Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Átépítéssel kezdődik az idei tanév

Börcs - A Bóbita Erdei Iskolában kezdték a tanévet a börcsi kisdiákok, ugyanis az iskolaépület felújításába is épp szeptember elsején fogtak bele, mivel a pályázati támogatás feltétele, hogy június végéig be kell fejezni az átalakításokat.
Főleg a tetőcsere miatt vált szükségessé a börcsi iskolaépület felújítása, így az önkormányzat számára jó hír volt, hogy nemrégiben kiderült: az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium pályázatán erre a célra 17,8 millió forintos támogatást kaphat. Kis üröm az örömben, hogy a kiírás, azaz minisztériumi rendelet szerint a munkálatokat jövő év június végéig be kell fejezni, így nem halaszthatták el az átalakítást, ezért kell dolgozniuk az építőknek tanítási időszakban is. A 25–26 millió forintos összköltségű beruházást mindennek ellenére Rácz Róbert polgármester tájékoztatása szerint úgy igyekeznek megoldani, hogy az ne hátráltassa az oktatást, ne okozzon hátrányt a gyerekeknek. Megszervezik, hogy ha bizonyos időszakokban átmenetileg nem is a megszokott helyen, de zavartalanul folyhasson a tanítás. A tanév első heteiben így az óvoda épületében működő erdei iskola fogadta az alsó tagozatos osztályokat.

A nyaranta ifjúsági szállásként is működő erdei iskolában kaptak helyet átmenetileg a börcsi alsósok, mert megszokott tantermeikben elkezdődött a felújítás. Fotó: Bertleff András
A nyaranta ifjúsági szállásként is működő erdei iskolában kaptak helyet átmenetileg a börcsi alsósok, mert megszokott tantermeikben elkezdődött a felújítás. Fotó: Bertleff András

A szerelők már el is kezdték a munkát, ami az elején többnyire bontásból áll. A tetőszerkezet cseréjét kell elvégezni, emellett átépítik a kéményeket, villámhárító rendszert alakítanak ki, a nyílászárókat, a villamos hálózatot cserélik ki. Festenek, új padlóburkolatot készítenek és felújítják a külső homlokzatot is az épületen, amelyben utoljára nagyobb karbantartó munkálatokat a hetvenes évek elején végeztek.

A mindehhez támogatást igénylő pályázatot egyébként az abdai önkormányzat adhatta be mint fenntartó, a börcsi iskola ugyanis a szomszédos falu iskolájának tagintézménye. Viszont Börcs az orvosi rendelő épületének 9,5 milliós összköltségű rendbetételéhez is nyert 5,5 millió forintos pályázati támogatást a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács céljellegű decentralizált alapjából, ahogy arról lapunkban már írtunk. Még idén elvégzik a tetőcserét, a külső és a belső burkolatokkal pedig várhatóan tavaszra végeznek. Ugyancsak anyagi segítséggel, a győri többcélú kistérség pályázatán nyert 1,2 millió forintból alakíthattak ki a rendelőnél parkolókat, azok már készek is.

Olvasóink írták

  • 1. Zsuzka 2008. szeptember 02. 14:58
    „Marha okos a minisztérium, látszik, hogy az urak régen jártak már iskolába. Talán fel kellene őket világosítani, hogy júniusban még tanítás van:( És, ha nem lenne erdei iskola...?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdők: nem ez volt a csúcsnyár

Győr-Moson-Sopron - Az idei nyár az utóbbi hat évtized öt legcsapadékosabbja közé tartozik. A… Tovább olvasom