Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Átadás októberben: gyorsan készül a Family Center

Győr - Október végére tervezik a Győr déli határában létesülő Family Center átadását. A beruházáshoz kapcsolódó útépítési munkák a 83-as főúton (Pápai útnál) érzékenyen érintik a közlekedést: szeptember végéig még kisebb-nagyobb fennakadásokra számíthatnak az erre járók.

Győr déli határában épül, mint ismert (a volt vásártér területén, a Kika szomszédságában), a megyeszékhely újabb bevásárlóközpontja, a Family Center. A beruházó Magnum Hungária Alfa Építőipari Szolgáltató Kft. (miután korábban megtörténtek a régészeti feltárások) ütemesen halad a munkával. 

A Kisalföldnek dr. Bálint Krisztián projektmenedzser elmondta: tart az épület használatbavételi engedélyezése. A bérlők kezdhetik üzleteik kiépítését, illetve egy részüket maga a beruházó készíti el kulcsrakészen. Rohamosan haladnak a terület belső útépítésével, a parkosításnál tartanak. Az üzletközpont előtt négyszáznál több autónak lesz parkolóhelye, jóval többnek, mint amit az előírások megkövetelnek. Készül a Kikával való összeköttetés is. A Family Center átadását október végére tervezik.

A külső útépítéssel már több gondja akadt a beruházónak, mondta el a projektmenedzser. Itt van a Pándzsa-patak egy régi hídja és keretműtárgya, először is ezeket kellett meghosszabbítani, illetve úgynevezett békeszájátereszt készíteni. El kellett végezni a medertakarítást, -kiszélesítést – és elvinni onnan egy harminc éve gyakorlatilag illegális működő kerékpárutat. (Ma már nem tudni, annak idején miért, hogyan került oda.)

Győrújbaráti út: Bekötőút és buszmegálló épül a „csanaki vámnál
Győrújbaráti út: Bekötőút és buszmegálló épül a „csanaki vámnál" a Family Centerhez. Fotó: Krizsán Csaba

Az útépítési munkák gyakorlatilag júliusban kezdődhettek. Október első napjaira tervezik az átadást, az út szeptember végén már használatra kész állapotban lesz. A Pápai út és a Győrújbarát felé vezető út csomópontjában kétségkívül nehéz lett a közlekedés, az autósok gyakran kényszerülnek várakozásra. Működnek a jelzőlámpák, de többször akadozva. Szeptemberben még erre kell számítani, sőt, dr. Bálint Krisztián szerint a hónap utolsó hetében, tíz napjában még bonyolultabb lesz a helyzet, a közlekedők akkor sárgán villogó jelzőlámpákkal fogják szembetalálni magukat (a csomópont programozása miatt).

A beruházó türelmet kér az autósoktól, azt tanácsolja, akinek erre visz az útja, induljon korábban, ha időben célhoz akar érni. Komoly munkák folynak itt. Egyebek között két jobbra kanyarodó sáv épül – de az egész kereszteződésben olyan munkálatokat végeznek, hogy alkalmas legyen egy jövőbeni körforgalmú csomópont kialakítására, ne kelljen néhány év múlva mindent újra kezdeni. (A Kisalföld úgy tudja, hogy itt öt éven belül létesül körforgalom, ami más, ide települőket is érint.)

A projektmenedzser elmondta: hallani, hogy a kerékpárosok aggódnak, milyen lesz majd a közlekedésük a Pápai úti csomópontban. Megnyugodhatnak: önálló áthaladási lehetőség épül számukra. Sőt, kerékpáros megközelíthetőség lesz a Family Center, a Kika, a Tesco és a Decathlon között. Az áruházhoz közel, a győrújbaráti úton új buszmegálló létesül, az eddig meglévőt sem szüntetik meg, csak kicsit odébb helyezik.

