új Bácsai út átadóünnepségén arról beszélt, hogy a régi Bácsai út tehermentesítése több évtizedes álma volt a városnak, s végül nem lehetett zökkenőmentes, hiszen mintegy 100 tulajdonos területét érinti az 1,3 kilométeres út. A csaknem másfél milliárd forintból elkészült beruházás jóvoltából a korábban már-már élhetetlenné vált városrész problémája megoldódott. Az ünneplőket köszöntötte Ottófi Rudolf is, aki a projekt során Bácsa önkormányzati képviselőjeként tárgyalt a beruházó nevében.

Az ünnepélyes átadás után már hivatalosan is az (igazi) autósoké az új Bácsai út.
Az ünnepélyes átadás után már hivatalosan is az (igazi) autósoké az új Bácsai út.

Őt arról kérdeztük, végleges-e ez az állapot, hiszen például az útról kivezető Ladik utca jelenleg méltatlan az új környezethez. A képviselő szerint a legfőbb gondot itt a nagy gödrök jelentették, ezeket rögtön a műszaki átadás után kijavította a kivitelező. Az is biztos – mondta a képviselő –, hogy a Ladik utca egészéhez nagyon jó lenne hozzányúlni, erre viszont várhatóan jövőre sem lesz lehetőség, mert ha rangsorolni kell a ˝lakóutcaprogram˝ keretén belül, akkor például a Szabadság vagy a Sövény utca vízelvezetése még égetőbb kérdés.

Olvasóink írták

 • 12. lacivélemény 2010. november 09. 21:01
  „Én örülök az új útnak.
  Szerintem a normális nagy többség szintén elégedett.
  De van aki csak fanyalogni tud, sajnálom őket.”
 • 11. Accentos 2010. szeptember 17. 19:56
  „az az út nem csak Bácsáig vezet.azon járnak a Kisbajcsiak,Nagybajcsiak,Vénekiek,Szőgyeiek,és aVámosiak közöl sokan.Igaz,matekbol sose voltam erős,de azért igy már összejön a több ezer.nem?
  Másik:hogy jön ide a devizaárfolyam??????? semmi ilyesmit nem irtam.ezek szerint a szövegértéssel nem nekem vannak gondjaim.
  Pfff! Ötven aláírás... sok sikert! az már valami!”
 • 10. barloaf 2010. szeptember 17. 16:12
  „Hát ezek után, hogy ennyire otthon vagy a devizaárfolyamokba, és csak erre tudod fogni az ingatlanárak csökkenését, én már nem is merek válaszolni.
  Ja a másik,: nem is tudtam, hogy több ezer lakosa van Bácsának.:-))
  A "vitát" ezennel én is zárnám.
  U.I.: DE ENNEK A KITARTÁSNAK SEM SZÁMOMRA SEM AZ ÖTVEN ALÁÍRÓNAK NINCS VÉGE!!!!!!!!!!!
  Üdvözlettel: a nem kitartóknak & a várostervezőknek.”
 • 9. akrobata 2010. szeptember 17. 09:49
  „Ha már egyszer lealacsonyodtunk ovis szintre, jön az hogy Okos enged.
  Mindenkinek szép napot!”
 • 8. Accentos 2010. szeptember 16. 22:43
  „"A tervek szerint az új út mellé zajvédő fal kerül, s körülbelül 28 ezer négyzetméteres, burkolt felületen autózhatunk majd a régi Bácsai úttal párhuzamosan."
  Végül is magam is el tudtam olvasni,nagy nehézségek árán,nem kellett megkérnem senkit.dehát mégiscsak én vagyok a hülye,aki nem tud olvasni,vagy a sorok közé rejtették,nem tudom,de azt sehol nem olvasom,hogy VÉGIG lesz a zajvédő.felesleges minden vita,ez egy meddő dolog.a világ végezetéig lehetne szócsatázni,ezreknek jó,a Ladik utcaiaknak nem jó.elég arányos.
  az ingatlanárakról meg annyit,hogy még nagyon sokáig sokan nem fognak annyi pénzt kapni a házukért,amennyit szeretnének,mivel válság van,és nincs még vége.A koszos,lepukkant Gyárvárosban azt mondták,milyen jó lesz,ha megépül az Eto park,lesz majd tesco hiper is,meg minden,nőnek a lakásárak.ehhez képest a két évvel ezelőtt 8-8,5 milliót érő lakások mára szinte értéktelenek,6,5-7 millióért nem veszik meg.Én is hallottam,hogy az Ipar uti Inszolos lakásokba cigókat telepítenek,csak nem gondoltam,hogy igaz is lesz.”
 • 7. barloaf 2010. szeptember 16. 18:47
  „Kedves hozzászólók.
  Megjegyezném, hogy 100%- ig akrobatának adok igazat.Elhiszem , hogy laknak,illetve laktak mindig is a főút mellett, és Ők ezt el viselik, de sokan nem hiába vettek ebben az utcában házat.Ha egyeseknek problémája van az olvasással, tegye meg, hogy előkeresi ezen újság archívumából az első ezzel kapcsolatos cikket, és kérje meg egy ismerősét, hogy olvassa fel. Abban azt írták, hogy az út zajvédővel lesz ellátva.
  Jómagam ezért nem kezdenék el "pártolni"- Borkai szimpatizáns-ez megint egy tervezői elszúrás lett, aminek mi isszuk a levét.
  Ja a másik kedves hozzáértők-ha gyökeres bácsaiak vagytok, miért nem a természetért, és a nyugalomért harcoltok, miért ellene ?
  De ha bármelyikük átvállalja ingatlanaink értékkülönbözetét ( csökkenését ) , azzal együtt ingatlanunkat többen eladjuk, és tanyára fogunk költözni.”
 • 6. akrobata 2010. szeptember 16. 17:56
  „5. "Marhára megnőtt az ázsiója a Ladik utcaiaknak,eddig (kis túlzással) szinte azt se tudta az ember,hogy ilyen utca is van.most,hogy a figyelem középpontjába kerültek,máris kakaskodnak."

