Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Átadták az új óvodát Kunszigeten

Kunsziget óvodát álmodott, az álom pedig most valóra vált: szombaton átadták a 213 millió forintból épített új intézményt.
A kunszigetiek régi álma vált valóra azzal, hogy kilenc hónap alatt, összefogással megépült a falu központjában az új, három foglalkoztatós óvoda, amelyhez egy száz adagos főzőkonyha és aula is épült.

Az új óvoda belső udvara.
Az új óvoda belső udvara.

- Bármely város megirigyelheté azokat a feljesztéseket, amelyek Kunszigeten történnek - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő köszöntő beszédében. - Nagy dolog az is, hogy nem csak a legkisebbekre gondoltak ezzel az új intézménnyel, hanem az idősebbekre is - tette hozzá, utalva arra, hogy a konyha az iskolásokat, a családi napközit, és a házi szociális segítségnyújtásban részesülő időseket is ellátja, illetve mindenki mást, aki igényli ezt a szolgáltatást. A konyha jelenlegi berendezése 100 adagnál nagyobb mennyiségű étel előállítására is alkalmas, a konyhát működtető Rábakész Kft. a konyha személyzetét kunszigeti munkavállalókkal - szakácsokkal, cukrásszal és felszolgálókkal - látja el.

Az óvodások verssel köszöntötték az új óvodát.
Az óvodások verssel köszöntötték az új óvodát.

A fejlesztés 213 millió forintból valósult meg, amelyből 120 millió forint volt az Európai Uniótól származó támogatás. Az óvodát és a konyhát 40 millió forintból szerelték fel berendezési tárgyakkal és eszközökkel. Az intézmény összesen 698 négyzetméter alapterületű és 75 óvodás fogadására kész.

asdasda
A képen balról: Jáger László kivitelező, Samodai Imre, Lendvai Ivánné és Nagy István. Fotó: Gőgös Balázs

- Kunsziget álmodott, és mostanra eljutottunk az átadásig. Lehetne azt mondani, hogy ennyire egyszerűek az uniós pályázatok, de nem így van. Az uniós pályázatok folyamatában kétszer lehet örülni: először amikor elnyerik, aztán amikor lezárják - mondta Samodai Imre, a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója, miután gratulált fejlesztéshez.

- Az új óvoda építésekor azt vettük figyelembe, hogy tisztelegjünk a múlt előtt, szolgálva a jelent és alapot teremtsünk a jövő számára. Az intézmény egy legendára épült, a tündérvár legendájára. Így lett az új épület tornyos, tágas és erős - mint egy vár - mondta az épületről Lendvai Ivánné polgármester.

Lufikat engedtek az égbe gyerekek az ünnepélyes átadás végén. Fotó: nmgr
Lufikat engedtek az égbe gyerekek az ünnepélyes átadás végén. Fotó: nmgr

Az ünnepélyes átadás végén Winkler Zsolt plébános megáldotta az épületet, a nemzeti színű szalag átvágását követően pedig léggömböket eresztettek az égbe a gyerekek ezzel adva hírt arról, hogy birtokba veszik az új óvodát. Ezt követően a vendégek megtekinthették az intézményt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó csúszott az árokba a 83-as főúton

Két utas beszorult, őket a tűzoltók vágták ki a kocsiból, majd a mentő kórházba szállította őket. A… Tovább olvasom