Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Átpakolták a Terményáldás pavilonjait

A győri bornapok ma kezdődő rendezvényéhez szombattól csatlakozó Terményáldás kertészeti kiállításának helyét már tegnap elkezdték kialakítani a Király utcában, de az üzletek működtetőit ez nyugtalanította.

Obertolné Horváth Tímea és Póczikné Aradi Eszter emiatt hívta fel szerkesztőségünket. Attól féltek, háromnapi forgalmuk kiesik, ha a nádborítást kapó standok teljesen eltakarják, beárnyékolják boltjaikat.
A koncertekkel kiegészülő borfesztivál várhatóan nagy tömeget vonz, emiatt feltételezhető, hogy az üzletekbe is többen benéznek. Ezért is örülnek például az Arany János utcai boltosok az árusok kitelepülésével járó rendezvényeknek. A Király utcaiaknak viszont nem kedvezőek az eddigi tapasztalataik, másképp szerették volna elhelyeztetni a standokat. „Nem a rendezvények ellen vagyunk, de jó lett volna, ha az elrendezést velünk is egyeztetik" – hangoztatták.

Póczikné Aradi Eszter aggódott amiatt, hogy a hétvégi fesztivál standjai ˝beárnyékolják˝ üzlete forgalmát. Fotó: H. B. E.
Póczikné Aradi Eszter aggódott amiatt, hogy a hétvégi fesztivál standjai ˝beárnyékolják˝ üzlete forgalmát. Fotó: H. B. E.

A szervezőket is a helyszínre hívták, akik odasiettek és igyekeztek megoldást találni a problémára. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint figyelembe vették a boltok kéréseit és minden üzletet működtetővel külön egyeztettek arról, melyik részen hogyan lehet mindenkinek megfelelő a pavilonok elhelyezése. Így a kereskedők is elégedettek.

Olvasóink írták

 • 3. Patriot 2010. augusztus 26. 19:04
  „Szerintem nagyon jó helyen vannak ott a bódék, így legalább a téren kényelmesen ellehet férni és nem kell bujkálni közöttük.
  Padokat és széket kérünk ezerszámra!
  Utálok állva borozni, meg egy bizonyos mennyiség felett bazira nehéz egyensúlyba maradni.”
 • 2. suellen 2010. augusztus 26. 14:51
  „Miért nem lehet a terményáldás a Széchenyi téren, ahol eddig? Úgy tudom, azért csinálták ilyenre h lehessen rajta rendezvényeket tartani. Ahhoz képest lósz@r sem volt az idén. A táncvarázst is szépen stikában kinyírták, a színház előtti tér alkalmatlan az ilyen rendezvényre, a terményáldáson sem lesznek már olyan programok, mint korábban, szóval beszarás az egész. Jövőre akár a sarló közben is megtarthatnák.”
 • 1. watix 2010. augusztus 26. 11:42
  „Miért nem a várban tartják, sokkal igényesebb és szebb hely.
  - arról nem is beszélve, hogy a vár része annyira kihasználatlan, pedig Győr legszebb rész, szívem szerint a karácsonyi vásárt is itt rendezném meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy 13 éves fiút bántalmazott a győri kisebbségi elnök?

Első fokon felfüggesztett börtönre ítélte a megyei bíróság Horváth Attilát, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnökét. Tovább olvasom