Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Átadták a győri gázerőművet

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a Győrhő Kft. önerős beruházásaként megvalósított, 12 megawattos hő- és villamosenergia- termelő gázmotoros erőművet.

Pekka Kujasalo finn nagykövet és H. Szováti Miklós átvágták a szalagot.
Szakmai konferenciával egybekötött ünnepségen csütörtökön  hivatalosan átadták a Győr villamosenergia és távhő ellátását szolgáló 12 megawatt teljesítményű, 2,2 milliárd forintos beruházásban megvalósított, gázmotoros erőművet. Győri Hőszolgáltató Kft. – a tulajdonos önkormányzat jóváhagyásával – önfinanszírozó projektként valósította meg a beruházást. Az erőmű megépítéséhez szükséges pénzt egyrészt az OTP Bank Rt.-től felvett 1,8 milliárd forint hitelből, saját tőkéből, valamint a Győri Ipari Centrum által folyósított hitelből teremtette elő a Győrhő. A beruházásban közreműködő vállalkozások a szerződés szerinti ütemben teljesítették a rájuk háruló feladatokat. A munkák koordinálását a Győrhő szakembereinek nagymértékű odafigyeléssel végezték a teljes technológiai területen.

A csütörtöki átadási ünnepségen Balogh József polgármester hangsúlyozta: a társaság kollektívája kiemelkedő vállalkozói szellemben jelentőset alkotott, amiért a város önkormányzata nevében köszönetét fejezte ki a Győrhő munkatársainak. Ugyanakkor a finn–magyar gazdasági együttműködés jeles példájának nevezte a beruházás átadását a polgármester, aki a város hő- és villamos energia-ellátásának szempontjából kiemelt jelentőségűnek nevezte a gázmotoros erőmű átadását.
A társaság igazgatója, H. Szováti Miklós ünnepi beszédében visszatekintett a beruházás meghatározó állomásaira. Ugyanakkor minden résztvevőnek megköszönte azt a munkát, amivel hozzájárult az erőmű megvalósulásához. Az igazgató madáchi gondolatokkal zárta beszédét: a nagy mű elkészült, a gép forog, az alkotó pihen.
Magyarországi hivatalát a napokban elfoglaló finn nagykövet, Pekka Kujasalo elmondta, hogy örömmel érkezett a győri átadásra, s ez az első hivatalos eseménye hazánkban. A nagykövet reméli, hogy a finn motorokkal működő magyar erőmű sok meleget és sok fényt fog sugározni a város lakóinak.
Az ünnepséget követően a résztvevők az iparkamaránál rendezett szakmai gázmotor-konferencián vettek részt, melyen magyar és finn szakemberek tartottak előadásokat. A rendezvényen részt vett dr. Garbai László, a távhőszolgáltatók szakmai szövetségének főtitkára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Film készült a könyvek őrzőjéről

Bánhegyi Miksát, a pannonhalmi könyvtár főigazgatóját mutatja be az az ORTT-pályadíjas portréfilm,… Tovább olvasom