A beruházáshoz kapcsolódó hír, hogy az érintett területen útcsatlakozást építenek a zártkerti ingatlanokhoz. A Malomszéki út közlekedésén javít, hogy egyesített gyalogos-kerékpáros út készül, nem kell a biztonság miatt a csanaki kerékpárosoknak aggódniuk. Vannak még egyéb munkák is, mint például a közvilágítás kialakítása vagy például gázvezetékek elhelyezése a „szomszédok" gázellátásának későbbi megoldására.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Maxika2 2008. november 01. 13:10
  „Sziasztok, én is Győrujbaráton lakom és nehéz volt a közlekedés az épitkezés miatt. Ennek ellenére örülök a Family Center épitésének, mert a belvárosban való közlekedés autóval eléggé nehézkes, főleg a parkolás. Itt jegyzem meg, hogy nem idegen tőlem a buszozás sem.
  azt szeretném kérdezni, hogy tényleg lesz Interspar a FC-ben?
  Főleg a Tescoba jártam eddig, de az áruk minősége - főleg a hentesáruk és husáruk - kivánnivalókat nagy maga után.”
 • 21. Eszterke 2008. október 31. 10:05
  „Sziasztok!
  szerintem ez a sok bevásárló központ már anniyra felelsleges Győrnek!
  Sorra egymást teszik tönkre,és valljuk be,ez az egész csak pénzkidobás ahelyett hogy valami másra is lehetne költeni az t a pénzt,vagy támogatni. Már mióta ott van a sparnal a lidl se még nem nyílt ki, és a plus sem.. Na most ők mihez kezdenek? Ja és a belvárosnál is nyílik egy lidl!
  Mi az? Győr gyönyörű barokkos hangulata eltűnik a sok bevásárlóközpontnak köszönhetően?? Ne már hogy ezt akarja mindenki! Mi lesz ebből a városból?..”
 • 20. Karesz 2008. október 18. 14:21
  „Sziasztok!

  Az az igazság, hogy én nem győri lakos vagyok ( sajnos) hanem kecskeméti. Bevallom őszintén Győr egy igen jó hely szerintem az ország legdinamikusabban fejlődő városa. Ezt a konzekvenciát abból vonom le, hogy míg Győrben közel 15 nagyáruház/bevásárlóközpont van(pl: Árkád,Interfruct, Interspar, Saturn, Brico Store, Decathlon ...stb. )addig Kecskeméten csak 7. Ezek a következők lennének:( Auchan, Baumax-x,Metro, Malom Center, Pólus Center, Praktiker, Tesco ). Itt igen gyengea kereskedelmi ellátottság igaz végre megtörik itt is a jég. Idén novemberben nyit az Obi egy Tesco hipermarket és egy Target Center nevű bevásárlóközpont. De még műzakiáruház így sem lesz a közel 112 000 lakosú Kecskeméten, pedig nem sokkal kisebb mint a 130 000 lakosú Győr. Úgyhogy Kecskemét elmaradott ilyen téren.”
 • 19. patti 2008. szeptember 28. 21:23
  „sziasztok!!

  Azt halottam nyilik 1 parfüm bolt ha vesznek fel embereket szoltok??
  lécci!

  köszi :puszi”
 • 18. J 2008. augusztus 28. 16:20
  „A Győrt elkerülő autópályaszakasz INGYENES már jó pár éve(az M19-es lehajtótól a 85-ös út lehajtójáig).”
 • 17. vidéki2 2008. augusztus 28. 12:24
  „Prokátor!
  Én a győrieknek tiltanám meg, hogy autóval közlekedjenek a városon belül. Hogy lehetsz ennyire ostoba, hogy egy vidékinek mondod azt, hogy megtiltanád neki az autózást a város felé?
  Mondok pár példát, és azt hiszem Te lennél a legjobban felháborodva, ha nem használhatnád a retkes autódat ilyenkor:
  1. A gyereked beteg, ügyeletre vagy kórházba kell vinned
  2. A városban élő szüleiddel történik valami, pl. haldoklik valamelyik közeli hozzátartozód, azt mondják a kórházban hogy minél többet legyél vele, de emellett a kisgyerekeiddel is kell időt töltened, nem hinném, hogy órákat töltenél buszozással és buszra várakozással.
  Én Győrújbaráton élek, ami nem a világ vége, mindössze 7 km, amit normális 50-70 km/h tempóban 10 perc alatt megjárok autóval, busszal viszont minimum 1 órával előbb el kell itthonról indulnom, mert messze van a buszmegálló is.
  Na erre varrj gombot.
  Ja é képzeld, mi is lenézett panellakók vagyunk Győrújbaráton, mert onnan költöztünk ki, sőt még a betonparaszt jelzőt is ránk aggatták!”
 • 16. bojzol66 2008. augusztus 28. 07:36
  „Hard !

