Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Átmeneti torlódás az okmányirodán

Tét - A torlódás csak átmeneti volt a téti okmányirodában, tudtuk meg, miután a sokoróaljai településeken élők panasszal keresték meg szerkesztőségünket. Az is kiderült azonban, hogy még Pápán túlról is érkeznek ügyfelek Tétre.
Sokoróalján élő olvasóink szerkesztőségünkben arra panaszkodtak, hogy a téti okmányirodában hosszú a várakozási idő, azaz például a gépjárművekkel kapcsolatos ügyeiket intézni akarók bejelentkezésük nyomán csak több mint egy hónappal későbbre kaptak időpontot. Szabó Ferenc városvezető lapunk kérdésére elmondta: ezt már több polgármester is jelezte feléje a Tét közeli községekből. Mára azonban a helyzet sokat javult, az ügyek torlódását ugyanis nyáron a szabadságok kiadása és betegség okozta. A téti polgármester tájékoztatásából kiderült: a gépjármű-átíratással, s a más, gépjárművel összefüggő ügyintézés hat hétre is kitolódott, azonban napjainkban ez az idő legfeljebb két hét.

– Tavaly alig húszezer ügyet intézett a téti okmányiroda, idén az eddigiekben már több mint huszonegyezret. Ennek több mint fele a gépjárművekkel összefüggő adminisztráció, melyek többségében határozatot kell hozni, ami nagy háttérmunkát ró a négy ügyintézőre, nekik pedig nem szabad téveszteniük az adatfeldolgozásnál. Néhányan azt is felrótták, hogy lassan végzik ezt a munkát, de a „sebesség" nem az ügyintézőn múlik, annak ütemét a rendszer szabja meg, amelynek révén online összeköttetésben van az okmányiroda a Belügyminisztériummal – szögezte le Szabó Ferenc és hozzátette: elsősorban a Téti kistérséghez tartozó tizenkilenc sokoróaljai település lakosainak jelent előny, hogy okmányirodai ügyeiket Téten intézhetik, azonban a jogszabályok szerint nem csak ők fordulhatnak ide. Még Pápán túlról, Nemesgörzsönyből is ide járnak ügyfelek és jellemző, hogy Győrből is érkeznek.

Mindennek ellenére napjainkban a személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával kapcsolatos ügyek azonnal intézhetők Téten, útlevél, vállalkozói igazolvány két napon, jogosítvány egy héten belül. Az autószalonok tevékenységével összefüggő adminisztrációt pedig nem az ügyfélfogadási időben végzik az ügyintézők, így ez a munka nem vesz el időt a lakossági ügyfelektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmillió forint közmunkára

Téti kistérség - Pályázaton nyertek mintegy tízmillió forintot a sokoróaljai települések közmunkára.… Tovább olvasom