Kisalföld logö

2017. 04. 29. szombat - Péter 4°C | 14°C Még több cikk.

Átadták az idei Megyei Prima-díjakat - galéria

2011-ben a ˝Tudomány˝ kategóriában prof. dr. Neményi Miklós akadémikust, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektor-helyettesét, a ˝Művészetek˝ területéről Forgács Péter színész-rendezőt, a Győr Nemzeti Színház igazgatóját, a ˝Sport˝ kiválóságai közül pedig Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgót tüntették ki a Megyei Prima-díjjal.
Ünnepélyes keretek között, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet növendékeinek előadásával kísérve adták át a Megyei Prima-díjakat pénteken este, a zsinagógában.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezete hetedik alkalommal ismeri el a művészet, a tudomány és a sport legkiemelkedőbb, megyei képviselőit. ˝Nem lenne gazdasági fejlődés tudomány nélkül, s életünk unalmas lenne művészet és sport nélkül˝ – így indokolta köszöntőjében Sragner László, a VOSZ megyei elnöke, hogy miért áldoznak a vállalkozók minden évben e három terület legkiválóbbjainak díjazására.

Galéria! Fotók: Mészáros Mátyás

Borkai Zsolt polgármester szintén ezek és a vállalkozások kapcsolatát emelte ki beszédében: ˝Eredményes vállalkozások nélkül nincs magas szintű művészet, nincs kiemelkedő sportteljesítmény˝ – mondta.

Széles Sándor megyei kormánymegbízott egy Márai Sándor idézettel köszöntötte a résztvevőket: ˝Egyetlen elégtétel, igen, egyetlen kielégülés az életben: elvégezni azt a csendes, mellékes, de szakszerűen megmívelt munkát, amelyre hajlamaid és képességeid kijelöltek, s nem menekülni e munka elől a hiú ˝szerep˝-be, beérni azzal a megnyugvással, hogy munkád a lehetőségig pontos volt, s talán használt is az embereknek. Ez a legtöbb, amit az élet adhat˝. Szerinte ˝a megyei Prima-díjak átadásával napjaink hőseit ünnepeljük˝.

A Prima-díjakon túl a gálán elismerték a megye gazdasági szereplőit is. Az „Év Vállalkozója" címmel tüntették ki Takács Sándort, a hegyeshalmi Paprika Csárda tulajdonosát, Karácsony Andrást és Bera Attilát, az Alprosys Kft. ügyvezető igazgatóit, Pásztor Attilát, a Hat-Agro Higiénia Kft. ügyvezető igazgatóját, Szabó Gyulát, a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. tulajdonosát és Jankovits Istvánt, a Jankovits Hidraulika Kft. tulajdonosát. Az „Év Fiatal Vállalkozója" Németh Zsolt, a Németh Fóliaüzem tulajdonosa lett, az Erste Bank különdíjában pedig Nagy Zoltán, a CMB Cargo Bt. tulajdonosa részesült.

Olvasóink írták

 • 4. qeu 2011. november 12. 20:06
  „Gratulálok a díjazottaknak!”
 • 3. momopali 2011. november 12. 16:56
  „Nem”
 • 2. révfaluiszúnyog 2011. november 12. 12:15
  „Nem ez a Takács az, aki Győrben az egykor igen kedves Kishalászt undorító giccsé változtatta Lamaréda néven?”
 • 1. xy55 2011. november 11. 22:52
  „Takács Sándor úrnak,a hegyeshalmi csárda tulajának külön gratula első álamfői álomás dokumentálásáért!!!Remélem ezt Zsoltikánk is kiemelte!!! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 83-ason: traktor és autó ütközött - fotók

Egy traktor és egy személyautó ütközött a 83-as főúton Tét előtt pénteken késő délután. Tovább olvasom