Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Átszervezik az önkormányzatot

Három új iroda felállításával megkezdődött a győri önkormányzat szerkezetének átalakítása. A jelentősebb változások a hamarosan kezdődő átvilágítás után várhatók.
Hatékonyabb, átláthatóbb, gyorsabb munka – e célkitűzések jegyében kezdődött meg a győri önkormányzati struktúra átalakítása, melynek első lépéseit tegnap ismertették a városházán. A legfontosabb a több nagyvárosban sikeresen működő kabinet létrehozása, melynek feladata a polgármester munkájának segítése, a stratégiai döntések előkészítése lesz, közigazgatási, jogi és pénzügyi szakemberek közreműködésével.

A kabinet három új szervezeti egység, munkacsoport feladatait fogja össze: az ötfős kabinetiroda a döntés-előkészítésért, a két-két fős médiairoda és városmarketing-iroda pedig a sajtóval való kapcsolattartásért, illetve az egységes városkép kialakításáért, valamint a város népszerűsítéséért lesz felelős, és szintén a kabinet irányítása alá kerül a városi sportigazgatóság. Tervben van egy önálló pénzalappal rendelkező stratégiai városfejlesztési testület létrehozása is, amely a helyi vállalkozók és értelmiségiek bevonásával keresné meg a lehetőségeket a város további fejlesztésére.

A fenti átalakítások csak az első lépést jelentik a „házon belüli" reformok sorában, a többi változás akkor lesz nyilvános, ha befejeződik az önkormányzat tervezett átvilágítása. A városvezetés egyelőre a legkedvezőbb ajánlatot tévő vállalkozót keresi a pénzügyi és jogi szempontok szerinti átfogó vizsgálatra. Az ajánlatok bekérése után három cég között születik majd döntés, s Bolla Péter kabinetfőnök reményei szerint egy-két hónap múlva a város új vezetői tiszta képet kaphatnak a szervezet működéséről. Annyi biztos, hogy koncentrálódik a jelenlegi rendszer, s a 18 szakiroda helyett öt főosztály és alájuk tartozó osztályok működnek majd.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az átszervezés – az újonnan felálló irodák ellenére – nem jár létszámnövekedéssel, sőt, -csökkentésre lehet számítani, arra azonban, hogy ez elbocsátásokat jelent-e, s hogy hány embert érint, egyelőre nem kívánt válaszolni a kabinetfőnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finisben az Árkád építése

Az eddiginél is nagyobb a nyüzsgés Győrben az Árkád épületében és környékén. A 130 üzlethelyiséget birtokba vették a bérlők – a nagyobbak, mint az ötezer négyzetméteres Spar belső kialakítása már hónapok óta tart –, most a belsőépítészeti, villamos szerelési és festési munkákat végzik a szakemberek. Tovább olvasom