Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Átadták a Wáberer-ösztöndíjakat

Átadták a legnagyobb hazai szállítmányozó és logisztikai cég magánösztöndíját.
Az egykori Hungarocamiont és több fuvarozócéget magában foglaló Wáberer Holding többségi tulajdonosa, névadója, Wáberer György annak idején az azóta egyetemi rangot szerzett győri felsőfokú oktatási intézmény hallgatója volt, közlekedésmérnökként végzett. Erre mindig büszke volt, s önzetlen támogatója a Széchenyi egyetemnek. A tegnapi volt a kilencedik alkalom, hogy ösztöndíjat juttatott egykori alma matere mai hallgatóinak. Jelesül kilenc olyan egyetemi hallgatónak, akik kitűntek tanulmányi eredményükkel, illetve tudományos diákköri tevékenységükkel. A kilenc győri egyetemista öt hónapon át havi 25 ezer forintot kap az ösztöndíj-alapítótól. A tegnapi díjátadó ünnepségen az egyetem illetékese elmondta, Wáberer György nemcsak ösztöndíjaival emlékezett meg az egyetemről, hanem az egyetem kutatási-fejlesztési munkáját is folyamatosan támogatja.

Gaál Anita a Zalaegerszegi Közgazdasági Technikumban érettségizett, Győrben gazdálkodási, nemzetközi szállítmányozó szakos, harmadéves. Egyszer már volt Wáberer-ösztöndíjas, 18 éves húga most érettségizik. Anita nagyon jól érzi magát az egyetemen, két évig még maradni szeretne, mert hasznosnak tartaná az egyetemi kiegészítőt.
A mosonszentmiklósi Samodai Zsófia gazdálkodási és logisztikai szakos, most harmadéves. P a győri Krúdy-iskolában érettségizett, még egy évig tanul a Széchenyin. A veszprémvarsányi László Krisztináék hárman vannak testvérek, s Krisztina mellett, aki közlekedésmérnöki, logisztika szakos, Viktória húga is az egyetem hallgatója, most elsőéves. A legfiatalabb testvér még középiskolás. Így a család számára mindenképpen nagy segítség lesz a most elnyert ösztöndíj, amelyet másodszor ítélt oda az egyetem és az adományozó Krisztinának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív a győrújbaráti Rotary Klub

A hazai 36 Rotary klub közül az egyik legfiatalabb, a győrújbaráti már tavaly hallatott magáról. Tovább olvasom