Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Átadták a likócsi csomópontot

GyőrÁtadták azt a közlekedésbiztonsági szempontból fontos likócsi körforgalmi csomópontot, amely a magyar állam, a győri önkormányzat és az Audi Hungaria Motor Kft. együttműködésében készült el.

Három évvel ezelőtt Molnár Csaba még országgyűlési képviselőjelöltként ígérte a likócsiaknak azt a csomópontot, amelyet tegnap kancelláriaminiszterként – Borkai Zsolt polgármester és Thomas Faustmann ügyvezető igazgató társaságában – adott át a forgalomnak. Köszöntőjében hangsúlyozta a beruházás közlekedésbiztonsági jelentőségét, amelyhez a magyar állam 150, az Audi Hungaria Motor Kft. több mint 70 millió forinttal, a győri önkormányzat 50 millió forint értékű területtel járult hozzá. Molnár Csaba megjegyezte: a közlekedés nemcsak az elindulásról, hanem a hazaérkezésről is szól, amelynek a most átadott csomópont jelképe lehet.

A beruházáshoz az állam 150, az Audi Hungaria Motor Kft. több mint 70 millió forinttal, a győri önkormányzat pedig 50 millió forint értékű területtel járult hozzá.
A beruházáshoz az állam 150, az Audi Hungaria Motor Kft. több mint 70 millió forinttal, a győri önkormányzat pedig 50 millió forint értékű területtel járult hozzá.

Borkai Zsolt polgármester a példás összefogást hangsúlyozta beszédében, illetve azt, hogy a város az átmenő forgalom és Győr északi iparterületének könnyebb megközelíthetősége érdekében, a városban zajló közlekedés-korszerűsítési program részeként támogatta a csomópont megépülését. Az új beruházással a megyeszékhely közlekedése nemcsak biztonságosabbá, hanem gyorsabbá is válhat.

Az együttműködés harmadik résztvevője, az Audi Hungaria Motor Kft. nevében Thomas Faustmann ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy a vállalat fejlődésével, növekedésével jelentősen megemelkedett a személy- és a teherforgalom is a vállalat telephelyéhez vezető út és a főút kereszteződésében. Ezért volt szükséges az új csomópont megépítése, amit az ügyvezető igazgató Magyarország méretében egyik legnagyobb körforgalmaként említett.

Az új beruházással a megyeszékhely közlekedése nemcsak biztonságosabbá, hanem gyorsabbá is válhat. Fotó: B. A.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Övezeti besorolást támogatna Balogh

Győr - Nagyvárosok – mint például Győr és Sopron – esetében az övezetek szerinti… Tovább olvasom