Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Átalakítások és akciók a fürdőben

Év végi összegző tájékoztatót tartott tegnap Horváth Cs. Attila, a győri Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő igazgatója.

Egyebek között beszámolt ar ról, hogy a Kisalföld által is megírt átalakításoknak köszönhetően ma a létesítményt teljes egészében ter málvízzel fűtik.

Természetesen a távhő továbbra is bevetésre kész. Ez többszörösen jó megoldás, hi szen a víz hőtartása és a levegő fű tése így gazdaságosabb és környe zetbarát megoldással történik. Az üzemelési tapasztalatok bir tokában bizonyosnak látszik, hogy az átalakításnak, a gépészeti rendszerek módosításának ezzel nincs vége. A tisztítórendszer van most terítéken.

A víz minősége, tisztasága a bakteriológiai vizsgá latok szerint jó, de optikai szem pontból előfordulnak hibák. Ma gyarán időnként a medencék vize opálos. Ezt a szakértők szerint a szűrőrendszer tisztítási menetének módosításával ki lehet küszöböl ni, ezt szeretnék most megoldani.

A remények szerint a jövő év elején hozzákezdenek az eddig hi ányzó vegyszerraktár kialakításá hoz, s ezzel ugyancsak jelentős megtakarítás érhető el, hiszen tá rolni tudják majd a nagyobb mennyiségben, így olcsóbban megvásárolt szereket, amelyek a jó vízminőséget biztosítják. Az igaz gató itt megjegyezte, hogy az eddi gi tapasztalatok alapján január vé géig a tulajdonos Győr városával és a Pannon-Víz rt.-vel közösen átte kintik és felülvizsgálják a bérleti szerződést.

S hogy mennyire jó a vízminőség, illetve a klórmentes vegyszerezés, arra jó példa, hogy a közelmúltban bébiúszás kezdődött a fürdőben. Januártól hetente egy alkalommal lesz erre lehetőség a legkisebbeknek (pár hónapos kor tól) és szüleiknek. Emellett több akciót és kedvez ményt is bevezetnek az új évben. Próbaképpen este 7 órától 700 fo rintos jeggyel lesz látogatható a fürdő. Ezzel kifejezetten a győri eknek igyekeznek kedvet csinálni. Ha igény mutatkozik rá, klub jel legűvé fejlesztik az esti fürdőzést.

A diákoknak a műjégpályával közös akciót indítanak: egy héten belül felhasználható, kombinált je gyet adnak ki a jégpályára és a für dőbe, összesen 1150 forintért (500+650). Gondoltak a sporto lókra is, akik csoportosan a téli ala pozás ideje alatt szintén kedvez ménnyel vehetik igénybe a me dencéket. Egyesek biztos nem örülnek azonban annak, hogy 24-én és 25-én zárva lesz a fürdő.

Az indok elsősorban az, hogy tavaly nagyon kevesen voltak szenteste délután ján, kétszázan sem váltottak je gyet, úgy tűnik tehát, csekély erre az igény. A cég vezetése ezért úgy döntött, inkább pihenjenek saját dolgozóik is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr 94 milliót veszített

A strasbourgi bírósághoz fordulna a győri önkormányzat, mert szerinte a Vektor rt. elleni perben a bíróság kárt okozott azzal, hogy nyolc évig húzta az ügyet. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete nyomán a város 94 millió forintot köteles fizetni a cégnek. A Fővárosi Ítélőtábla nemrégiben hozott jogerős ítéletet a Vektor Tanácsadó Rt. és a győri önkormányzat közötti perben. Tovább olvasom