Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Átadták a demensellátó központot Győrben

Az Otthoni utcai idősek klubjának új épületrészét csütörtökön adták át.
 „Szívügyünk a rászorulókon való segítség. Ezért is igyekszik az önkormányzat folyamatosan bővíteni a szociális hálót" – kezdte Borkai Zsolt, Győr polgármestere az Otthoni utcai idősek klubjának új épületrészének átadóján.

A csütörtöki ünnepségen felavatták az intézmény kibővített demensellátó központját, ami mostantól a korábbi nyolc helyett már 28 demens személy nappali ellátását biztosítja. A fejlesztés több mint 200 millió forintból valósult meg. 

„Kulturált környezetben, hiánypótló ellátás folyik itt. Foglalkozásokat is tartanak, amik lassítják az állapot romlását" – tette hozzá dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki még azt is elmondta, az ellátásban részvevőknek ezentúl az utazásban is tud segít az intézmény, a családtagokat pedig tanácsadással támogatják. 

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) igazgatója, Kányai Róbert pedig kiemelte, a beruházás mind az infrastruktúra tekintetében, mind pedig szakmailag sokat tesz hozzá a működésükhöz. 
Az igazgató azt is bejelentette, hogy egy újabb sikeres pályázat révén az EESZI és konzorciumi partnerei közel 300 millió forintos támogatást nyertek a demens ellátás fejlesztésére, amellyel a győri egy mintaprogrammá válik.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz ütött ki egy győrújbaráti családi ház konyhájában

Egy ember volt a házban a tűz idején, mentőt hívtak hozzá. Tovább olvasom