Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Árvíz után: 30 miliós fejlesztés Bőnyben

A megvalósítandó projekt helyszíne a bőnyi Szent István Király Általános Iskola, amely az Ady Endre u. 5. és 26. számok alatt található belterületi ingatlanon helyezkedik el.

Az elmúlt időszakban az egész ország Bőny Községet, mint az árvíz által jelentősen sújtott települését ismerhette meg. Míg Bőny utcáit a víz mosta, addig az Önkormányzat az ÚMFT keretében meghirdetett KEOP - 2009 - 5.3.0./A - Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése című pályázati felhívásra benyújtott nyertes pályázat támogatási szerződése az Energia Központ Nonprofit Kft.-vel, mint Közreműködő Szervezettel aláírásra került, és az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárást elindították.

A projektgazda egyben az iskola fenntartója és alapítója Bőny Község Önkormányzat.

A megvalósítandó projekt helyszíne a bőnyi Szent István Király Általános Iskola, amely az Ady Endre u. 5. és 26. számok alatt található belterületi ingatlanon helyezkedik el.

A tervezett fejlesztés tehát az iskola két épületét érinti, azaz az alsó és a felső tagozatos épületeket. A községben az oktatás több évszázadra tekint vissza, az első iskolát 1785-ben nyitotta meg a református gyülekezet. 1980-ban készült el az iskola új épülete. Jelenleg nyolc évfolyamon 200 diák folytatja tanulmányait intézményünkben. A 2010. június 21-én megkezdődött épületenergetikai fejlesztő projekttel közvetett célunk a hosszú múltra visszatekintő közoktatás fenntartása, a gyerekek számára kellemes, otthonos környezet teremtése, és hogy a tanári kar lelkiismeretes munkájának segítségével magas színvonalon végezhessék tanulmányaikat, kielégítve a szülők és a kor igényeit. A projekt közvetett célcsoportja azonban a település teljes lakossága, hiszen az iskolaépület felújításával közszolgáltatás mellett a településkép javítását is szolgálja, ami pedig pozitívan hat az idegenforgalomra.
A projekt tervezett befejezése 2010. szeptember 30.

A tervezett komplex projekt során az energiahatékonyságot, valamint az energiatakarékosságot növelve a projektgazda az elavult nyílászárók cseréjével, tetőszigeteléssel, homlokzati hőszigeteléssel, illetve a fűtési rendszer korszerűsítésével, szabályozhatóvá tételével kívánja megoldani az elavult, rossz állapotban lévő épületek hosszú távú fenntarthatóságát.
A beruházás túlnyomó részben Európai Uniós támogatásból, a Környezet és Energia Operatív Programon belül meghirdetett „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése" című pályázati konstrukció keretén belül valósul meg.

A fejlesztésre az önkormányzat 30.773.882 Ft támogatást kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsüllyedt egy kamion a 86-os úton - félpályán újraindult a forgalom

A 86-os úton Bősárkánynál délben feloldották a zárást és félpályán, közlekedési lámpákkal szabályozva újra megindulhatott a forgalom. Tovább olvasom