Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Átalakítások a termálfürdőben

Napokon belül végeznek a szakemberek a győri termálfürdő fűtési rendszerének átalakításával. A ruhatároló szekrények nem pénzzel, hanem a belépőóra érzékelőjével nyithatók.
A következő fűtési szezontól kezdve mínusz tízfokos időjárásig kizárólag a termálvíz hőjével melegítik a győri termálfürdőt. Átalakították a vendégek ruháinak tárolására szolgáló szekrényeket is, már nem pénzzel, hanem a belépőjegyül szolgáló óra érzékelőjével nyithatók és csukhatók a zárak.

– Bármily hihetetlennek tűnik, de nyáron is fűteni kell a medencéket, s erre kizárólag a termálvíz hőjét használjuk – fogalmaz Kovacsics Imre, a működtető Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója, akitől megtudtuk azt is, a fürdőt működtető társaság tízmillió forintot áldozott arra, hogy ne legyen kiszolgáltatva a külső körülményeknek. A beépített hőcserélők segítségével lehetővé válik, hogy normál téli napokon a termálvízben rejlő hővel fűtsék az épületet, s csak extra hideg napokon lesz szükség külső segítség igénybevételére. Szakemberek ezt nagyon hosszan tartó, mínusz tíz fok alatti időjárási körülményekben határozták meg.
Befejeződött az öltözőszekrények korszerűsítése is. A vendégek igényéhez igazodva már nem pénzérmével működnek a szekrények, s a kulcs megőrzése sem jelent gondot a jövőben. Harmincmillió forintos fejlesztés eredményeként a belépőjegyként kapott órák csipje nyitja és zárja az öltözők ajtaját. A megoldást lehetővé tevő szoftver és a technikai kivitelezés sokba került, Kovacsics Imre azonban úgy véli, a vendégek megtartása érdekében a szolgáltatások színvonalán nem szabad spórolni.
– Elképzelhető, hogy a jövőben az órákba beépített csipek segítségével a látogatók fizethetnek is az étteremben vagy a bárban, vagyis nem kell készpénzt magukkal cipelniük, s a végén rendezik a számlát – jelzi az ügyvezető igazgató azt, hogy a szoftver sokat tud, s készek arra, hogy a komfortnövelés érdekében az üzemeltető a zsebébe nyúljon.
Az idényfürdővel kapcsolatos információ, hogy hosszú idő után immáron újra működik a gyermekmedence, s a strandon egy játékokkal teli homokozó is várja a kicsiket.

A fürdő tavaly őszi megnyitása óta az üzemeltető ötvenmillió forintot költött átalakításokra és korszerűsítésekre. Ez az összeg minden bizonnyal növekszik még, a próbaüzem ugyanis csak szeptemberben zárul le hivatalosan.

Nyár végéig a tv-ben

Augusztus 27-ig minden hétköznap reggel 8.45 és 9 óra között jelentkezik az RTL Klubon a Leselkedő című műsor, amelyben rendszeresen kapcsolják Győrt és a termálfürdőt. A közönség sztárok tucatjával találkozhat előbb a fürdőben, majd a tévé képernyőjén is.

Kapcsolódó cikkek >>

A pályáztatás tempója is élmény (2003-08-17) >>
A strand megnyitását ünnepelték (2003-08-18) >>
A látványfürdők elviszik a vendéget (2003-08-11) >>
A győri termálvíz kémiai összetétele (2003-09-28) >>
Kisalföld Onlinre Dosszié: Termálfürdő (2004-01-22) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr, a fagylalt városa

Két év után ismét a Tutti a bajnok: a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének meghirdetett… Tovább olvasom