Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Áttörő sikerről beszél az érdekképviselet

Győr - A VOSZ, a vállalkozók érdekképviselete áttörésről számolt be munkájában kedden a megyeszékhelyen tartott konferencián.
Dr. Dávid Ferenc, a VOSZ – Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége – főtitkára a korábbi évek kitartó törekvéseinek eredményeként értékelte, hogy idén a kormánnyal sikerült megegyezniük a Széchenyi-kártya fenntartásában, az adótörvények módosításánál pedig elérték, hogy a fejleszteni szándékozó kisvállalkozások úgynevezett könnyített adót fizessenek.

A Kisalföld érdeklődésére a főtitkár elmondta, a VOSZ sikere és a munkavállalói elégedetlenkedések között nincs semmilyen összefüggés, sőt, a legutóbbi sztrájkokat meggondolatlannak, káoszt okozónak tartja, amelyek ráadásul szerinte nem is a törvénynek megfelelő módon zajlanak.

Az eredményekről szólva elmondta, az adótörvényeknél a kisadók összevonásának megakadályozását saját sikerüknek tekintik, csakúgy, mint azt, hogy a kisvállalkozóknak az első 50 millió forint eredmény után a 16 helyett csak 10 százalék adót kell fizetniük, ha az így felszabaduló forrásokat beruházásra fordítják. Úgy látja, a Széchenyi-kártya jövője is stabilizálódott: a kormány fenntartja kamattámogatását és hitelgaranciát is nyújt rá.

– Az elmúlt öt évben 100 ezer esetben, 400 milliárd forint értékben éltünk ezzel a lehetőséggel – hívta fel a figyelmet dr. Dávid Ferenc.
A tegnapi győri konferenciáról szólva kiemelte, a fekete-, illetve szürkegazdaság elleni fellépés összehangolásának igényével szervezték, ezért hívták meg rá a munkavédelmi felügyelőség, az APEH, a munkaügyi központ, a vámhivatal, a tisztiorvosi szolgálat, a rendőr-főkapitányság, a fogyasztóvédelmi felügyelőség, a sajtó és az önkormányzatok vezetőit.

– A hivatalok vezetőit arra szeretnénk kérni, hogy tevékenységükkel lehetőleg ne a tisztességesen adózók helyzetét nehezítsék, hanem figyelmüket fordítsák a maffia típusú feketegazdaság felszámolására. Az önkormányzatok vezetőit pedig arra ösztönözzük, hogy e tekintetben jobban éljenek a rendelkezésükre álló eszközökkel – zárta nyilatkozatát a főtitkár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatás az onkológiai alapítványnak

Győr - A régió legkiválóbb vállalkozásai és vállalkozói adnak egymásnak randevút a csütörtök esti,… Tovább olvasom