Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

ÁSZ: szabályosan, tervezetten gazdálkodott Győr megye

Szabályosan, tervezetten, az uniós forrásokat megfelelően felhasználva gazdálkodott az elmúlt öt esztendőben a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - mondta el csütörtöki győri sajtótájékoztatóján az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke.

Domokos László arról beszélt, hogy - az általános trendhez hasonlóan - az önkormányzat forráshiányos helyzetben működött, de nem vállalt hosszú távú kötelezettséget, például kötvénykibocsátással. Ennek ára az volt, hogy megnövekedett rövid távú adósságállománya - tette hozzá.

Az ÁSZ-elnök megjegyezte: abban is kiváló teljesítményt nyújtott a megye, hogy a mostani eljárás során felmerült kifogásokat már menet közben orvosolta, és az előző vizsgálat valamennyi ajánlását teljesítette. Utóbbi kapcsán arról beszélt Domokos László, hogy az utóellenőrzések tanúsága szerint az ajánlásaikban foglaltak 45-75 százalékának tesznek eleget a megyék.

Lóránt Zoltán, a számvevőszék főigazgatója az eseményen arról beszélt: Győr-Moson-Sopron megye bevételei és kiadásai 2005 és 2009 között alapvetően nem változtak, ugyanakkor az átlag alá csökkentették a köztisztviselők és a közalkalmazottak számát, összevontak intézményeket a hatékonyabb gazdálkodás érdekében.

Kedvezőtlen folyamatként említette, hogy növekszik a megye adósságállománya, de megjegyezte: ügyesen pályázott EU-forrásokra Győr-Moson-Sopron megye, hiszen a projektek költségeinek 91 százalékát uniós, 8 százalékát más forrásokból fedezték, így maguknak csak egyetlen százaléknyi részt kellett állniuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Csutora Győrújbaráton

A szigetközi Csutora Hagyományápoló Egyesület idén ünnepelte alakulásának 10. évfordulóját. Szakmai… Tovább olvasom