  Ekkora ostobaságot! Szerinted én azért költöztem Győrnek erre a felére mert válalni szerettem volna a napi dugókat? Szerinted ha valaki bárhová is költözik annak muszály elviselnie a mások által rámért kellemezlenségeket. Arról nem is beszélve,hogy amikor én ide költöztem még nem volt Tesco ,Metro,Kika sőt még autópálya sem . Senki sem kérdezett meg arról ,hogy akarom-e ezeket,vállalom-e a következményeit!
  Gondolkodni kellene és nem sértődöttségből írni ("lenézett panellakó)”
 • 15. hurka 2008. augusztus 27. 20:41
  „nagyon jo az a sok bevarsarlocenter.az kell a varosanak!!
  es a belvaros majd lesz chinatown"!
  hurka”
 • 14. P77 2008. augusztus 27. 18:58
  „watix :
  Nem értelek lassan már minden sarkon Spar van , a Plus is Spar lett , a Kaisers is , Árkádban is lett Spar és ha jól tudom az ETO Parkban is Spar lesz.”
 • 13. watix 2008. augusztus 27. 17:51
  „Nagyon örülök, hogy végre megnyílik a Family Center, mint tudni illik a Spar is megjelenik benne- ebből adódik hogy a Tesco hatalmának vége! Megkezdődik a harc a vásárlókért, az egyre olcsóbb termékekkel. A Tesco már meg is kezdte a legújabb katalógusuk hátlapján! Ha megakarnak élni, a másiknál olcsóbban kel eladni az árut!”
 • 12. Peti85 2008. augusztus 27. 13:00
  „Ez az épitkezés csak egy állapot...ki kell türelmesen bírni...persze lehetett volna már akkor mikor a Bumax épült, de nekik nem szerepelt ez a csomópont az infrastruktúrális fejlesztési elvárásban...de ami igaz az igaz, azt a körforgalmat akár most is megépíthetnék. De ha meg nem építenék át, akkor meg az lenne a baj...szóval mindegy mi van mert ugy se lesz sosem jó minden mindenkinek.
  Ercsi8:
  Persze...Pesten sem a főútról...mert ott az autópálya mellett van...de arról is van lehajtó...épp úgy mint itt is ha belső úthálózatot építenének annak is kéne valami féle csatlakozás nem de?! Vagy gondolok egyet és át teletranszportálom magam a parkolóba? Meg hova akarsz itt belső úthálózatot? Egyik oldalról a vasút, másikról a szeméttelep...Ha a vasút mögé vitték volna az áruházakat,akkor meg az lenne a baj!
  Csajee:
  Nem kötekedésből...de a győri elkerülőszakaszon nincs autópálya díj!
  Gab2000:
  Végre aki nem a másikat provokálja:)”
 • 11. Gab2000 2008. augusztus 27. 11:59
  „Röhejes amit egy két ember irogat.
  Mindenki csak az orráig lát és nem tovább.
  Az hogy valaki hova költözött és hogyan közlekedik saját alkotmányos joga.
  provokátor, ha meg majd dolgod lesz Győrújbarát vagy Győrménfőcsanak felé te se autóval járj.
  Hard aki megt ki költözött lehet meg azért költözött ki a a panelból megszabduljon.
  Panalban laktam és marhára elegem volt azokból a városiakból akik autóval hordták a ygerekeiket Győrön belül oviba iskolába ezekre mit mondasz??

  A város vezetés meg úgy sügér ahogy van. Ugyanis ők adták el anno ezt a rengeteg telket csanakon nagyon is tudták, hogy a forgalom megnő. Mint kint a bejövő utakon mint bent a városban.
  Röviden a lóvét beszedték csak az infrastruktúrát nem fejlesztették hozzá.
  Amikor a bevásárló központok épültek kötelezték őket arra, hogy megépítsék az bejáró utakataz áruházaikba, azon kívül meg rengeteg lóvét fizettek a városnak közérdekű kötelezettség vállalásra és plusz útfejlesztésre. Ja mondjuk a Tescos meg Kikás meg Dechatlonos lóvéból a belvárost jevítgatják stb....

  Baumax ügy meg érdekes mindenki tudta, már hamikor a Baumax épült, hogy épülni fog a Fimili Center is , akkor kellett volna egy kalap alatt megoldani a kereszteződés kérdését nem most 3 lépcsőben.
  Korábbi cikben már hivatkopztak arra, hogy most nem építenek oda körforgalmat, mert a forgalom nem idokolja, de a Famili center beruházójának úgy kell megépíteni most a bekötőket, hogy azt egy körforgalomhoz majd később csatlakoztatni lehessen.
  Badarság a külső városrészeken már nincs annyi telek ami látványosan meemelné a forgalmat. Majd egy okos kitalálja 2 év múlva választások elött hogy na csináljuk meg és újből a közlekedők szívnak. Nem mellékes de a tömegközlekedés is lelassul ilyenkor.

  Azon is elgondolkodhatna a városvezetés, hogy a pápai útra mellé hogyen lehetne kerékpárutat építeni , mert ez egy halálszakasz a kerékpárosok részére.”
 • 10. csajee 2008. augusztus 27. 11:53
  „Ercsi 8!

