Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Átadták a József Attila utcai körforgalmat

Győr - Kedden a műszaki átadása is megtörtént a József Attila utcai új körforgalomnak, amit pár hónapja már használhatnak az autósok, a kerékpárosok. A biztonságosabbá tett csomópont vezet a Royal parkvárosba, ahol az első ház lakásait már karácsony előtt átadják.

A Royal parkváros beruházója, a Noa Investment Kft. 120 millió forintért épített körforgalmat a József Attila utcába, oda, ahonnan út vezet a tervezett új városnegyedbe. Egy ideje már használhatják azt az autósok, a kerekesek, környékét füvesítették. Tegnap pedig a különböző hatóságok képviselői is meggyőződtek szabályszerűségéről a műszaki átadás keretében.

A körforgalommal együtt elkészült a parkvároshoz tartozó bevezető út, ami mellett kerékpárút és járda is halad a két négyemeletesre tervezett, egyenként 46 lakásos házig. Az egyiknél a kivitelezéssel a második emeletnél tartanak, a másikon – aminek mintegy egy éve kezdték el az építését – már csak az utolsó simításokat végzik. Így ottjártunkkor láthattuk az épületnek kívülről izgalmas megjelenést biztosító változatos burkolati megoldásokat, ami vonzza a tekintetet. Emellett a környék szép, csendes, nyugodt, tiszta, rendezett benyomása tűnik fel rögtön a látogatónak.

Alex Deutsch igazgatóhelyettes olyanoknak ajánlja a parkváros lakásait, akik eddig családi házban laktak, de az naggyá vált számukra, mert gyerekeik megnőttek, kiköltöztek. Az új házakban szerinte hasonló életstílust követhetnek, de kisebb, könnyebben kezelhető lakásban. Sőt, szerinte azoknak az érdeklődését is felkeltheti az új lakópark, akiknek ugyan szép a mostani lakásuk is, de házukban nincs lift, s most már megengedhetik maguknak, hogy olyan helyre költözzenek, ahol annak kényelme is biztosított. Ugyanis a készülő épületekben két-két lift és lépcsőház van, hogy azok sose legyenek zsúfoltak. A lakások pedig többféle stílusúak, az egyszobás úgynevezett garzontól a négyszobásig.

Nagy vagy kicsi terasszal, terasz nélkül, esetleg kerttel. A konyhákban, a fürdőkben olyan apróságokra is figyeltek, hogy a csövek takarásban, beépítve legyenek. Az ablakokra pedig a nyugodt pihenés érdekében eleve redőnyök kerültek, erre az igazgatóhelyettes tudomása szerint csak ennél a beruházásnál gondoltak előre. Tájékoztatása alapján az otthonok elrendezése biztosítja, hogy minden négyzetméter jól kihasználható legyen; a lakásokhoz mélygarázs, tárolóhelyiség is vásárolható.

Abban az épületben, amelyik nemsokára kész, már csak néhány olyan lakás van, amit nem adtak el, a másikban még többféle fekvésű közt lehet válogatni. A beruházó pedig folytatja a parkváros kialakítását, jövő nyárig elkezdik a harmadik ütem kivitelezését. Az elkövetkező nyolc-tíz évben több mint nyolcszáz lakást akarnak építeni ezen a győr-szabadhegyi részen és kisebb üzleteket is kialakítanak. A tervezésnél már felhasználják azokat a tapasztalatokat, amiket az eddigi érdeklődők igényeiből szűrtek le (www.parkvaros.hu).

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eperjes Károly teltházas előadása

Győr - Telt ház fogadta a minap este Eperjes Károlyt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri… Tovább olvasom