Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Átadták a gyakorlatias képzés bázisát

A Széchenyi István Egyetemen tegnap adták át a belső égésű motorok tanszék új épületét.
Szekeres Tamás hangsúlyozta, a gyakorlatorientált mérnökképzés e fontos bázisának megvalósítása az Audi Hungaria Motor Kft., Győr városa és az egyetem együttműködésének – a motorvizsgáló laboratórium kialakítása és a tanszékcsoport létrehozása után – immár harmadik jelentős állomása. Az együttműködés példa nélküli az országban – állapította meg.

Szekeres Tamás a „tudás almáját
Szekeres Tamás a „tudás almáját" adta át Mathias Dreyernek, az Audi belső égésű motorok tanszék vezetőjének és Wolfgang Demmelbauernek, a motorfejlesztő központ vezetőjének. Fotó: B. A.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke hozzátette: ne maradjon példátlan Magyarországon ez az együttműködés, legyen inkább példa! Már csak azért is lenne üdvös több hasonló fejlesztés, mert Magyarország egyetlen igazán jelentős erőforrása a humántőke.

Az új épület átadásának, a színvonalas oktatásnak legalább hat nyertese van, mondta, és sorolta: a diákok, akik jól használható tudást szereznek; a város, mert nő a vonzereje, csakúgy, mint az egyetemnek; Magyarország, mert követendő példát állít; az Audi, amely újabb mérnököket tud megnyerni magának; s a cég beszállítói, akik ugyancsak képzett munkaerőhöz jutnak.

Olvasóink írták

  • 1. urbaniastapista 2012. május 09. 13:55
    „Kép?
    Mármint az épületről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretetszolgálat: több a rászoruló, kevesebb a támogató

Számos területen segíti a rászorulókat 22 csoportjában és 16 intézményében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-dunántúli Regionális Központja. Tovább olvasom