Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Atrocitások és túlzások?

A Magyar Szocialista Párt győri képviselői tegnap sajtótájékoztatójukon a Fidesz durvuló választási kampányáról és az őket ért támadásokról számoltak be.
 A jobboldali párt jelöltjei viszont arról beszéltek: az MSZP-sek alaptalan riogatásokat végeznek.

Balogh József és Molnár Csaba szocialista képviselőjelöltek tegnap sajtótájékoztatójukon azt javasolták ellenfeleiknek, hogy nyilvános fórumokon vitázzanak egymással. Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke közölte: ők ellenőrizhető tényeket tettek közzé szórólapokon Szakács Imre és Szijjártó Péter parlamenti tevékenységéről, Győr fejlesztését nem segítő szavazásaikról és az utóbbi vagyonnyilatkozatának hiányosságairól. (E témákkal lapunk többször foglalkozott.)
Molnár Csaba elmondta azt is, hogy a Fidesz szombaton kampánycsendet sértett: Győrött szórólapokat terjesztettek, s ez ügyben írásos kifogást nyújtottak be hétfőn az illetékes választási bizottsághoz.

Balogh József szólt arról, hogy egy férfi a megyeháza előtti téren lévő Piros pont irodájukba rontott be, és bántalmazta az ott tartózkodó aktivistájukat – azt az időpontot kifigyelve, amikor biztonsági őr nem tartózkodott a helyszínen.

A polgármester kiemelte: nem állítják, hogy e mögött a Fidesz vagy polgári körös elkövető húzódik meg, mindenesetre a harcra szóló felszólítás szélsőséges indulatokat válthat ki bizonyos emberekben. A kihelyezett irodát már többször is érték támadások, egy esetben például a külső falon lévő képen késsel „elvágták" az MSZP jelöltjeinek torkát. Balogh József nyilvánosságra hozta azt is, hogy február 16-án inzultus érte a Rába Szállónál, s az ügyben feljelentést is tett.

A fideszes Szijjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatójukon tegnap elsőként arról számolt be, hogy versenyre hívják a következő másfél hétben Balogh Józsefet és Molnár Csabát. Aki a legtöbbször mond közülük már százszor elhangzott, de alaptalan közhelyeket, melyeket később megcáfoltak, az elnyerheti a Papagáj-díjat. A képviselőjelölt Szakács Imrével együtt kijelentette: a szocialisták nem bírják megemészteni, hogy mindhárom győri körzetben a fideszes jelölt végzett az első helyen. Kijelentették: tudomásuk szerint a szocialisták egy budapesti PR-céget bíztak meg azzal, hogy megpróbálják a hátralévő napokban a népszerűségüket megerősíteni. Ennek egyik eszköze az, hogy ok nélkül riogatják a győrieket. (Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke határozottan kijelentette a Kisalföldnek, hogy sem budapesti, sem más kampánycéggel nem állnak kapcsolatban.)

Szakács Imre elmondta: a piros pontos támadástól teljes mértékben elhatárolódik pártjuk és valamennyi aktivistájuk is. A jobboldali párt jelöltjei hangsúlyozták: ők készen állnak minden vitára. Közölték: az embereket arra kérik: ne dőljenek be a szocialisták megtévesztő werberi stratégiájának.

* * *
A parlamentbe már bejutott Medgyasszay László nyilatkozatot tett közzé az MSZP kampánypavilonjában hétfőn történtek kapcsán. „Ez az eset számomra teljesen érthetetlen. Nap mint nap láttam, hogy állandóan biztonsági őrök álltak a pavilon mellett. Hol voltak éppen akkor, amikor jött a rejtélyes támadó? Egyesek szerint ilyenkor felmerül, hogy politikai provokációnak vagyunk a tanúi. (...) Jómagam a választókerületemben, a Győr környéki településeken tapasztaltam, hogy lehet nyugodtan, botránykeresés, hangulatkeltés nélkül is politikai versengést folytatni" – jegyzi meg a képviselő, s felszólítja a szocialistákat és mindenkit, hogy egyformán kerüljék az erőszakot és a félelemkeltést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt lakásnyi bútor

Győrben különböző raktárakban huszonöt lakásnyi bútor áll. Nem kell senkinek, sem örökösöknek, sem a kilakoltatottaknak. Hirdetésben tette közzé a győri Inszol rt.: lejárt az őrzési idő, akinek bútorai, különböző tárgyai évek óta ott hevernek valamely raktárban, most már vigye el. A határidő e hónap vége, különben árverésre kerülnek, vagy inkább hulladéktelepre... Tovább olvasom