  Baj hogy szeretnénk zajvédőt? Mi nem " kakaskodunk" csak megpróbálunk mindent, hátha. Volt már rá példa hogy a lakosok kérésére építettek zajvédőt.Am. halottam az új út tervéről, de úgy gondoltam nem lesz belőle semmi.Mint már írtam, nekem a megépülésével semmi problémám nincs,csak egy kicsit gondolhattak volna ránk is. Nem nagy dolog.”
 • 5. Accentos 2010. szeptember 16. 17:32
  „elnézést,nem "fröcsögtem",a véleményemet irtam le.de ugy látszik,rosszul fogalmaztam,ha a szövegértéssel problémák vannak.Mint arrafelé lakó,nagyon jól ismerem a Ladik utcát,immáron közel 35 éve.az az utca annyira nem volt eddig ismert a közönség előtt,mint pl a Sövény,Kalapács,stb,amik jobban előtérben vannak.
  Amikor Ön házat vásárolt a Ladik utcában,bizonyára nem volt ismerős a környéken,illetve ismerőse sem lehetett arrafelé,ha senki nem mondta el,hogy az új Bácsai utat kb már vagy 50 éve "csinálják".Hát jobb későn,mint soha,ez most készült el.Bárhova költözünk,akármilyen nyugalmas helyre,ennek a lehetősége fennáll,hogy a nyakunkba raknak utakat,gyárakat,lakóparkokat,és senki nem fog ezért elnézést kérni,vagy körbefalazni.
  A Ladik utcával ellentétben ezrek örülnek az új útnak,ami jelentősen megkönnyíti az életünket.
  Gondolom a régi út mellett lakók valamelyest fellélegezhetnek.”
 • 4. akrobata 2010. szeptember 16. 14:14
  „Lehet hogy egyesek nem ismerik az utcánkat, de itt is élnek régóta emberek.Nyugalomban. Mikor ideköltöztem, azért költöztem(Bácsai út helyett)ide, mert szemben az erdő, reggel madárcsicsergésre ébredtem... Most egy fasor és mögötte az út.Hallom a teherautók, traktorok zaját már korán reggel. Nem illett volna odatenni zajvédőt? Ha pedig el szeretném adni az ingatlant már nem ér annyit mint előtte. És ez még csak a kezdet.... Amúgy az út szép, jó minőségű, de én nem is ezeket kérdőjeleztem meg.Könnyű annak fröcsögni, akit nem érint a dolog.”
 • 3. Accentos 2010. szeptember 16. 13:45
  „nemértem.a régi Bácsai út végig házak között vezet.ott sincs zajvédő fal.Marhára megnőtt az ázsiója a Ladik utcaiaknak,eddig (kis túlzással) szinte azt se tudta az ember,hogy ilyen utca is van.most,hogy a figyelem középpontjába kerültek,máris kakaskodnak.
  egyébként attól függetlenül,hogy nem vagyok Borkai szimpatizáns,(másmilyen se) az új út nagyon jó lett,talán a legjobb az egész városban.végre valamit rendesen megcsináltak,meg lehet nézni az aszfalt minőségét,a környezetet,a fásítást se sajnálták,a facsemeték nem úgy vannak hányavetien kikarózva,a körforgalom szélessége is kivételesen jó,még biztos van számtalan jó példa,hamarjában csak ezek jutottak eszembe.ja,és nem ugy kell "végigvonatozni" rajta,a csatornák is egy szintbe vannak az úttal.”
 • 2. elihu 2010. szeptember 16. 12:12
  „Érdekes, a régi Bácsai út mentén élők nem panaszkodtak a zajvédő hiánya miatt. De ugye a jobb közlekedés azért jó dolog nem de?”
 • 1. akrobata 2010. szeptember 16. 10:19
  „Arról bezzeg igen nagy a csend,hogy a Ladik uti lakosok nem csak a gödrök miatt méltatlankodnak, hanem a zajvédő hiánya miatt is. Azt miért nem írják meg hogy átadás előtt zajmérést nem végeztek, és a lakók hiába kérték( levélben, aláírásgyűjtéssel) a zajvédőt. Hogy lehet úgy elkészíteni egy utat, hogy előre nem gondoskodnak mindenről! Vagy a lakók már nem is számítanak??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába Dal- és Társaskör

A Rába Dal és Társaskör 1898-ban alakult. Szeptember 10–12 között mutatkoztak be… Tovább olvasom