  Szerinted,mondjuk aki Győr másik végén lakik, az akkor hogy jusson el bevásárolni, vagy kifizeted az autópálya díjat?Feltéve ha szerencsés vagy és arra laksz amerre van autópálya!
  A másik(ez már nem neked szól)kedves vásárlók, ne 4 után,meg 2kor kell ám vásárolni menni, amúgy is sok "értelmes" embet van, aki vasárnap jár.
  De akik így vannak,azok iroda kukacok.”
 • 9. prokátor 2008. augusztus 27. 11:04
  „Én aki győrújbarátról stb. jár be, megtiltanám ,hogy gépkocsival közlekedjen be győrbe. Kimennek a világ végére lakni, aztán meg nem tetszik nekik, hogy nem érnek be 5 perc alatt a városba.”
 • 8. Peti85 2008. augusztus 27. 09:51
  „Próbálj meg befordulni a Tesco felől a benzinkuthoz...hidd el tudom hogy nem lenne egyszerű ha nem lenne lámpa...mert amikor nem volt, és állt a sor a templomig...nem sok autóst izgatott hogy lehet nem kéne beleállni a kereszteződésbe...tapasztaltam...elég sokszor...
  Amugy meg nem lesz több lámpa most...csak a kereszteződést kell modernizálni, és a megnövekedő forgalomnak megfeleltetni...
  Ez nem a közlekedők bosszantására van, hanem a biztonságos áthaladáshoz (elvileg de van akinek oly mindegy mert felül birálja a szabályokat) Csak gondolj bele ha nem lenne egy szem se...hogy fordul le a főútról és fel a főútra bárki is? Mert hogy nem sokan engednék el az tuti!”
 • 7. Magyari 2008. augusztus 27. 09:00
  „Kérdeznék valamit: ahány áruház épül az adott szakaszon,
  annyi lámpás útkereszteződés lesz a közlekedők bosszantására?!
  Vicc hogy lassan már nem lehet 100-m-t megtenni úgy, hogy ne
  kelljen megállni az autónak ill. busznak! A Baumaxhoz hülyeség
  volt építeni lámpákat, nincsen ott akkora forgalom!”
 • 6. Peti85 2008. augusztus 27. 08:31
  „Azért ez nem igy van hogy majd a beruházó, befektető azt tervezgeti, hogy jaj most iskolakezdés akkor most építem meg a bekötö, becsatlakozó utakat, kereszteződést, hogy akadályozzak mindenkit a lehető legjobben....ők akkor tudnak építeni, ha megkapták az engedélyeket...és természetes hogy ezért mert kezdődik a suli nem tolja ki az épitést.
  A másik félről sem hiszem hogy csak azért is ugy tervezik, hogy azt néznék mikor akadályozzák a forgalmat.
  Ezt le kell nyelni, valahogy meg kell hogy épüljön.
  Csak hát igen...sokaknak az a baj ha valami épül...ha nem épül akkor meg az a baj...
  Ez az én véleményem, és nem kivánok vitázni! Köszönöm”
 • 5. Ercsi8 2008. augusztus 27. 08:17
  „Ha szeptember végén nem működnek majd a jelzőlámpák, remélem a rendőrség a csúcsidőkben biztosítani fogja a balesetmentes közlekedést. Kedves Hard! Aki kiköltözött az valóban vállalta a bejárást, de az új bevásárlóközpontok is nagyban hozzájárultak a hatalmas csúcsforgalmakhoz. Véleményem szerint másképp kellett vonla megoldani az áruházak közlekedését. Pl. Pesten sem a főútról lehet megközelíteni a Tescot, Kikat, stb.-t. Építettek egy belső úthálózatot, és a felüljárót is megfizettették az áruházláncokkal. Győrben is valahogy így szabadott volna engedni, csak hát az a fránya politika.... Elég sok pénzt költ el itt Győr és környékének a lakossága, talán ki lehetett vona préselni mégtöbb hozzájárulást a multiktól.”
 • 4. Hard 2008. augusztus 27. 07:14
  „bojzol66

  aki kiköltözött az ezt is vállalta, ez van, nem lesz piros szőnyeg a suliig, munkahelyig. Nekem 200m-re volt az iskola még kereszteződésen sem kellett átmennem, de én lenézett panellakó vagyok.”
 • 3. Hard 2008. augusztus 27. 07:12
  „És a metronál mikor lesz normális kereszteződés? Még kivilágítva sincs. Az autópályáról lejönni életveszély.”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a veszteséges vállalkozás

Győr-Moson-Sopron - A megyénkben tevékenykedő vállalkozások által bevallott legnagyobb nyereség… Tovább olvasom